GYIRMÓT FC GYÕR – ZTE FC 5-0 (3-0)
2017.08.05. 19.00 óra, Gyõr-Gyirmót, Alcufer Stadion
Merkantil Bank Liga, 2. forduló
JÁTÉKVEZETÕK: Bogár Gergõ – Pápai Zoltán, Máyer Gábor – dr. Kovács Gergely
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
GYIRMÓT FC GYÕR: Sebõk Zs. – Achim S. Z., Lázár P., Szõcs L., Présinger Á. – Kiss M., Varga P. – Szegi V., Nagy P., Czár R. – Simon A.

VEZETÕEDZÕ: Molnár László
ZTE FC: Szappanos P. – Koszó B., Króner M., Polényi G. – Bedi B., Dubek T., Nagy T., Végh G. – Ekker M., Babati B., Vernes R.
VEZETÕEDZÕ: Zoran Spisljak
GÓLSZERZÕK: 7.p. Nagy Patrik (1-0), 32.p. Lázár Patrik (2-0), 35.p. Nagy Patrik (3-0), 61.p. Simon András (11-es, 4-0), 83.p. Szegi Vince (5-0)
SÁRGA LAPOK: 43.p. Nagy T., 45+1.p. Végh G., 61.p. Polényi G., 85.p. Vernes R.
PIROS LAPOK: nem volt
TUDÓSÍTÁS:
1.p. Megkezdõdött a mérkõzés.

7.p. Kiss keresztlabdáját követõen Présinger egy átvétel után adott laposan középre, ahol Nagy érkezett és ballal a kapu jobb alsó sarkába helyezett! 1-0

22.p. Szõcs indította a bal összekötõ helyén felfutó Présingert, akinek beadását Szegi centikkel a bal kapufa mellé csúsztatta.
25.p. A játékvezetõ a nagy hõségre való tekintettel egy rövid ivószünetet rendelt el.
32.p. Présinger emelt vissza egy jobb oldali szögletet Kissnek, aki egy átvétel után, jobbal a jobb alsó sarkot vette célba, azonban lövésébe még Lázár beleért, ami megzavarta a vendégek kapusát, így nem tudott hárítani! 2-0

35.p. Szegi ment el a jobb oldalon, majd lapos beadását ismételten Nagy rúgta jobbal, a kapu bal oldalába! 3-0

43.p. Nagy kapott sárga lapos figyelmeztetést.

45.p. 2 perc a hosszabbítás.
45+1.p. Végh is sárga lapot kapott.
45+2.p. Vége az elsõ játékrésznek.
FÉLIDÕ: 3-0
Félidõ: Kettõs csere a vendégeknél Ekker és Króner helyett Forgács és Fujsz a pályán.
46.p. Megkezdõdött a második félidõ.
47.p. Vernes lépett ki védõink között és már csak Sebõk volt elõtte, azonban kapusunk óriási bravúrral szögletre ütötte a jobb alsóba tartó labdát.
54.p. Nagyon hamar kihasználja harmadik cserelehetõségét is a vendég csapat, helyett Balázs a pályán.
59.p. Cserél csapatunk is, Czár helyén Németh játszik a folytatásban.
61.p. Szegi lépett be Polényi elé a tizenhatoson belül, aki buktatta támadónkat, 11-es és sárga lap. A büntetõt Simon magabiztosan, nagy erõvel az elmozduló Szappanos helyére lõtte! 4-0

70.p. Vernes szabadrúgását védte magabiztosan, a bal alsó saroknál Sebõk.
71.p. Az elsõ félidõhöz hasonlóan most is ivószünetet rendelt el Bogár Gergõ.
76.p. Cserélt Molnár László, a két gólt szerzõ Nagy Patrikot Paku Roland váltotta.
83.p. Simon lövése pattant Polényirõl Szegi elé, aki egy átvétel után 7 méterrõl, jobbal a bal felsõ sarokba bombázott! 5-0

85.p. Vernes kapott sárga lapos figyelmeztetést. Közben cserélt csapatunk, a büntetõbõl eredményes Simon helyén Jano a mérkõzés hajrájában.
90.p. 2 perc a hosszabbítás.
90+2.p. A játékvezetõ lefújta a mérkõzést. 5-0 a vége!
  
VÉGEREDMÉNY: 5-0 (3-0)
Molnár László vezetõedzõ értékelése: 
Hétfõn elutaztunk Zalaegerszegre és láttuk a ZTE – ETO bajnoki mérkõzést. Ennek alapján pedig nagyon alaposan felkészültünk a ZTE FC gárdájából. Úgy állítottuk össze a kezdõ csapatunkat és olyan taktikát választottunk amely tudtuk, hogy eredményes lehet. Megpróbáltunk nagyon sokat futni és így folyamatosan letámadni az ellenfelünket, ami ezen a találkozón sikerült is. A megszerzett labdákkal pedig, gyors és pontos támadásokat vezettünk, amelyek után a helyzeteinket is nagyon jó arányban használtuk ki. Sok jó teljesítményt láttam a mai napon a csapatunkban és annak is örülök, hogy mindvégig nagyon motiváltan futballoztak ma a játékosaink.

Zoran Spisljak vezetõedzõ értékelése:
A mai napon nem tudtunk felnõni a feladathoz és így leromboltuk azt, amit az elmúlt mérkõzésen felépítettünk. Nem ott folytattuk tehát, ahol elkezdtük, mert sokan elhitték, hogy egy ilyen hozzáállás is elég lesz ebben az osztályban. Komoly leckét kaptunk tehát és ezen nagyon alaposan el kell gondolkodnia mindenkinek. A Gyirmót FC Gyõr csapatának viszont gratulálok, mert õk ambiciózusan és célratörõen futballoztak.