A Gyirmót SE U-17-es korosztálya az MLSZ Regionális U-17 Kiemelt Nyugati csoportjában szerepel hétről hétre sikeresen, hiszen huszonegy fordulót követően a tabella első helyét foglalják el 56 ponttal.

A bajnokság mellett csapatunk az Országos Kupában is jól szerepelt, és sikeresen vette az akadályokat, olyannyira, hogy a döntőig menetelt. 

De, hogyan jutott korosztályunk az Országos Kupa döntőjéig és miben rejlik a sikert azt alább olvashatjuk.

A Kupa első fordulóját 2023.08.26-án játszottuk hazai pályán az ALCUFER Stadionban. Ellenfelünk a Főnix Gold FC volt.

Az első fordulóban 4-0-ra diadalmaskodtunk, ahol Árpási Kristóf három, míg Szecsődi Máté egy gólt szerzett.  Koltai Tamás vezetőedző így emlékezik értékelte az első fordulóban látottakat: „Rendkívüli hőségben a csapat szervezetten játszott, de magához képest több technikai hibával. Viszont ennek ellenére is megérdemelten jutott be a következő körbe a kupában. Gratulálok a csapatnak!”

 

A második fordulóban ellenfelünk a Szombathelyi Haladás VSE csapata volt. A mérkőzés 2023.10.14-én került megrendezésre a Szombathelyi Haladás Sportkomplexumban. Csapatunk itt is sikeresen vette az akadályt, hiszen 5-0-ás győzelemmel távozott ellenfelünk otthonából. A találkozón Szecsődi Bence, Szabó Márkó, Neskov Milán, Szecsődi Máté és Árpási Kristóf volt eredményes.

 

2023.11.25-én ismét haza pályán fogadtuk a Nyíregyháza Spartacus FC csapatát a harmadik fordulóban. Csapatunk ismét magabiztosan játszott és továbbjutással hagyta el a pályát, hiszen 3-1-re nyert.
Gólszerzők Szecsődi Bence, Szabó Márkó és Szecsődi Máté játékosaink voltak.

Koltai Tamás így értékelte a harmadik fordulót: „A Kiemelt bajnokságban szereplő csapat ellen egy kiemelkedő teljesítménnyel, megérdemelten jutottunk tovább a következő kupa fordulóba. Gratulálok a Csapatnak.”

 

A Kupa negyedik fordulójában az ETO FC Győr érkezett az ALCUFER Stadionban 2024.02.28-án. Szecsődi Máté a mérkőzés 28. percében megszerezte a vezetést, majd a találkozó 41. percében Pécskai Levente volt eredményes. A találkozó 2-0-ás végeredménnyel zárult. Nagyon fegyelmezett és taktikailag érett játékot mutatott a csapat az egész mérkőzésen. Igaz kellett 15 perc a csapatnak, hogy felvegye a jó erőkből álló ETO dinamikus játékát, de utána jól játszva és az egész mérkőzés tekintve megérdemelten jutott a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé – mondta Koltai Tamás.

 

A Kupa ötödik fordulójában az Újpest FC csapata látogatott Gyirmótra 2024.04.03-án. A mérkőzés vége 3-0 lett, amin Hajdu István, Szecsődi Máté és Árpási Bálint volt eredményes. Koltai Tamás utánpótlás vezetőedző így értékelte a mérkőzést: „Igazi kupa meccs volt, ahol egy jó ellenfelet sikerült legyőznünk helyenként jó játékkal. Több ilyen meccsre van szüksége a csapatnak, hogy még nagyobb mértékben fejlődjön. Gratulálok a Csapatnak a továbbjutáshoz és a Magyar Kupa elődöntőhöz.”

 

Elődöntőben a DVSC csapata érkezett az ALCUFER Stadionba 2024.05.01-én. A találkozón igazi kupa hangulat volt. Óriási küzdelmet láthattunk a pályán, ahol csaptunk 3-2-re nyerte a találkozót. A 39. percen Árpási Kristóf talált be Dmytro kapujába, majd a 81. percben Glázer Martin volt eredményes, a hosszabbítás perceiben pedig Hajdu István volt eredményes.

Koltai Tamás a mérkőzés lefújását követően így értékelte a látottakat: “Először is köszönjük a lehetőséget, hogy az ALCUFER Stadionban tudott a csapat játszani, mert már ez önmagában nagy élmény volt az egész csapat számára. Ami pedig a mérkőzést illeti, az egészen elképesztő volt. Öröm volt látni a csapatot, ahogy mind taktikailag, technikailag, mentálisan és fizikálisan is felvette a versenyt a náluk jóval feljebb jegyzett DVSC csapatával. Ahol nagyobb hátrányunk volt az talán a fizikai adottságok voltak, de a csapat akaratával ezt is háttérbe szorította. És meg kell jegyezni, hogy voltak szenzációs egyéni teljesítmények, amik elengedhetetlenek, hogy csapatként ilyen eredmények születhessenek. Az összképet tekintve megérdemelte a csapat továbbjutását  az MLSZ Országos U17 Kupa döntőjébe és hatalmas gratuláció a teljes csapatomnak.”

Munka, csapategység, hozzáállás, mentalitás, zsiványság, mindez kellett annak érdekében, hogy ezt a sikert elérjük – folytatja az edző. – A fináléban a Békéscsabával játszunk, amely az országos bajnokságban szerepel. A játékerejéről sokat elárul, hogy az MTK-t is kiütötte a kupából. Ha már idáig eljutottunk, nem szeretnénk megállni. A hozzáállásunkkal szerintem nem lesz gond, ezért megnyerhetjük a döntőt is – mondta Koltai Tamás utánpótlás vezetőedző.

A tavaszi sorozat egy kicsit megtépázta a csapatot, amely négy fordulóval a bajnokság vége előtt megnyerte a regionális U17-es bajnokságot, kivívta a rájátszás lehetőségét. Ezért egy kicsit rápihenhetnek a folytatásra a még nagyobb siker elérése érdekében.

 

A döntő mérkőzést csapatunk az Alap csoportban szereplő Békéscsaba 1912 Előre SE csapatával fogja játszani előreláthatólag június második hétvégéjén Telkiben.

Forrás: facebook.com

– Legutóbb a feljutásért való küzdelemben játszottunk a Gyirmót ellen és oda-vissza nyertünk. Reméljük, hogy most is győzünk majd és behúzzuk a kupát – fogalmazott Dávid Kende a Békéscsaba Előre 1912 SE vezetőedzője.