Nagy örömünkre szolgál az a néhány nappal ezelőtti bejelentés, mi szerint 2023-ban ismét szerepet kaphat az esemény a téli felkészülés során, hiszen január 21-22.-én visszatérhet a naptárba az ALCUFER Kupa. Sokan várták, várják ezt a népszerű teremlabdarúgó tornát, amelynek fő célja a meghívott csapatok téli felkészülés alatti játéklehetőségének biztosítása, a labdarúgás népszerűsítése, helyszíne pedig a már megszokott impozáns Magvassy Mihály Sportcsarnok. A rendezvény belépési díja 1500 Ft/nap.

Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg ezen a néven a felkészülési tornát és a résztvevők tizenhatodik alkalommal emlékezhetnek az ALCUFER Kft. alapítójára és a Gyirmót Sportegyesület egykori főszponzorára.

A torna szombaton 9 órakor a Koroncó KSSZE – Győrújbarát SE összecsapással kezdődik, majd a 17.35 órára kiírt Gyirmót FC Győr II – DAC Nádorváros 1912 mérkőzéssel zárul. Vasárnap délelőtt szintén 9 órától az alsóház rájátszását tartják, 13.30 órától pedig a felsőházba jutott csapatok mérkőznek egymással. A finálé a tervek szerint vasárnap 17.35 órakor kezdődik.

A rendezvény teljes bevételével a szervező ALCUFER Kft. – ahogy korábban már többször is – a Szívkatéterezés Győr Alapítványt támogatja. A verseny szakmai szervezője az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága.

Mivel a felkészülési programjában nem tudta beépíteni a tornát, így most nem láthatjuk az MTE, a Csorna, a Kapuvár valamint az Abda együtteseit. A meghívott csapatok között viszont vannak új arcok is, így a felkérést elfogadva most helyet kapott a Tét, a Somló, a Pannonhalma és a Győrújbarát gárdája. Mind a négy csoportban négy csapat szerepel, melyet körmérkőzéses formában játszanak a részvevő csapatok. Az első három együttes serlegdíjazásban részesül, mellette különdíjat kap a felsőházi rájátszás legjobb góllövője, mezőnyjátékosa és kapusa. A torna győztese egy évig őrizheti az ALCUFER Kupa vándorserlegét.

A csoportbeosztás, A csoport: ETO Akadémia (NB III.), Koroncó KSSZE (megyei I. o.), Győrújbarát SE (megyei I. o.), SVSE-GYSEV (megyei II.o.). B csoport: Lipót Pékség SE (megyei I. o.), Pannonhalma Horn SE (megyei I. o.), Szabi Q. Ménfőcsanak (megyei I. o.), Somló SC (megyei III. o.). C csoport: Pénzügyőr SE (NB III.), Caola SC Sopron (megyei I. o.), Fehérvárcsurgó (megyei II. o.), Bágyogszováti KSE (megyei III. o.). D csoport: Gyirmót FC Győr II (NB III.), DAC Nádorváros 1912 (megyei I.o.), Győrszentiván SE (megyei II. o.), Téti Sokoró FC (megyei II. o.)

A torna programja az alábbiak szerint alakul.