Mint azt Győr-Moson-Sopron vármegye futballszimpatizánsai már korábban is tudhatták, az elmúlt évekhez hasonlóan a Gyirmóti Sportcentrum centerpályája, az Alcufer Stadion ad otthont városunk olimpiai bajnok labdarúgójáról, Keglovich Lászlóról elnevezett kupasorozat döntőjének. A találkozóra vasárnap 14 órakopr kerül sor, megelőzve a házigazda Gyirmót FC Győr MTK Budapest elleni NBII-es mérkőzését. A szervező Magyar Labdarúgó Szövetség Győr-Moson-Sopron vármegyei Igazgatósága ennek apropójáként pénteken, a Rába Danubius Hotels Belga Éttermében tartotta az esemény hivatalos sajtótájékoztatóját, amelyen a fő asztalnál ülőkön kívül részt vett a két döntős csapat, az Ásványráró és a Mezőörs több képviselője is.

Az eseményt Bolla Péter, a szövetség társadalmi elnöke nyitotta meg, aki köszöntő beszédében elmondta, ebben a formában immár 15 éve Keglovich László nevével fémjelezve rendezik a sorozatot, ami egyedülálló az országban.
Ezt követően Horváth László megyei igazgató kiemelte, az elődök örökségeként hálás szerep a kupa sorozatának és döntőjének lebonyolítása, annál is inkább, hiszen nem minden megyében rendezik meg ezt az amatőr sorozatot. 110 csapat kezdte a versengést és ez az első alkalom, hogy kettő Megye II osztályú együttes jutott a döntőbe, akik korábban hat fordulón jutottak túl sikeresen.
Annak ellenére, hogy a helyszín semleges, a pályaválasztóként megjelölt Ásványráró elnöke Zalka Imre örömmel beszélt a mögöttük álló három sikeres évről, s reményét fejezte ki, hogy jó és sportszerű meccsen dől el a kupagyőzelem. Összetartó közösségként jellemezte csapatukat, de sajnos szerinte még nem állnak készen a megyei első osztályra, s ez nem anyagi kérdés, sokkal inkább az utánpótlás hiánya a fő gátló tényező.

Az ásványiak vezetőedzője Virág Attila kiemelte, hogy az elmúlt napok időjárási körülményei miatt teremben kellett készülniük, hiszen az elnök úr úgy félti a centerpályát, mintha a saját gyermeke lenne. Mint mondta szerinte az ő útjuk nehezebb volt a döntőig, hiszen három megyei első osztályú ellenfelet is le kellett győzniük.
A csapat kapitánya Szabó Szilárd szerint futball-láz van a községükben. Óriási dolog sokuk életében a kupadöntő, hiszen még nem játszottak igazi stadionban.

A Mezőörsiek részéről Szőke Barnabás elnök hangsúlyozta, korábban kétszer már játszottak leendő ellenfelükkel, de 6-2, majd 4-0 arányban is az ásványiak örülhettek, így itt az alkalom a visszavágásra. Annak ellenére, hogy vezetik a bajnokságot, még nem szeretne elbizakodott lenni, hiszen a korábbi években is voltak már közel az akkori célokhoz, a végén még sem sikerült. Többször is megnézték az Ásványráró csapatát, masszív együttes benyomását keltették, míg sajátjait egyenlőre az építkezés fázisában látja.

Az együttes edzőjének, Szekeres Krisztiánnak nem lesz idegen a gyirmóti levegő, hiszen aktív labdarúgó korában évekig viselhette a kék-sárga mezt. Mint elmondta, tekintéyt parancsoló a másik fél sikere, abból a szempontból is, mi szerint a Sopron, a Lipót és a Koroncó skalpjait is begyűjtve ért el idáig. Egy kupadöntő jelentőségével ő is tisztában van, ugyanis szerencsére átélhetett hasonlókat korábban.
A Mezőörsiek csapatkapitány Simon Milán áhitattal beszélt arról, hogy csapat szinten ilyen létesítményben még nem szerepelhettek, igazi megtiszteltetés ez számukra, ez is erős motiváló tényező. Igazán felfokozott a hangulat úgy az öltözőn belül a játékosok körében, mint azon kívül a faluban a szurkolók között.


A Keglovich László megyei kupa döntője ugyancsak ingyenesen tekinthető meg a szimpatizánsokrészére.
Az összdíjazás egy millió forint, melyből az elődöntősök 100-100 ezer forinttal részesültek, a döntő vesztese 300 ezer, míg a végső győztes a vándor serlegen, az érmeken és a dicsőségen felül 500 ezer forinttal lesz gazdagabb.