Szombat délután elkezdõdik a bajnokság a Honvéd II számára is! Ellenfél az a Veszprém FC, amely jelentõs elõnnyel nyerte meg tavaly az NB III Bakony csoportját, és nem mellékesen harminchét meccs óta veretlen. A harmadosztályban jól mûködött a veszprémiek támadó szekciója, Tatai József gólkirály lett 18 góllal, de Finta Péter és Babos Barnabás is termelt rendesen, 11-11 gólnál álltak meg. Az ellenfél játékoskeretében nincs jelentõs NB1-es múlttal rendelkezõ futballista, de annál több rutinos NB II-es, illetve fiatal játékosból válogathat Orbán Tamás vezetõedzõ.

A veszprémi klub legnagyobb sikere az 1990/1991-es elsõ osztályú idényben elért ötödik hely. 1993-ban esett ki a csapat az NB1-bõl, az elmúlt tíz évben pedig a harmadosztályban szerepeltek. A mélypontot a 2005-ös megszûnés jelentette, de utána új alapokra helyezték a labdarúgást a “királynék városában”, ennek lett eredménye a tavalyi NB III-as bajnoki cím.

A Veszprém kerete:
Kapusok: Varga Tamás, Kiss Gábor, Kádár Balázs (Devecser SE)

Védõk: Grósz Róbert, Fehér Kornél, Leitold Tamás, Pálfi Róbert, Kollár Zsolt (Ausztria), Foki András, Kovács Péter, Miskei István.

Középpályások: Boromisza Gábor, Tatai József, Kalcsó Gábor, Szöllõskei Péter, Garai Péter, Jurik Patrik, Nagy Károly (REAC), Sánta Attila (Gyõri ETO), Mário Hudec (Slovan Bratislava).

Támadók: Finta Péter, Babik András, Czvetkó József, Karakai András (Ausztria), Lelkes Péter (Videoton FC)
Edzõ: Orbán Tamás

Bp. Honvéd II kerete:
Kapusok: Kunsági Roland, Juhász Gergõ

Mezõnyjátékosok: Baráth Botond, Farkas Márk, Frohner Ferenc, Kóródi Viktor, Lengyel Gyula, Haruna Jammeh, Nagy Armand, Nagy Gergõ, Remes Sbastian, Tisza Kálmán, Vernes Richárd, Vólent Roland, Varga Péter, Dyjan Azevedo, Asztalos Dániel, Czár Richárd, Moustapha Diallo, Hidi Patrik, Botos Attila.

Gabala Krisztián: – Egy jó felkészülésen vagyunk túl, megpróbáltunk a rendelkezésünkre álló négy hétbe belesûríteni mindent, amit lehetett. A srácok dolgoztak rendesen, nagyon bízom benne, hogy a mérkõzésen viszont látom azokat a dolgokat, amiket gyakoroltunk. Ebben az esetben nemcsak a Veszprémet, hanem bárkit megverhetünk.
Természetesen gyõzelmet várok szombaton, bár tudom, hogy a Veszprém egy erõs, összeszokott csapat, akik tavaly nem találtak legyõzõre. Az utóbbi idõben történt még változás a keretben, a három érkezõ, Botos Attila, Varga Péter, Asztalos Dániel mellett igazoltunk két magas, 1992-es születésû fiatalt. Moustafa Diallo egy guineai támadó, õt kifejezetten technikás futballistának tartom.

Sérült: Botos Attila (combizom húzódás)

Bp. Honvéd – Veszprém elsõ osztályú bajnoki örökmérleg: 10 mérkõzés, 6 Honvéd
gyõzelem, 2 döntetlen, 2 vereség.

Az utolsó bajnokit a Veszprém ellen 1993-ban játszotta a Honvéd.

1993. június 5. NB I 28. forduló
Veszprém LC – Kispest-Honvéd FC 1:2 (0:1)
Gólszerzõ: Rugovics, ill. Halmai, Petõ T. (öngól)
Kiállítva: Rugovics
Veszprém, 3000 nézõ

Brockhauser István – Plókai Attila, Márton Gábor, Kovács Ervin, Szabados József (Csábi József) – Pisont István (Fischer Pál), Halmai Gábor, Illés Béla, Vincze István- Orosz Ferenc, Hamar István.
Vezetõedzõ: Martti Kuusela

NB II. Nyugati csoport, 1. forduló

Bp. Honvéd II – Veszprém FC
2010.08.14. 17:30
Bozsik Stadion, mûfüves pálya
Belépõ: 500 Ft.
Vezeti: Fenyvesi Szabolcs

(honvedfc.hu)