Vass Ádám, a Gyirmót korábbi válogatott középpályása fontos gólt szerzett a Soroksár ellen, ám végül a csapata kezéből kicsúszott a győzelem

Vass Ádám tizenhat évesen került Angliába, ahol – nem szégyellte – még a sztárok cipőjét is pucolta. Két évig volt a másodosztályú  Stoke City játékosa, s bár nem jutott el a felnőtt csapatig (csupán kétszer ült a kispadon), bevallása szerint  az ott töltött időszak a lehető legjobb befektetés volt a jövőjét illetően. Megtalálta a posztját, alázatos, ám harcias, elveszett labdát nem ismerő, agresszívan küzdő védekező középpályás lett. Aztán Olaszországba igazolt, ahol rögtön a felnőtt futballba került. Büszke rá, hogy zsinórban öt évet húzott le a Brescia-nál. Megtalálta a válogatottság is – tizenegyszer ölthette magára a címeres mezt, ám – egy U21-es furcsán elveszített meccs után – kimondta, amit más csak gondolt, s emiatt ő lett a bűnbak, soha többet nem hívták. 

Kolozsváron a Bajnokok Ligája-csoportkörben játszhatott volna, de lábközépcsont-törés miatt nem léphetett pályára. Hazatért és öt évig volt az MTK játékosa, s a nem túl szép búcsút követően, 2019 nyarán szerződött az NB II-es Gyirmóthoz.
Hétvégén a Soroksár elleni bajnokin szerezte első gólját a kék-sárgáknál.

–  Nyilván nem is az elsődleges feladata, de nem talál túl gyakran a kapuba. Emiatt is volt a szokottnál nagyobb a gólöröm szombaton? – kérdeztük a 34 éves labdarúgót.

– Valóban ritkán találok az ellenfél kapujába, így igyekszem maximálisan kihasználni az alkalmat az ünneplésre. Nagyon jólesett, hogy a srácok is ennyire örültek, nekem, illetve a gólomnak.

– Sokáig vezettek a Soroksár ellen, végül nem jött össze a győzelem. Csalódott emiatt?

– Borzasztóan az voltam.  Nem is emlékszem olyan mérkőzésre a pályafutásom alatt, amikor hetven percet játszottunk emberhátrányban. Mindent megtettünk, hogy így is megnyerjük a meccset és talán amikor már mindenki kezdte elhinni, hogy sikerülhet. Jött a hideg zuhany, újabb gólt kaptunk. Fontos pontokat vesztettünk.

– Nemrég tartalmas interjú jelent meg önnel, amiben többek között az utánpótlás-válogatottnál történtekről is beszélt. Volt visszhangja az írásnak?

– Nem különösebben, mert nem ez volt az első alkalom, hogy ezzel a témával kapcsolatban kérdeztek. Igazság szerint a jelennel foglalkozok elsődlegesen, de nem bántam meg a történteket, nem cselekednék másképp most sem, de ez ma már történelem.

– Visszatérve Gyirmótra, megtalálta a klubnál a helyét?

– Talán nem túlzás úgy fogalmaznom, hogy megjártam mennyet és poklot is  Gyirmóton. Szeretek itt futballozni, nagyon jó a közösség, a feltételek adottak arra, hogy minőségi munkát végezzünk. Nagyon boldog lennék ha a szezon végén újra élvonalbeli feljutást ünnepelhetnénk.

Névjegy
Név: Vass Ádám
Születési dátum: 1988. szeptember 9.
Klubjai (mérk./gól): Brescia (130/3), CFR Cluj (15/0), Oostende (4/0), MTK (148/2), Gyirmót (106/1).
Válogatottság: 11/0

Forrás:kisalfold.hu