Ha egy zenés gyermekvers ismert sorát idéznénk, akkor úgy is kezdhetnénk pénteki mérkőzésünk beharangozóját, hogy „Debrecenbe kéne menni, három pontot kéne hozni!”. Ez, még ha kissé ironikusan is hangzik, mindenképpen igaz, hiszen az eddig lejátszott öt bajnoki fordulóban volt jó játékkal párosuló döntetlen az MTK Budapest, a MOL Fehérvár, majd a Mezőkövesd ellen, szintén jó teljesítmény mellett elszenvedett peches vereség Kisvárdán, majd a Puskás Akadémia ellen egy – a szakemberek által is elismert – gyengébb játékot követő fiaskó egyaránt. Így most nem lehet más célunk, mint megszerezni első bajnoki győzelmünket, még akkor is, ha esetleg ez nem szép, hanem eredményes futballal járna is együtt.

Nem lesz azonban könnyű dolga játékosainknak, hiszen a válogatott meccsek miatti szünet után folytatódó bajnoki küzdelemsorozat hatodik fordulójában a korábban sokéves élvonalbeli múltra visszatekintő, de most mégis szintén újoncnak tekinthető – 1902-ben alapított – Debreceni VSC otthonába, a Nagyerdei Stadionba látogatunk. Ellenfelünk a 2000-es évek elején élte virágkorát, amikor bő egy évtized alatt hét bajnoki címmel, hat kupa-, és öt szuperkupa győzelemmel büszkélkedhetett.

Mostani mérkőzésünk pikantériája, hogy a tavalyi Merkantil Bank liga pontvadászatának első kettő helyezettjeként együtt kerülhettek fel csapataink az élvonalba, hiszen a piros-fehérek bajnokként, mi pedig második feljutóként ünnepelhettünk. Ebben a sorozatban egyébként korábban mi voltunk sikeresebbek az egymás elleni összevetésben, hiszen itthon Varga Barnabás góljával, majd a civis városban Lencse László és Simon András találataival mindkétszer sikerült kiérdemelni a három bajnoki pontot. Élvonalbeli bajnokin még nem sikerült ellenük hasonló eredmény, de „minden sorozat megszakad egyszer”, így ez a tény is külön motivációt jelenthet csapatunk játékosainak. Bízunk benne, hogy újdonsült kabalafiguránk, Kelep a Nagyerdőben is velünk lesz és végre a győzelem örömével térhetünk haza a Marcal partjára.

A mostani bajnoki küzdelemsorozat eddigi öt fordulójában vendégeink meglepetéssel kezdtek, ugyanis az első játéknapon a Budapest Honvédot győzték le 4-1-re, utána azonban az Újpest (2-2), majd a Paks (3-3) ellen osztoztak a bajnoki pontokon, ezt követően azonban hazai pályán a ZTE (1-2), majd a fővárosban a Ferencváros (4-2) vendégeként szenvedtek vereséget. Az így elért 12 szerzett és 12 kapott gól, valamint 5 pont birtokában a kilencedik helyen tanyáznak, míg mi 3-5-ös gólaránnyal és 3 ponttal a tizenegyedik pozícióban várjuk a folytatást.

A hatodik forduló nyitó napjának kellemes időtöltés kínáló esti mérkőzése, a Debreceni VSC – Gyirmót FC Győr találkozó pénteken 20 órakor kezdődik, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.