Nagy várakozás elõzte meg a városi presztízs rangadót, amelyen az éllovas csapatunk a 8. helyen álló ETO-t látta vendégül. A találkozó különös pikantériája volt azon felül, hogy néhány játékosnak is van kötõdése az ellenfél irányába, a szakmai vezetés tekintetében is különös a párhuzam, hiszen amíg a zöld-fehérek szakmai munkájáért is felelõs sportigazgató-ügyvezetõ Soós Imre, valamint a vezetõedzõ Király József is korábban dolgozott Gyirmóton, addig nálunk a csapatot irányító Hannich Péter sportigazgató és Szepessy László vezetõedzõ történelmet írva tagja volt az ETO 80-as években sikert sikerre halmozó ETO aranycsapatának. 

A derbit a zöld-fehérek kezdték jobban és Nemanja Andrics révén már a 10. percben megszerezték a vezetést. Ezt követõen nagyobb hangsúlyt próbált fektetni a támadásaikra a csapatunk, de a vendégek masszív védekezése meghiúsította gólszerzési törekvéseinket. Szünet után mindkét csapat elõtt adódott lehetõség a gólok növelésére, de az eredmény csak egy órai játék elteltével változott, amikor Marko Vukaszovics szerencsétlen mozdulata után egyenlítettünk. Az utolsó 10 perc kezdetén Magasföldi József lövése után Rusák Edvárd védett bravúrosan, az ellentámadás végén azonban Kontár Zoltán ritkán látható mozdulattal fejelt a vendégkapuba.

Összességében az osztály színvonalát meghaladó küzdelmes, látványos támadásokkal tarkított, jó iramú mérkõzést láthattak a városi rangadóra kilátogató nézõk. Csapatunk a gyõzelemmel megõrizte vezetõ pozícióját a tabellán.

2018.11.11. 17.00 óra, Gyõr-Gyirmót, ALCUFER Stadion