A hazai csapatból olyan meghatározó játékosok távoztak, mint Horváth Gyula, Koller K., Szabó Sz., Jagodits, Kardos E., Strublics, Pedro. Utóbbi két játékos az NB I-es Kaposvári Rákóczi szerzõdtetett labdarúgója lett.

Jellemzõ a Kaposvölgye csapatára, hogy évente 1-2 futballista kerül tõlük magasabb osztályba. Korábban Nemanja Nikolics is szerepelt náluk, aki tavaly 18 találattal az NB I gólkirálya volt, de emlékezhetünk Godslove-ra is, aki ugyancsak Nagyberkibõl került az NB I-es Rákócziba.

A somogyi együttes távozó játékosai helyére ezúttal fiatal labdarúgókat szerzõdtetett, akik bár tehetségesek, de kevésbé ismertek és még pályafutásuk elején járnak. Csapatukban az állandóságot Vaskó, Pintér, Huzmi, Fellai, Sandro és Kalmár képviselik.


A Kozármisleny csapata szintén jelentõs változásokon ment keresztül, mondhatni a keret nagyrészt kicserélõdött. 14 korábbi játékosunk távozott, helyükre pedig tucatnyi új labdarúgó érkezett.

Távozók:

1. Vojnic-Zelic (Szerbia)
2. Fabinho (Brazília)
3. Szabó Balázs (Ausztria)
4. Antal Sándor (Szentlõrinc)
5. Dienes András (Barcs)
6. dr. Hergenrõder Tamás (Szentlõrinc)
7. Kanizsai Péter (Ausztria – Neukirchen)
8. Kutyáncsánin Jevrem (Szentlõrinc)
9. Nagy Krisztián (Bp. Honvéd – kölcsönbõl vissza)
10. Tóth Adrián (Ausztria)
11. Zana Norbert (Vecsés)
12. Máté Gyõzõ  (PVSK)
13. Mester Tamás (FTC)
14. Takács Tamás (Szerbia)

Érkezõk:

1. Koplárovics Béla (Hévíz)
2. Fónai Balázs (PMFC)
3. Andruskó Attila (Szentlõrinc)
4. Gõcze Gergõ (Haladás)
5. Kiss Márton (Barcs)
6. Nagy Gergõ (Barcs)
7. Bozsoki Imre (ZTE II.)
8. Kovács Tamás (Videoton II.)
9. Csaba Gergõ (Bogád)
10. Luczek Dávid (Dombóvár)
11. Vég Bence (Videoton Puskás Akadémia)
12. Berdó Balázs (PMFC)

A keret mellett, a szakmai stábban is változás történt. Távozott Bene Ferenc (utánpótlás szövetségi edzõnek kérték fel), helyére Márton Gábor ült le a kispadra.
Az ilyen nagymértékû változások után mindig idõ szükségeltetik, hogy összeálljon egy csapat, ennek ellenére mégis abban bízhatunk, hogy labdarúgóink már az 1. fordulóban olyan játékkal rukkolnak ki, amely sikert eredményez.

A két együttest eddig lejátszott 6 NB II-es bajnoki mérkõzésén a következõ eredmények születtek:
2007/2008
Kaposvölgye – Kozármisleny 0-0
Kozármisleny – Kaposvölgye 0-0
2008/2009
Kozármisleny – Kaposvölgye 2-0 (Gólszerzõk: Lauer, Kresz L.)
Kaposvölgye – Kozármisleny 0-3 (Gólszerzõk: Laki, Tóth Z., Kanizsai)
2009/2010
Kaposvölgye – Kozármisleny 3-3 (Gólszerzõk: Szûcs L, öngól, Andruskó illetve Vojnic-Zelic, Tóth Z., Finta.)
Kozármisleny – Kaposvölgye 2-4 (Gólszerzõk: Zana, Tóth Z. illetve Koller 2, Tóth Z. öngól, Horváth Gy.)

Az elõzõ bajnokságban csapatunk 41 pontot gyûjtve a 6. helyen zárt, eközben a Kaposvölgye valamelyest a várakozások alatt szerepelve csupán 11. lett, a 28 forduló alatt 31 pontot szorgoskodtak össze.


Horváth Lajos vezetõedzõ így nyilatkozott honlapunknak:

Nagyon nagy változáson ment át csapatom. Elsõsorban fiatalok felé nyitottunk, és a Kaposvári Rákóczival szorosabbra fûztük a kapcsolatunkat. Így került hozzánk Horváth László, Reszli, Horváth Tamás, valamint a kaposvári nevelésû, de Hévízrõl érkezõ Balogh László. A Zalaegerszeg II-bõl igazoltuk Dóczi Krisztiánt, Hévízrõl Kállai Norbertet, a Gyõri ETO-ból pedig Samuel Atot, aki korábban már megfordult nálunk.
Rendkívül megfiatalodott a keretünk, úgy gondolom az idei évben reálisan a 10-12. helyek valamelyikére érhetünk oda. Amennyiben két támadónk játékengedélye megérkezik, úgy a 8-10. helyeket is elérhetjük.

