2021.08.06 Kisvárda, Várkerti Stadion| OTP Bank Liga NB I Bajnoki  mérkőzés

Kisvárda Master Good: Dombó Dávid- Hej V., Kravchenko A., Cirkovic L., Matheus L.- Simovic- Navratil(63.p. Karabelyov), Ötvös B., Melnyik(89. Gosztonyi A.), Bumba-Mesanovic(73. Nagy M.) | Vezetőedző: Janeiro Joao

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi A.- Major M.(85.p. Hasani), Cornel E., Széles I., Zeke M.,-Vass Á.(63.p. Heffler N.) ,-Herjeczki K.(59.p. Simon A.) , Nagy P., Radics M., Medgyes Z., -Varga B.(63.p. Lencse L.) | Vezetőedző: Csertői Aurél

Az országot átszelő utazás után annál a Kisvárdánál vendégeskedtünk, amely meglepetésre az első fordulóban győzni tudott a tavalyi bajnok otthonában, azonban mi is értékes pontot szereztünk hazai környezetben az MTK Budapest ellen.

Lendületesen kezdték a találkozót a csapatok mindkét kapunál adódott gólszerzési lehetőség, elsőként Varga Barnabás veszélyeztetett fejjel, ekkor Dombó mutatott be bravúrt, majd a másik oldalon Bumba bombája után a jobb oldali kapufa volt a segítségünkre. Félórai játék elteltével gyors gólváltást produkáltak a csapatok, hiszen előbb Melnyik érkezett jókor Bumba előkészítésére, majd Nagy Patrik szabadrúgása után Varga Barnabás ismét bizonyította remek fejjátékát. A játékrész utolsó pillanataiban megfogyatkozott a hazai gárda, amikor a VAR rendszer visszajátszásának segítségével Ötvösnek kellett idő előtt kellett elhagynia a pályát.

Szünet utáni 10 perc elteltével meglepetésre a hátrányban lévő hazaiak szereztek vezetést, mikor Bumba kapott ajándék labdát Enetől és élve a lehetőséggel ismét előnyhöz juttatta csapatát. A sorozatos cserékkel nagyobb hangsúlyt fektetett a támadójátékra az újabb egyenlítés érdekében, fölényben játszottunk, de a vendégek védelme rendre rombolni tudta a próbálkozásainkat. A mezőnyjátékot tekintve szinte felbillent a pálya a találkozó záró negyedében, de erőfeszítéseinket követően már nem sikerült az újabb gólt megszereznünk.

Janeiro Joao és Csertői Aurél értékelése a mai mérkőzés után.

Janeiro Joao: Többnyire az történt, amit elvártunk. Ötvös Bence kiállítása után nehéz helyzetben voltuk, azért is, mert Gyirmótnak egy nappal több idejük volt készülni illetve ember hátrányban kellett játszanunk. Ezért változtatnunk kellett a stratégiánkon. Ugyanolyan fontos győzelem volt, mint a Ferencváros ellen megszerzett három pont, örülünk a győzelemnek. Holnaptól már a következő mérkőzésre koncentrálunk. Tizenöt éves pályafutásomon soha nem néztem a tabellát, napról napra készülünk, majd a bajnokság végén minden kiderül.

Csertői Aurél: Végig jól játszottunk ez volt az első mérkőzésünk idegenben. Számos helyzetet kidolgoztunk viszont ezeket ki is kell használni ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Sajnos ez ma nem sikerült nem tudtuk kihasználni emberelőnyünket.  Ha nem lett volna egy malőr a mérkőzésen, akkor egy ponttal többünk lenne. Ilyet a futball pályán a Fair Play-ben még pályafutásom során nem láttam, de ezt is tanulnunk kell.