Immár kettő fordulón vagyunk túl a Merkantil Bank liga 2022-2023-as szezonjából és kijelenthető, hogy kitűnő rajtot vett együttesünk e pontvadászatban, hiszen mind hazai pályán az első fordulóban a Szentlőrinc, mind pedig a második játéknapon, Dorogon kitettek magukért a fiúk, ugyanis mindkét esetben négy góllal terhelték meg aktuális ellenfeleik hálóját. Külön kiemelendő, hogy mindkét mérkőzésen remek teljesítménnyel vették ki részüket a sikerből csapatunk új szerzeményei, ugyanis a bajnoki rajton Pethő Bence kettő gólja és egy gólpassza mellett Kovács Milán is eredményes volt, valamint fiatal védőnk Csörgő Viktor is betalált. Az ezt követő idegenbeli találkozónkon ismét Csörgő nyitotta a korai gólok sorát, ami után kapitányunk Nagy Patrik örülhetett, majd fiatal bal oldali védőnk Helembai Márk bizonyította bal lábának kitűnő képességét, az i-re a pontot pedig Herjeczki Kristóf tette fel egy remek egyéni alakítás után. Mindkét találkozón agilisan kezdtek játékosaink, magukhoz ragadva a játék irányítását sorra alakították ki a helyzeteket, amikből az alaphangot megadó korai gólok születtek, majd az első félidőkben szinte el is döntötték a bajnoki pontok sorsát. Ezzel a kettő sikerrel, valamint a kialakított 8-1-es gólkülönbséggel jelenleg listavezetőként várhatjuk a folytatást a szintén hat pontot gyűjtő fővárosi Soroksár SC előtt.

A soron következő harmadik fordulóban a papíron talán gyengébb ellenfelek után egy nehezebbnek ígérkező gárda érkezik hozzánk a Gyirmóti Sportcentrumba, ugyanis azt a Békéscsaba 1912 Előrét látjuk vendégül, ami ellen idegenben az előző szezonban alulmaradtunk a Magyar Kupában (3-1), a közelmúltban 2021 május 16.-án viszont egy győztes meccs (4-0) után az élvonalba jutásunkat ünnepelhettük az ALCUFER Stadionban. Lila-fehér ellenfelünk az második fordulóban egy kapott mellett, hat gólt rúgott a Kazincbarcika hálójába, előtte azonban Baranyába utazva egygólos mérkőzésen alulmaradt a korábbi gyirmóti játékos, Weitner Ádám irányította PMFC otthonában. Jelenleg a 6-2-es gólkülönbséggel és a három szerzett ponttal a középmezőnyt jelentő 7. helyről várhatják a folytatást.

Az egymás elleni összevetést tekintve pozitív a statisztikánk, hiszen az említett kupafiaskót megelőzően három hazai győzelem (3-1, 2-0, 4-0) mellett 2020 novemberében egy emlékezetes, 92. percben szerzett, első labdaérintéses Mayer Máté találattal idegenben is sikerült legyőznünk a vihar sarkiakat.

Annak ellenére, hogy a bajnoki küzdelemsorozat első kettő fordulóját sikerült győztesen zárni, tudjuk, hogy egyesületünk jelenlegi legfőbb céljáig, az azonnali visszajutásig még nagyon hosszú és rögös az út. Éppen ezért nem szabad egy pillanatra sem kiengedni és az előzetes esélylatolgatásoknak megfelelően, azokat valóra váltva jelen esetben is csak a győzelem reményével léphetnek pályára játékosaink.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozatának harmadik fordulójában a Gyirmót FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre találkozó vasárnap 17.30.-kor kezdődik a gyirmóti ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételén keresztül YouTube-on, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.