Szokták mondani, hogy annak van szerencséje, aki tesz érte. Nos, ez e teória meglehetősen „cserbenhagyta” csapatunkat az elmúlt fordulóban, hiszen kapusunk Rusák Edvárd kiállítását követően hetven percen keresztül emberhátrányban futballozva is extra teljesítménnyel rukkoltak ki a fiúk, ugyanis az utolsó pillanatokig kézben tartották a mérkőzést és az időnkénti mezőnybeli vendégfölény ellenére több veszélyes kontratámadást is vezettek, melyekből rendre helyzet alakult ki. Sajnos azonban a mérkőzés lefújását megelőző pillanatokban egy átlövésből betalált a vendégcsapat az ekkor már az első NBII-es találkozóján védő Kecskés Barnabás kapujába, így „kiénekelve azt a bizonyos sajtot” elvitte az egyik bajnoki pontot az Alcufer Stadionból. Pedig úgy készültek a fiúk, hogy tudták, fontos lenne a hazai győzelem abból a szempontból is, hiszen az utóbbi három itthoni találkozónkon hagytuk aktuális vendégeinket örülni. Az öröm most sem maradt el a Soroksáriak részéről, hiszen mint azt vezetőedzőjük, Lipcsei Péter is kifejtette a mérkőzés lefújását követően, a látottak alapján ez a döntetlen számukra győzelemmel ér fel, hiszen a hazaiak emberhátrányuk ellenére is időnként szenzációsan, de mindvégig jobban játszottak csapatánál. Nem sikerült tehát a korábbi hazai vereségeket győzelemmel elhomályosítani, de az mindenképpen dicsérendő, ahogyan hozzáálltak játékosaink a találkozóhoz.

Bíztató lehet ez a soron következő fellépés előtt mindenképpen, hiszen ahogyan vezetőedzőnk Csertői Aurél is hangsúlyozta korábban, minden pontnak kiemelt jelentősége lehet a végelszámolásnál, ugyanis mint ahogyan azt eddig is tapasztaltuk, rendkívül kiegyenlített a mezőny, mindenki legyőzheti előzetesen esélyesebbnek vélt ellenfelét. Mindezt szem előtt tartva a következő feladat sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Bács-Kiskun megyei Tiszakécskei FC. vendégei leszünk. Sárga-kék házigazdánk a jogelőd Tiszakécskei FC. 1999-es megszűnése után 2000-ben alakult újjá. A hetedosztályból indulva a 2020-2021-es szezonban megnyerte az NBIII keleti csoportját, s ezzel újra feljutott a másodosztályba.

Ellenfelünk a mostani pontvadászat rajtján legyőzte hazai pályán az MTE-t (1-0), majd vereséget szenvedett Kozármislenyben (3-1) és otthon a Diósgyőrrel szemben (1-2), majd osztozott a pontokon Csákváron (1-1). Ezek után legyőzte a Nyíregyházát (1-0), de kikapott idegenben az ETO-tól (2-0), ugyanilyen arányban nyert a Haladás ellen (2-0), majd gól nélküli meccsen remizett Siófokon (0-0). Az utóbbi öt meccsén otthon legyőzte a Soroksárt (1-0), majd ismét hazai környezetben alul maradt a Szegeddel szemben (0-1). Ajkán döntetlent játszott (1-1), míg otthon kikapott az éllovas PMFC-től (1-2), míg végül gól gazdag meccsen X-elt Kazincbarcikán (2-2). Az eddigi 13 fordulóban 4 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség, 12 rúgott és 14 kapott gól, valamint az így szerzett 16 pont áll a nevük mellett, míg mi 7 siker, 2 pontosztozkodás és 4 kudarc, valamint 25-14-es gólarány mellett 23 pontot szerezve a dobogósok mögött a negyedik helyről várjuk a folytatást. Az egymás elleni eredményeket tekintve felénk billen a mérleg nyelve, hiszen az eddigi három mérkőzésünk mindegyikén sikerült győznünk. 2018 augusztus 5.-én hazai pályán (5-0), december 16.-án idegenben (3-4), míg 2019 október 6.-án ismét otthon (1-0) örülhettünk.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 14. fordulójának mérkőzése, a Tiszakécskei LC – Gyirmót FC Győr találkozó 2022 október 30-án, vasárnap 15 órakor kezdődik a Tiszakécskei Városi Sportcentrumban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.