Így év végéhez közeledve kijelenthetjük, hogy a 2020-as évben az élet egyéb területeihez hasonlóan a sport világában is főszereplővé vált egy láthatatlan ellenség, a koronavírus, ami szinte a hétköznapok minden szintjén érezteti hatását, így egyéb sportágak mellett nem volt ez másként a honi labdarúgásban sem. Gondolhatunk itt a pozitív PCR tesztet produkáló válogatott szakemberek, játékosok és a nemzeti bajnokságokban szereplők hiánya miatti problémákra, vagy az elhalasztott bajnoki mérkőzésekre egyaránt. Az ellenfeleket le tudja győzni egy igazi sportember, de ezzel a szörnyű ellenséggel vívandó csatában még sokszor a legedzettebb, ereje teljében lévő, korábban makk egészséges sportoló is tehetetlennek tűnhet.

Mindezekkel szemben azonban az elmúlt napok nemzeti csapatunk sikerességéről szóltak, hiszen a magyar labdarúgás történetében először fordult elő, hogy egymást követő második Európa-bajnokságra is kijutott válogatottunk, mellette a Nemzetek Ligájában is jól szerepel Marco Rossi együttese. Nem lehet felhőtlen azonban az örömünk, hiszen az imént említett koronavírus továbbra is rendre karanténba, kényszerpihenőre küldi a vezetőket és labdarúgókat egyaránt.

Mint azt az elmúlt hetek tanúsítják, így van labdarúgásunk szűkebb pátriájában is, hiszen az első mellett másodosztályú csapataink is megszenvedik a karantén miatt mellőzött játékosok hiányát, nem beszélve arról, hogy sok ember munka melletti egyetlen szórakozását is megöli, amikor a zártkapus találkozók miatt nem láthatják élőben kedvenceiket. Sajnos azonban így lesz ez a Merkantil Bank liga hétvégén esedékes 17. fordulójában is, amikor csapatunknak szerencsére most nem kell egy nappal korábban elutaznia az ország egyik távoli pontjára, hiszen a szomszédos WKW ETO FC Győr vendégei leszünk az ETO Parkban, de a találkozó a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében, az egészség megóvását szem előtt tartva nézők nélkül kerül lebonyolításra.

A hazaiak az elmúlt hét péntekén pótolták be a korábban hasonló problémák miatt elhalasztott, második helyezett Budaörs SC elleni találkozójukat, amin motivált, jó játékot nyújtva Priskin Tamás góljával szereztek értékes három pontot, megszakítva ezzel a vendégek tiszteletet parancsoló sorozatát. A zöld-fehérek így egészséges önbizalommal várhatják a forduló záró mérkőzését. Az eddigi 16 játéknapon 5 győzelmet, 5 döntetlent és hat vereséget értek el, az ezzel szerzett 20 ponttal a bajnoki tabella 12 helyén tanyáznak.

Sajnos csapatunk ismét megszenvedte a hosszú utazást, ugyanis a MOL Magyar Kupa szintén halasztott pénteki mérkőzésén a hosszabbításban szerzett góllal alulmaradt a Szolnok otthonában, így búcsúzott a sorozattól. Az elmúlt bajnoki fordulóban egy köd miatt félbeszakított mérkőzésen pedig a Nyíregyháza használta ki a természeti jelenség okozta figyelmetlenségünket és annak ellenére, hogy utána is meg voltak a lehetőségeink az egyenlítésre, azzal a találattal meg is szerezte a bajnoki pontokat. Az eddigi 9 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség 29 pontot eredményezett, amivel továbbra is a dobogó harmadik fokáról várjuk a folytatást.

Bízunk benne, hogy vasárnapig az átkozott láthatatlan ellenség nem állítja újabb nehézségek elé a csapatokat és egy sportszerű mérkőzésen dőlhet el a bajnoki pontok sorsa. Bár a stadion bejáratai zárva lesznek a nézők előtt, a játéktér kapui azonban gólokra éhesen várják a szomszédvárak csatáját.

A győri együttesek mérkőzését a közszolgálati televízió M4 Sport csatornája élő adásában és az M4 Sport.hu internetes portálon követhetik.