A szakemberek szerint is több kérdőjelet is felvető találkozón vagyunk túl a Baranya megyei PMFC elleni gól nélküli meccsel, ami után vezetőedzőnk Csertői Aurél is kritikusan értékelt, mondván, mindkét csapat nagy hibaszázalékkal játszott, de a nagyobb helyzeteink nekünk voltak, közelebb álltunk a győzelemhez, míg a vendégek csak a döntetlen tartására törekedtek, nem volt bennük olyan potencia, amivel veszélyeztették volna a kapunkat.

Kollégája, a győri kötődésű Weitner Ádám azonban elégedetten fogalmazott, hiszen szerinte végig szervezetten és fegyelmezetten játszott csapata, igazságos döntetlen született, így értékes egy pontot szereztek egy jó csapat otthonában.

Következő feladatunk sem ígérkezik könnyűnek, hiszen ahhoz a Kazincbarcikához látogatunk az ország északi részét átszelve, amely meglehetősen veszélyes helyen tanyázik a jelen pontvadászatban, így vélhetően kettőzött erővel fog küzdeni ellenfeleivel a hátralévő fordulók során megszerezhető pontokért.

A borsodi együttes sikereit megörökítő dicsőség tábláján az 1982-ben az MTK, majd 1990-ben a Bp. Honvéd elleni osztályozós mérkőzések szerepelhetnek, de egyik után sem örülhettek feljutóként, majd 1991-ben a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé küzdötték magukat.

Nagy múltú, 1957 június 26-án alapított leendő ellenfelünk az mostani másodosztályú pontvadászat eddigi 35 játéknapján 11 győzelem és 9 döntetlen mellett 15 vereséget számlál, 40-54-es gólkülönbségével, s az így gyűjtött 42 pontjával a középmezőny alján lévő veszélyes zónában helyezkedik el, míg mi 16-9-10-es meccs, valamint 57-41-es gól mutatóval és 57 ponttal a dobogósok mögötti negyedik helyről próbálunk feljebb kapaszkodni.

Az egymás elleni mérleg utóbbi öt mérkőzése alapján fölényben állunk házigazdánkkal szemben, hiszen mindegyik találkozó a mi sikerünket hozta. (2019 március 6. o: 1-0, 2019 október 20. i: 1-2, 2020 november 25. o: 2-1, 2021 május 9. i: 1-2, 2022 november 13. o: 3-0).

Az közelmúlt éveiben tehát sikerült felül kerekednünk Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ellenfelünkön e párosítás mérkőzései során, így joggal bízhatunk abban, hogy esetleg folytatódhat e remek sorozat. A labdarúgásban sokat emlegetett papírformát szeretnénk gólokra és pontokra váltani, de saját bőrünkön is tapasztaltuk a múltban, hogy ez sokszor nagyon is nehéz feladatnak ígérkezik.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 36. fordulójának mérkőzése, a Kolorcity Kazincbarcika SC – Gyirmót FC Győr találkozó 2023 május 7-én, vasárnap 17.00.-kor kezdődik a kazincbarcikai Kolorcity Arénában, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.