2021.09.10. 20.00 | Debrecen, Debreceni Nagyerdei Stadion | OTP Bank Liga NBI., 6. forduló

DVSC: Kosiczki T. – Kusnyir E, Baráth P, Deslandes S, – Bényei Á, Dzsudzsák B- Bévárdi Zs, Soltéz D, Ferenczi J – Ugrai R | Vezetőedző: Toldi Gábor

Gyirmót FC Győr: Rusák E. – Major M, Ikic F, Széles I , Zeke M – Vass Á. – Radics M, Nagy P. – Hasani F, Simon A, Herjeczki K | Vezetőedző: Csertői Aurél

Nagy volt a fogadkozás a hazai csapat háza táján, főleg a tekintetben, hogy a tavalyi másodosztályú küzdelem sorozatban csapatunk mind két idényben meg tudta szerezni a győzelmet ebben a párosításban. Az élvonalbeli küzdelmek eddigi mérkőzésein a hazaiak főleg támadásban jeleskedtek, ami 12 rúgott gólban mutatkozott meg, míg mi az eddigi kapott öt találatban és jól záró védelmünkben bíztunk. A találkozó első része meddő a mezőny játékot hozott, de a félidő végé felé csapatunk előtt több kecsegtető helyzet is kialakult, melyek közül Széles fejesét követően a kapufa volt a hazaiak segítségére.

  Enyhe fölényünk után a második félidőben meglepő fordulat következett, hiszen csapatunk teljesítmény nagyon visszaesett, míg talán ennek is köszönhetően a hazaiak sorra vezethették támadásaikat, amelyekből helyenként látványos gólokat is szereztek. Szünet utáni összeomlásunk, és a hazaiak feltámadása talán kissé túlzó, de megérdemelt végeredményt hozott.

Csertői Aurél: Nagyon nehéz egy ilyen 5-0 után értékelni egy mérkőzést, ráadásul úgy, hogy az első félidőben szerintem jól fociztunk. Úgy tűnt mintha beragadtunk volna a szünetben és hát két perc alatt eldőlt a sorsunk utána már csak futottunk az eredmény után az ellenfél meg fölénk kerekedett a végén megérdemelten, simán nyerte a mérkőzést.

Toldi Gábor: Az első félidőben akadozott a gépezet és nem úgy kezdtünk, ahogy elterveztük. De a második félidőben az igazi Lokit láthattuk, hiszen tudtuk azt, hogy a támadó játékunk igen hatékony, hiszen a gólok száma is ezt mutatja. Szebbnél szebb találatokat szereztünk. Kellő önbizalmat adott, hogy a későbbiekben is eredményes játékot tudjunk játszani.