Az idei évben azt tervezzük, hogy a fiatal labdarúgóknak adunk lehetõséget, hogy megmutassák önmagukat és reméljük, hogy fejlõdésük révén a késõbbi években eredményesebbek, stabilabbak legyünk. Azt is látjuk, hogy folyamatos eredményességet nem tudunk kitûzni, hiszen az állandó csapatépítés mellett 2-3 játékosunk a magasabb osztályba lép. Az idei évben olyan meghatározó, stabil NB II-es játékosok is távoztak, mint Horváth Gy., Kardos E., Koller K., Jagodits, Szabó Sz., Strublics, Kerekes, akik a magyar másodosztály szintjén sokat megélt rutinos labdarúgónak számítanak.

Amilyen utat választottunk, az talán kicsit új számunkra, de megpróbálunk a képzés területén fejlõdni és a fiatal játékosok fejlõdését felgyorsítani.

A hétvégi Kozármisleny elleni mérkõzés elõtt be kell valljam, abszolút nem érzem sem a saját, sem a Kozármisleny csapatának játékerejét. A felkészülés nem adott egyértelmû képet csapatomról. Volt egy-egy olyan felkészülési mérkõzés, amikor azt éreztem jó úton járunk (Veszprémben, illetve a PMFC ellen), ugyanakkor a többi találkozón a csapat nagyon komoly problémákkal küszködött. Ez betudható annak is, hogy a mai napig több próbajátékost tesztelünk, közel sem tisztult még le, hogy milyen összeállításban kezdünk a hétvégén. A felkészülés döntõen a keretünk kialakításáról szólt, ráadásul 4-5 új játékos beépítése nem megy egyik pillanatról a másikra.


Márton Gábor is készségesen válaszolt kérdéseinkre.

Az elmúlt 1,5 hétben mennyire sikerült feltérképezni a csapatot, hogy látod, mire lehet képes együttesünk?
Ha az egyéni képességeket nézzük, akkor mindenképpen elõrébb kell lépnie a csapatnak, de jelen pillanatban én úgy látom, hogy ez nem fog menni egyik pillanatról a másikra. Sok az új játékos, sok a fiatal, akikkel foglalkozni kell. Meglátásom szerint egyelõre nem funkcionálunk csapatként, ami mindig is jellemzõ volt a Kozármislenyre. Persze ez várható is volt ennyi új játékos érkezése után. Az, hogy mennyi idõnek kell eltelni, hogy összeálljon a csapat, azt nem tudom. Dolgozni fogunk, de közben már mérkõzéseink lesznek, ahol megmérettetünk. Nagyon bízom benne, hogy a csapatépítés nem fog az eredményességünk rovására menni. Azt gondolom, ahhoz, hogy a csapatban rejlõ képességek, lehetõségek kijöjjenek, több idõre lesz szükség.

A hétvégi Kaposvölgye elleni mérkõzésen mire számíthatnak a szurkolók?

A Kaposvölgye csapata is kicserélõdött. Segítõm, Korosecz Tamás feltérképezte a nagyberki együttest, nagyjából tisztában vagyunk, hogy miként néz ki ellenfelünk. Igazából én sokkal jobban szeretek foglalkozni a saját csapatommal. Természetesen nem árt, ha ismerjük az ellenfél erényeit és gyengéit, de nem érdemes csak velük foglalkozni. A saját csapatomat szeretném lehetõ legjobban felkészíteni, hogy jól tudjunk rajtolni. Az én véleményem az, hogy az a csapat, amelyik rá tudja erõltetni akaratát az ellenfelére, az általában megnyeri a mérkõzést. Ehhez természetesen szükség van az információkra, ami birtokunkban is van.

Kezd-e már összeállni a fejedben a kezdõcsapat?

Nagyjából kezd már körvonalazódni. Sajnos itt közbeszólnak sérülések is. Személy szerint nagyon kíváncsi lettem volna Nagy Erikre, de sajnos nem láttam játszani, ugyanakkor hallom, hogy nagyon tehetséges játékosról van szó. Márpedig én nem félek a fiatalokhoz nyúlni és csapatba állítani õket. Sajnos jelenleg Erik sérült így nem áll módomban meggyõzõdni a képességeirõl. Rajta kívül egyik új szerzeményünk, Fónai Balázs is megsérült, éppen az általam vezetett elsõ edzésen. Õ szinte biztos, hogy nem fog tudni játszani a hétvégén, emiatt elõrefele más hadrendben fogunk játszani. Egy-két kérdõjel akad még vasárnapig, de bízom a sikeres bemutatkozásban.

Végezetül pedig egy kis “tananyag” az újaknak.

Reméljük, hogy már a hétvégén, Nagyberkiben is kozármislenyi énektõl lesz hangos az öltözõ, ahogy azt már minden gyõztes mérkõzésünk után megszokhattuk.

(kozarmisleny.hu)