2021.11.27. 17.00 | Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó | OTP Bank Liga NBI., 14. forduló

Nézőszám:1206

MOL Fehérvár FC: Kovács D.- Nego, Musliu,Stopira, Heister- Alef- Dárdai P.,Makarenko, Kodro(Zivzivadze,90.p.), Petrjak(Hangya Sz.,71.p.)- Nikolic(Lüftner,40.p.)| Szabics Imre

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi A.-Szegi V., Ikic Frane, Karacs D., Hajdú Á.- Vass Á.- Hasani F.(Medgyes Z.,58.p.), Nagy P., Radics M.(Csonka A.,58.p.), Varga B.- Simon A.(Lencse L.,71.p.)| Vezetőedző: Csertői Aurél

Egészséges önbizalommal érkezhettünk a nemzetközi rutinnal is felvértezett Fehérváriak Sóstói Stadionjába, hiszen mi az elmúlt fordulóban hazai környezetben a dobogós Kisvárda ellen tudtunk pontot szerezni, míg vendéglátónk csalódott, hiszen ekkor sima vereséget szenvedett a bajnoki címvédő Ferencvárostól. Ennek ellenére a jelenleg is negyedik helyezett piros-kékek számítottak a mérkőzés esélyesének, aminek megfelelően magukhoz is ragadták a játék irányítását. Fölényüket hamar sikerült gólra váltaniuk, ugyanis 10 perc elteltével egy ártalmatlan fegyelmezetlenség utáni büntetőből Nikolic Nemanja révén tudtak vezetést szerezni. Bő negyed óra elteltével sikerült a labdát a hazaiak hálójába juttatni, de sajnos korai volt az öröm, hiszen Ikic fejes gólját les állás előzte meg. Az előnye birtokában érthetetlenül visszább vett a tempóból a Fehérvári együttes, ami szerencsére a mi malmunkra hajthatta a vizet, és ez eredményben is megmutatkozott, amikor Radics Márton erőszakosságának majd Varga Barnabás határozottságának köszönhetően sikerült egalizálni az eredményt. 

Az első játékrész utolsó perceitől emberelőnyben játszott csapatunk, de a fordulás után mégis visszaszerezte az előnyt a házigazda, ugyanis egy újbóli VAR vizsgálat részükre is kedvezett,amit követően Kodro volt eredményes tizenegyesből. Intenzitásában hasonlóan kezdődött a játékrész, mint a mérkőzés eleje, hiszen dinamikus támadások és helyzetek jellemezték mindkét csapat játékát. A mérkőzés nagy részében, mind a helyzeteket, mind pedig a mutatott játékot tekintve csapatunknak sikerült eltüntetnie az előzetesen jósolt különbséget, ami azonban emberelőnyünk ellenére gólokban mégis megmutatkozott a hazaiak javára.

Csertői Aurél: Azt gondolom, hogy látszott a tudás különbség a két csapat között, még így is megvoltak a lehetőségeink, hogy akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Két külön félidő, az első félidőben mikor ki tudtunk egyenlíteni, ellenfélnél kiállítás is volt, de úgy kezdeni a második játékrészt, hogy újabb tizenegyest csinálunk, ezzel mentálisan az ellenfelünket hoztuk fel. Védekezett a Videoton 9 emberrel, a labdatartásban kevesebbek voltak, mi pedig nem tudtuk úgy lejátszani a helyzeteket, hogy abból lehetőségeink legyenek. Kontráztak, veszélyesek voltak, ezek ellenére volt egy szemernyi esélyünk de rossz döntéseket hoztunk, hibáztunk és ezzel elszállt a mérkőzés.

Szabics Imre: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a játékosok emberfelettit teljesítettek, köszönöm mindenkinek a munkáját. Nagy fegyvertény, hogy emberhátrányban is ilyen minőségi helyzeteket tudtunk kialakítani, előre is jó volt a labdabirtoklásunk is. Az első félidőben ez még nagyobb százalékban mutatkozott meg, mivel azonos létszámban voltunk, a helyzetkihasználás is nagyon jó volt.