2021.08.14. 20.30 | Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion 1822 néző | OTP Bank Liga NBI., 3. forduló

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi A.- Major M., Ene Cornel, Széles I., Zeke M.- Vass Á.- Herjeczki K.(Szegi Vince 92.), Nagy P.(Csonka A. 63.) , Radics M.(Hajdú Á. 63.), Medgyes Z.(Florent Hasani 63.)- Varga B.(Simon A. 80.) | Vezetőedző: Csertői Aurél

MOL Fehérvár FC: Kovácsik Á.- Fiola A.(Kojnok Zs. 46) , Visar Musliu(Zivzivadze 68.), Rus Adrián, Stopira- Ivan Petryak(Lamin Jallow 88.), Jevhen Makarenko, Alef (Szendrei N. 38.), Marcel Heister- Dárdai P. Nikolic(Szabó L. 88.)| Vezetőedző: Szabics Imre

A vártnak megfelelően a vendég fehérvári gárda játékosai birtokolták többet a labdát, diktálták az iramot, irányították a játékot. Fölényüknek köszönhetően Nikolic révén sikerül is betalálniuk Hársfalvi András kapujába, de ekkor az idei bajnokságtól újdonságnak számító VAR rendszer segítségével Karakó játékvezető anulálta a találatot. A félidő derekán kijönni látszott a szorításból csapatunk, többször is ügyesen zárkóztunk fel a vendégek kapujának előteréig, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Félórai játék után egy hazai szemmel is tetszetős vendég támadás eredményeként vezetéshez jutott a fehérvári együttes. Előnye birtokában ezután nyugodtabban próbálták járatni a labdát a piros kékek, aminek köszönhetően csapatunk is feljebb tolhatta sorait. A játékrész utolsó pillanataiba Medgyes Zoltán állt legközelebb a gólszerzéshez, de az előző mérkőzéseinkhez kísértetiesen hasonló szituációban sajnos most sem tudott feliratkozni a góllövők közé.

A szünet utáni percekben meglepő módon visszavett a lendületből a vendég együttes, még csapatunk továbbra is masszívan védekezett, melyekből helyenként veszélyes kontrákat tudtak vezetni játékosaink. Az erőfeszítés bő egyórai játék elteltével vezetett eredményre, amikor a fejjátékát már többször is megcsillogtató Varga Barnabás érkezett jókor Nagy Patrik szögletére és ezzel értékes gót szerezve egalizált. A találkozó záró negyedében ismét próbált újítani a vendég együttes, de csapatunk védelme, valamint a hálóőrünk, Hársfalvi András rendre meghiúsította gólszerzési törekvéseiket, így a találkozó előtt egyértelmű esélyesnek tartott Fehérváriakkal szemben értékes pontot szereztünk.

Csertői Aurél és Szabics Imre értékelése a mai meccs után:

Csertői Aurél: “Az első félidőben talán az én hibámból mást próbáltunk játszani, mint eddig, de ez sajnos nem jött össze. Második félidőben jobban, játékunkon kicsit változtatva taktikusabban próbáltunk meg játszani. Videoton nagyon erős ellenfél, nehéz mérkőzésen hibákra kényszerítettek minket, sajnos a védekezésünkben is benne volt a hiba. óriási erőt mutat az, hogy 1-0 után fel tudtuk állni és ki tudtunk egyenlíteni. Sokkal szervezettebben és jobban futballoztunk a második játékrészben. Az ellenfélnek is megvoltak a helyzetei, azt gondolom, hogy rászolgáltunk a döntetlenre.”

Szabics Imre: “A múlt hét után hasonló mérkőzést játszottunk, mint Zalaegerszegen, sajnos pontrúgásból kaptuk a gólt, amellyel egyenlített az ellenfél. Megvoltak megint a helyzetink, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ezeket ki kellett volna használnunk, hogy lezárhassuk és megnyerhessük ezt a mérkőzést.  Koncentráció hiányában, kimaradtak a helyzetek, a második és harmadik gól nem jött, ezért bosszantó, hogy egy újabb mérkőzésen vesztettünk pontokat. Ebben mindenképpen fejlődnünk kell, illetve a befejezésekben is jobban kell kihasználnunk, hogy eredményesebbek lehessünk.”