KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC – GYIRMÓT FC GYÕR 1-2 (0-1)
Kaposvár, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, mûfüves pálya, 150 nézõ
JÁTÉKVEZETÕK: Mód István – Georgiou Theodoros, Legeza László
ÖSSZEÁLLÍTÁS:

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC: Slakta – Nagy J., Lakatos, Ludánszki, Hadaró (Zsivóczky – 55.p.) – Kollega, Godzsajev (Kertész – 46.p.), Pintér (Vadas – 46.p.) Szakály – Jovánczai, Mayer (Hujber – 46.p.)
VEZETÕEDZÕ: Artner Tamás

GYIRMÓT FC GYÕR: I. félidõ: Sebõk – Kolczak, Bojovic, Radeljic – Achim, Kiss, Bori, Vass – Simon, Novák Csiki; 2. félidõ: Nagy S. – Kiss, Lengyel, Lázár, – Szegi, Paku, Veres, Présinger – Tanchyk, Máté J., Madarász
VEZETÕEDZÕ: Urbányi István
ÖSSZEGZÉS:
Nagy iramban kezdõdött a mérkõzés és már az elsõ percekben látszott, hogy egy szoros felkészülési mérkõzést fogunk játszani a Kaposvár ellen. Egy hiba azonban gyors vezetéshez jutatta a tiszta kékben játszó csapatunkat. A 8. percben Achim Sebastian jobb oldali beadása után, Vass Patrik vette át a labdat, a tizenhatoson belül. A kaposvári védõk szerelni próbáltak, de a labda helyett a lábát találták el. A büntetõnél a labda mögé Simon András állt, és jobbal magabiztosan, a bal felsõ sarokba lõtt (0 -1).
A folytatásban kiegyenlített és hullámzó volt a játék, kevés gólhelyzettel. Ilyen szituációra egészen a 28. percig kellett várni, amikor egy letámadás után Mayer szerzett labdát. Remek ütemben ugratta ki Jovánczait, akit Bojovic a 16-oson belül elsodort. Büntetõ tehát a másik oldalon is, de Jovánczai lövését Sebõk bravúrosan kiütütte. A 34. percben Novákot buktatták, Kiss Máté 30 méteres szabadrúgását Slakta kapus védte. A félidõ hajrájában még volt egy gyors bal oldali támadásunk, de Vass beadását hatástalanították a védõk.
Kevés eseményt tudtunk feljegyezni ebben a félidõben, de ez nem azt jelenti, hogy gyenge volt a játék. Két nagyon sokat futó és rendkívül fegyelmezetten futballozó csapat küzdelmét láttuk, amelyben kimondottan jó volt az iram.
A második félidõben nálunk csak Kiss Máté maradt a kezdõ csapatból a pályán. Mi tehát szinte teljes sort cseréltünk, a hazaiak pedig három helyen változtattak. Tíz perc után, sajnos kényszerû cserékre is sor került, mert az 55. percben Hadaró és Szegi összefejeltek, és egyikük sem tudta folytatni a játékot. Továbbra is jó iramú volt a játék, de ebben egyre inkább átvette az irányítást a csapatunk. A 63. percben ez a fölényünk pedig már góllá is érett. Tanchyk ügyesen fordult be a tizenhatos sarkánál két kaposvári védõ között. Az éles, jobb lábas lövését, Slakta kapus még ki tudta öklözni, de pontosa a jobb oldalon érkezõ Vass Patik elé. Vass ügyesen átvette a labdát és pontosan passzolt a középen érkezõ Máté Jánosnak, aki néhány lépésrõl a kapuba gurított (0 – 2). A második gólunk után több helyzetet alakítottunk ki a kaposvári kapu elõtt, Madarász és Veres is életerõs távoli lövésekkel próbálkoztak. Présingernek is volt egy ígéretes betörése, amely után ismét Slakta kapus hárított. Ez volt a helyzet a következõ lehetõségünknél is, amikor Kiss Máté szöglete után. Máté érkezett és közelrõl a kapuba talpalta a labdát. A kaposvári kapus kiütötte igaz a játékszert, de a nézõtérrõl nagyon úgy tûnt, hogy az már bõven belül volt a gólvonalon. A játékvezetõ viszont, az asszisztense jelzését követõen nem ítélt gólt.
A helyzeteink tehát kimaradtak, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, az ellenfél szépíteni tudott. Tíz perccel a mérkõzés vége elõtt Kollega Krisztián 20 méteres lövését Nagy Sándor is csak kiütni tudta. A labda a középen érkezõ Zsivóczky elé került, aki a fekvõ kapusunk mellet a hálóba emelt. A középkezdés után Madarász Márk kétszer is gólhelyzetbe került, de elsõ lövését a védõk blokkolták, a másodikat pedig a Slakta kapus védte. A hajrában még Vass Patrik lövését és Lengyel Dániel fejesét hatástalanította a kaposvári kapus. Néhány lehetõségünk volt még tehát az utolsó percekben is, de az eredmény már nem változott.
URBÁNYI ISTVÁN, VEZETÕEDZÕ: Egy nagyon szervezetten és kultúráltan futballozó Kaposvári Rákóczi FC ellen játszottunk. Az elsõ félidõben két nagyon fegyelmezetten futballozó csapat volt a pályán és ezért kevés helyzet alakult ki a kapuk elõtt. Ekkor még több és intenzívebb futásra lett volna szükség és több kezdeményezést is vártam a csapatunktól. A második játékrészben nagyobb fölényben játszottunk. de akkor már több csere is történt mindkét oldalon. Láttam nagyon bíztató dolgokat, de még sok gyakorlással, a játék pontosítására kell törekednünk.