Gyirmót FC Győr II – Opus Tigáz Tatabánya

 1-2 (1-1)

Győr-Gyirmót, felkészülési mérkőzés: 100 néző

Játékvezető: Móri Tamás (Horváth Zoltán, Halmai Kristóf)

Gyirmót FC Győr II: Kecskés (Papp Zs) – Somogyi Á., Lázár P., Rozs, Papp L.(Dénes T.) – Farkas B. (Szabó K.), ben (Bagoly), Kiss N., Szíjjártó(Schilkraut) – Cserkuti-Németh(Pyschur), Marlen (Nyári)

Vezetőedző: Ördög József

Opus Tigáz Tatabánya:

I. félidő: Sebők Klausz, Harsányi, Jagodics B., Székely, Varga D. Szegleti, Bertus, Vass – Árvai, KocsisG.

II. félidő: Szendi Gruna, Krupánszki, Soltész, Varga D.(Katona K.) – Csernik (Német D.), Demeter Zs., Letenyei, Harmath – Jelena (Mester T.), Dala

Vezetőedző: Gyürki Gergely

Gólszerző: Jagodics B. (öngól, 1-0) a 13., Kocsis G. (öngól 1-1) a 45., Harmath Zs. (1-2) az 50. percben

Miközben nemzetközi szinten a futballszimpatizánsok egyik nagy eseményére a németországi Európa-bajnokságra szegeződik sokak tekintete, lassan honi labdarúgásunkban is visszatérnek a dolgos hétköznapok. Természetesen így van ez egyesületünknél Gyirmóton is, hiszen mindkét felnőtt gárdánknál elkezdődött már a felkészülés a 2024-2025-ös bajnoki pontvadászatra.

Nem sikerült jól az első edzőmérkőzése az Ördög József vezette NBIII-as együttesünknek, hiszen vármegyei ellenfelünk, az SC Sopron otthonában 6-1-es vereséget szenvedett. A lefújást követően vezetőedzőnk nem sok pozitívumot emelt ki a találkozóval kapcsolatban:Ezen a héten a csapat nagy terhelésen esett át. A jóval frissebb Sopronnal a második félidőben nem tudtuk felvenni a versenyt. Az akarati tényezőkkel is elmaradtunk önmagunkhoz képest.

A program második találkozója sem ígérkezett könnyűnek, ugyanis azt az Opus Tigáz Tatabánya gárdáját láttuk vendégül a Gyirmóti Sportcentrum edzőpályáján, amelyik immár NBII-esként érkezett hozzánk.

Jobban kezdett csapatunk egykor szebb napokat megért ellenfelünknél, ami szűk negyedóra elteltével eredményben is megmutatkozhatott, ugyanis egy jobb oldali támadás végén a beadás után becsúszó Jagodics Bence lábáróla saját kapujába pattant a labda (1-0). Fiataljaink a megszerzett előny birtokában sem vettek vissza a tempóból, próbálták irányítani a játékot, a vendégek ritkán jutottak el kapunk előterébe. Ennek ellenére egy utolsó percben adódó kontra támadás végén sikerült egyenlíteniük, amikor Kocsis G. törtelőre a jobb oldalon, beadása után a menteni szándékozó Somogyi és Kecskés már csak a gólvonalon túlról tudta visszakanalazni a labdát (1-1).

Szünet után meglepetésre az előnyt is megszerezte a bányász együttes, amikor Csernik jobb oldali beadása után a hosszúsaroknál érkező Harmath Zsombor 7 méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-2). A második játékrészben fordítása után már a Tatabánya játéka is feljavult kezdetiteljesítményéhez képest, de fiataljaink rendre fel tudták venni a harcot a rutinosabb vendégekkel, s a vezetett kontrák is veszélyesek voltak, ami újabb lehetőségekkel kecsegtettek, de a befejezésekbe hiba csúszott.

Ördög József: Soha nem látott összeállításban megpróbáltuk azt a játékot játszani, ami a filozófiánkhoz illi. Támadójátékunk ismételtenennek megfelelően alakult, amiben voltak bíztató momentumok, de a helyzetkihasználásunkon javítani kell. Összességében elégedett vagyok a látottakkal.

Gyürki Gergely: Helyenként elégedett voltam azzal, amit láttam annak tükrében, amit szeretnénk játszani. Ez főleg a szünet utáni időszakra vonatkozik, hiszen az első félidőben le voltunk maradva, nem volt kompaktak. Egy folyamat elején vagyunk, még keveset volt együtt a csapat, így túl nagy elvárásunk nem is lehetett a mérkőzéssel kapcsolatban.