A bajnoki küzdelmeket tekintve nem a legjobb előjelekkel várja csapatunk a Mezőkövesd elleni rangadót, hiszen a remek tavaszi rajt után, mi tagadás kissé visszaesett a teljesítménye.

Gólfelelősünk, az immár tíz találatot – és két gólpasszt – jegyző Varga Barnabás az MTK elleni mérkőzésen megsérült, amikor rúgást kapott a vádlijára, aminek következtében részleges izomszakadást szenvedett. Az egyre erősödő fájdalom miatt ultrahangos vizsgálatnak vetették alá, ami viszont vérrögöt is kimutatott. Az ezt követő injekciókúra pozitívan hatott gyógyulására, így „csak” az izomszakadásnak kellett meggyógyulnia. A Kisvárda és a MOL Fehérvár elleni meccseket ezért ki is kellett hagynia támadónknak, de a válogatott mérkőzések miatti kéthetes szünet után bízunk benne, hogy rendbe jön és Csertői Aurél vezetőedzőnk rendelkezésére állhat.

A Budapest Honvéd (0-1), az Újpest (0-1) és a Paks (2-3) legyőzése után korábban elmozdultunk a kiesőzónából és a 9. helyre léphetett előre csapatunk, ezt követően a Ferencváros (1-1) és az MTK (1-1) ellen is döntetlent ért el, de sajnos azonban a ZTE (0-1), a Kisvárda (1-0), majd a MOL Fehérvár (0-2) ellen is pont nélkül maradt. Csüggedni azonban nem szabad, hiszen a hátralévő nyolc fordulóban igenis ki lehet, és ki is kell harcolni élvonalbeli tagságunk hőn áhított meghosszabbítását.

Ennek első állomásaként Mezőkövesdre látogat együttesünk egy rendkívül fontos mérkőzésre, aminek ha lefújásakor győztesen hagyják el játékosaink a játékteret, akkor helyet is cserélne a két gárda.

A Mezőkövesd Zsóry FC a bajnoki küzdelemsorozat eddigi fordulóiban hétszer győzött, hétszer játszott döntetlent és tizenegyszer szenvedett vereséget, így 28 pontjával közvetlenül előttünk a 10. helyen tanyázik, míg mi hat győzelem és hét döntetlen mellett tizenkettőször maradtunk alul aktuális ellenfelünkkel szemben, mind ezekkel összesen 25 pontot szereztünk, így a 11. helyről várjuk a folytatást.

Az egymás elleni mérleg tekintetében az utóbbi öt mérkőzésünket figyelembe véve 2017-es idényben egy döntetlen (1-1) mellett egy győzelmünk volt (2-1), mellette egy barátságos meccsen a matyóföldiek örülhettek (4-1). A mostani bajnoki év elején, Mezőkövesden gól nélküli döntetlen született, míg az év végi gyirmóti mérkőzésen Pillár Róbert találatával a vendégek elvitték a bajnoki pontokat.

Többször hangsúlyoztuk már, de most fokozottan érvényes a kijelentés, miszerint a találkozó rendkívüli fontossággal bír, ugyanis a bennmaradásunk kiharcolása érdekében riválisunkkal szemben mindenképpen meg kellene szerezni a győzelemért járó pontokat, mi több ez esetben lélektanilag is pozitívan hatna a hátralévő találkozókra, hogy így – elkerülve a kieső helyről – ismét feljebb léphetnénk a tabellán.

A hatályos kormányrendelet értelmében, a korábbi ez irányú intézkedések érvényüket vesztették, így a maszkviseléshez és védettségi igazolványhoz kötött és kapcsolódó szabályok feloldásra kerültek, a sportesemények ezek nélkül is szabadon látogathatóak. 

A jegyinformációkkal kapcsolatos tudnivalókat ide kattintva olvashatják!

A 26. forduló nyitó napjának esti mérkőzése a Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr találkozó pénteken 20.00.-kor kezdődik, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetít, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik