Nem sikerült pozitívan abszolválni a húsvéti ünnepi hétvégét klubunk háza táján, annak ellenére sem, hogy vasárnap délelőtt az NBIII Észak-nyugati csoportjában szereplő második együttesünk a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján, az ALCUFER Stadionban játszhatott a vármegyei szomszéd, a tabellán sereghajtó Csornai SE gárdájával szemben. A találkozón a rutinos Lázár Patrik az első játékrész záró pillanataiban bemutatott, akrobatikus mozdulatát követő találatával megszerezhették a vezetést fiataljaink, az ex-gyirmóti Füzi Ákos azonban a rendes játékidő utolsó negyedórájának kezdetén szép jobb oldali egyéni akció végén lőtt kapunk jobb felső sarkába, amivel értékes pontot raboltak kiesés ellen menekülő vendégeink.

Csapatunk teljesítménye elmaradt a várakozástól, ezért fiatal gárdánk vezetőedzője Ördög József érthetően szomorú volt a lefújást követően: “Adósak maradtunk a jó játékkal, mi több, el kell ismerni, a helyzetek alapján a vendégek közelebb álltak a győzelemhez. Bízom benne, hogy tanulunk a ma látottakból, és a későbbiekben eredményesebbek lehetünk.”

NBIII-as gárdánk hétvégén újabb kihívást jelentő találkozó előtt áll az Észak-nyugati csoport 23. fordulójában, ugyanis vasárnap 11 órakor a tabellán második helyen álló VSC 2015 Veszprém együttesét látja vendégül a Gyirmóti Sportcentrumban.

A csornai zöld-fehérek elleni találkozó után a szebb eredmény reményében útra keltünk, hiszen néhány óra múlva első csapatunkra is komoly fellépés várt, ugyanis a jó formában lévő, szintén ilyen színekben játszó FC Ajka együttesének otthonában kellett volna javítani az elmúlt fordulók sikertelenségén, s amivel megszakíthattuk volna a hazaiak tavaszi menetelését. Igen ám, de az említett „volna” kifejezés természetesen nem létezik a sportban, így a labdarúgásban sem, ami jelen esetben azt jelentette, hogy az ugyancsak ex-gyirmóti Szarka Ákos szűk egyórai játék után, büntetőből szerzett találatával a hazaiak otthon tudták tartani a bajnoki pontokat.

Tamási Zsolt vezetőedzőnk lehangoltan értékelt az újabb vereség után: “Az első félidő még rendben volt csapatunk részéről, mindkét gárda láthatóan jól felkészült a másik játékából, de kevésbé forogtak veszélyben a kapuk. Szünet után azonban sajnos visszaesett a játékunk, amiben nem volt elég pontosság és dinamika. Sajnos ma a cserék sem tudtak pozitívumot hozzátenni a teljesítményünkhöz. Sokadik ilyen meccsünk, amikor egy döntetlent érdemlő meccsen egy szabadrúgással, vagy egy büntetővel veszítünk.”

Ezzel a korábbi kilenc veretlenül megvívott bajnoki mérkőzésünk után immár harmadik találkozónkon maradtunk pont nélkül, hiszen Kazincbarcikán, a Vasast fogadva, majd most Ajkán is alulmaradtunk ellenfelünkkel szemben. Érsekesség, hogy az utóbbi öt fordulón belül négy büntetőt is megítéltek ellenünk a játékvezetők, hiszen korábban a sereghajtó szomszédvári MTE ellen kettőször (Szabó B., Horváth K.), a fővárosi Vasas elleni hazai rangadón egyszer (Tóth M.), majd most Ajkán szintén egyszer kellett tizenegyes, majd ezt követő gól miatt bosszankodnunk, mi több ezek értékes vesztett pontokban voltak mérhetőek. Nem sikerült tehát a remélt húsvéti feltámadás, mi több ezekkel a vereségekkel távolabb kerültünk a dobogós csapatoktól is egyaránt.

Nincs idő azonban túlságosan sokáig elemezni a mögöttünk hagyott fordulókat, hiszen hétvégén ismét adódik a lehetőség, hogy a hullámvölgyből kimásszunk, amit stílszerűen a Balaton-part fővárosában Siófokon tehetünk meg.

Az 1921-ben alapított kék-sárga ellenfelünk legnagyobb sikerét 1984-ben ünnepelhette, amikor megnyerte a Magyar Népköztársasági kupát, s ami után a KEK-ben játszhatott a görög AÉ Láriszasz (1-1, 0-2), valamint az osztrák LASK Linz (0-0, 1-1) ellen.

Házigazdánk sincs éppen irigylésre méltó helyzetben, hiszen az eddig lejátszott 26 fordulót követően hat győzelemmel, hat döntetlennel és 14 vereséggel, 28-46-os gólkülönbséggel és az így szerzett 24 ponttal a 16. helyen áll, míg mi 8-11-7-es meccs, 32-30-as gólmutatóval és 35 ponttal a 7. helyről várjuk a folytatást.

Egymás ellen az elmúlt nyolc mérkőzésünket figyelembe véve jobban állnak nálunk, hiszen 2019. 08. 11-én otthon (2-1), majd 2020. 02. 02-án nálunk győztek (1-3), ami után 2020. 07. 15-én következett egy „barátságos” 0-5-ös idegenbeli sikerünk, csak sajnos ezért nem adtak pontot, hiszen felkészülési találkozó volt. 2020 augusztus 26-án a magyar tenger partján győztek (2-1), majd 2021. 02. 21-én hazai pályán mi örülhettünk (2-0). Ezek után 2022 október 16-án vendégként tudtunk nyerni (1-3), majd 2023 április 12-én ők vitték el a bajnoki pontokat (1-2), végül 2023 október első napján a mi sikerünkkel végződött legutóbbi találkozónk hazai pályán ((1-0).

Első csapatunk szakmai irányítója Tamási Zsolt az értékelő visszapillantása után röviden kitért az előttünk álló siófoki találkozóra is: “Visszatérő problémánk volt, hogy domináltuk a mérkőzést, jól működött a játék felépítése, viszont a támadó harmadban nem hoztunk jó döntéseket, vagy technikai hiba csúszott közbe és így nem tudtuk sikeresen befejezni az akcióinkat. Be vagyunk oltva gól ellen úgy tűnik. Hátul viszont olyan hibákat követünk el, amiből az ellenfelünk egy büntetőből meg tudta szerezni a győztes gólt, mindenképpen nagyobb koncentrációra van szükségünk a hátsó alakzatunkban. Leendő ellenfelünket, a Siófokot testközelben nézhettem, nézhettük meg hétfőn az ETO ellen, s láthattuk, hogy szervezetten, masszívan védekeznek, nehéz lesz feltörni őket hazai környezetükben. Ősszel is jó meccset játszottunk velük, de nem lehet más a célunk, mint begyűjteni a három bajnoki pontot.”

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 27. fordulójának mérkőzése, a BFC Siófok – Gyirmót FC Győr találkozó 2024 április 7-én, vasárnap 16.00-kor kezdődik a Siófoki Városi Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.