Vasárnap hazai környezetben lép pályára a másodosztályú kazincbarcikai együttes.

Már csak három forduló, és befejeződik a labdarúgó NB II 2022/2023-as idénye. A KolorCity Kazincbarcikai SC csapata jelenleg a táblázat 14. helyén áll, 42 ponttal, a már osztályozós, 16. pozícióban lévő Aqvital FC Csákvár 37 egységgel rendelkezik. A KBSC vasárnap 17 órától hazai környezetben lép pályára, ellenfele a szezon előtt NB I-es álmokat dédelgető, azonban jelenleg 57 ponttal a 4. helyen álló Gyirmót FC Győr gárdája lesz.

Az előző, Szeged-Csanád Grosics Akadémia (0-1) elleni idegenbeli összecsapás krónikájához tartozik, hogy a 93. percben megkapta a második sárga lapját – és így a pirosat – Csábi József, a vendég Barcika vezetőedzője. A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága május 3-i ülésén a kék-sárgák trénerét ,,a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB II-es férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás”-sal sújtotta. Mindez azt jelenti, hogy a szakember vasárnap nem ülhet le a kispadra azt követően, hogy eligazította a társaságot az öltözőben. Hogy ki lesz az, aki megbízottként írányítja a csapatot, a vezetőedzővel való beszélgetésünk során még nem dőlt el.

Előtte helyzetük volt

– Elcsúsztunk egy banánhéjon Szegeden – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Csábi József. – A mérkőzés után azt nyilatkoztam többek között, hogy a nagyon erős játékosállománnyal rendelkező hazai csapat a hajrában, immár előnyben, húzta ellenünk az időt, s ez mindent elmondott. Már csak azért is sajnálatos, hogy kikaptunk, mert a szegediek gólja előtt egy perccel nekünk volt egy óriási lehetőségünk. A csapat ismét rendben volt, szervezetten futballoztunk, a meccset követően kaptam, kaptunk gratulációkat, ez jól esett, de a szánk keserédes volt, merthogy pontot, pontokat nem szereztünk.

A vezetőedző aláhúzta, nem szeret számolgatni, és úgy gondolja, hogy a hátralévő fordulókban még sokfajta verzió előfordulhat az eredményeket illetően. Ugyanakkor azt megjegyezte: 3 pont biztos bennmaradást ér, hogy ez egy siker ,,képében” valósul meg, vagy máshogy, gyakorlatilag mindegy. A szakember a vasárnapi találkozóval kapcsolatban így fogalmazott:

– Amennyiben tudjuk ugyanazt a produkciót hozni saját környezetünkben, mind előtte, mint eddig, akkor annak lesz eredménye – közölte Csábi József. – A Gyirmót pillanatnyilag a negyedik, de számít a helyezés, motiváló többek között az MLSZ díjazása is. Éppen ezért biztos vagyok abban, hogy egy olyan Gyirmót fog ellenünk pályára lépni, amelyik mindent el fog követni ellenünk. Van olyan gólerős játékosuk, aki visszatér eltiltás után, de egyébként is vannak remek játékosai riválisunknak. Évek óta jó, őszinte futballt mutatnak, vagyis nehéz feladat elé nézünk. De az elmúlt hetekben komoly ellenfelek ellen bizonyítottunk, így bátran, önbizalommal állhatunk bele ebbe a mérkőzésbe.

A KBSC-nél sérült Szekszárdi T., Jakab és Ur, eltiltott viszont nincs. A várható kezdőcsapat: Megyeri I. G. – Szemere, Szekszárdi M., Heil, Lippai, Süttő – Csatári, Nagy J., Kurdics – Bacsa, Pálinkás.

Képalá: Szeged után hazai pályán a Barcika

Forrás:boon.hu