Az OTP Bank Liga 13. fordulójában szerencsét hozott nekünk az ominózus szám, hiszen a hazai környezetben lejátszott mérkőzés hosszabbításának perceiben sikerült betalálni az előzetes esélylatolgatások alapján esélyesebbnek tartott Kisvárda Master-Good csapatának hálójába. Korábban ellenfelünket a bajnokság meglepetéscsapataként aposztrofálták a szakemberek, ami nem is volt alaptalan, hiszen az 1911-ben alapított egyesület a 2017-18-as szezonban szerzett ezüstérmének köszönhetően – története során először – került fel az élvonalba, de a mostani, negyedik évében sokáig vezette a bajnoki pontvadászatot, most is az élbolyban, a dobogó harmadik helyén tanyázik. E szép eredménynek is köszönhető, hogy a patinás Dunaszerdahelyi AC. szemet vetett az együttes vezetőedzőjére, s annak kivásárlása után a korábbi gyirmóti labdarúgó Erős Gábor lett a szakmai munka elsőszámú felelőse. A múlt heti találkozón egy „ajándék” büntető értékesítésével szerzett vezetést a piros-fehér gárda, de az idő múlásával egyre jobban futballozó csapatunk sokat tett azért, hogy Fortuna a kegyeibe fogadja, hiszen a második játékrészben ellenfele fölé kerekedett, aminek gyümölcseként Frane Ikic fejesgóljával sikerült itthon tartani az egyik pontot.

Az elmúlt fordulókban reményt keltően játszott csapatunk, hiszen a pontvadászat kezdeti nehézségeit követően az Újpest idegenbeli legyőzésével szakadt meg nyeretlenségi sorozatunk, ami után a Paks és az MTK ellen is sikerült begyűjtenünk a három pontot, míg korábban Zalaegerszegen és itthon a Ferencváros ellen is voltak biztató periódusai a találkozóknak, amik azonban ellenfeleink sikerével végződtek. Céljaink elérése érdekében igenis megbecsülendő a Kisvárda elleni döntetlen, aminek köszönhetően sikerült a kieső helyek előtt maradni.

A következő fordulóban ismét nehéz erőpróba vár csapatunkra, hiszen a nemzetközi rutinnal is rendelkező, 1941-ben alapított MOL Fehérvár FC. otthonába látogatunk, akik eddig legyőzték a Kisvárda (o: 2-1), az MTK (o: 2-1), a Bp. Honvéd (o: 2-1), a Paks (o: 2-1), a Zalaegerszegi TE. (o: 3-0) együttesét, megosztoztak a pontokon a ZTE (i: 1-1), Gyirmót (i: 1-1), a Puskás Akadémia (o: 0-0)), a Debreceni VSC.-vel (i: 1-1) szemben, azonban a két nagy múltú klubtól, az Újpesttől (i: 1-0) és a Ferencvárostól (o: 0-1, i: 3-0) vereséget szenvedtek.

Leendő ellenfelünk immár háromszoros magyar bajnoknak, kétszeres kupa-, és kétszeres szuperkupa-győztesnek mondhatja magát. Kiemelkedő múltbéli sikere az UEFA-kupa 1984-85-ös kiírásában játszott döntő párharc a patinás Real Madrid együttesével szemben, amikor hazai pályán 3-0-ás vereséget szenvedett, a visszavágón azonban 1-0-ra nyert a spanyol fővárosban.  

A két csapat egymás elleni találkozóira tekintve a piros-kékek felé billen a mérleg nyelve, hiszen 2016-ban kétszer 4-0-ra, 2017-ben 1-0-ra, míg 2019-ben 3-1-re tudtak minket legyőzni. A legutóbbi hazai találkozónkon a bajnokság 3. fordulójában azonban 1-1-es döntetlenre végeztünk, ami jeles bizonyítéka lehet annak, hogy lelkesedéssel és töretlen akarással igenis lehet esélye egy kisebb játékerőt képviselő együttesnek is a papírforma szerint erősebbnek titulált ellenfelével szemben.

 A tizennegyedik forduló szombati játéknapjának kora délutáni mérkőzése, a MOL Fehérvár FC – Gyirmót FC Győr találkozó 17 órakor kezdődik a MOL Arénában, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.