MERKANTIL BANK LIGA 22. forduló

Credobus Mosonmagyaróvár – Gyirmót FC Győr

 2-2  (1-1)

Mosonmagyaróvár: 380 néző.

Játékvezető: Jakab Árpád (Baghy Csaba, Sinkovicz Dániel)

MTE: Auerbach – Simita, Papp Sz., Deák I., Horváth K. – Radics M., Vukasovic – Máris (Pukhtieiev 82), Szabó B. (Tullner 66), Csóka (Bekker 82) – Illés D. (Szendeff 61)

Vezetőedző: Nagy Ádám

Gyirmót: Hársfalvi – Lányi B., Hudák, Csörgő, Helembai – Szőke (Erdei 71), Hajdú (Kovács D. 34) – Soltész, Takács R, (Kicsun 71), Medgyes – Adamcsek (Molnár J. 71)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerző: Szabó B. 11-esből (1-0) a 16., Medgyes Z. (1-1) a 30., Horváth K 11.esből (2-1) 69., Soltész 11-esből (2-2) a 88. percben

Kiállítva Papp Sz. (második sárga lap) 63. perc.

16.perc: A vendégkapu előterében, egy labdáért folytatott harc közepette Hársfalvi András buktatta Máris Dominikot, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, s amiből Szabó Bence ballal a jobb alsó sarokba helyezett (1-0)

30.perc: Hajdú adott mesteri labdát a bal összekötő helyénél Medgyes Zoltán elé, aki a védők gyűrűjében jobbal 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-1).

63.perc: Medgyes tört előre, amikor egy cselt követően Papp Sz. buktatta, aki ezért megkapta második sárga, majd piros lapját, így csapatunk emberelőnybe került.

69.perc: Bal oldali hazai szöglet után Deákot rántották le a vendégvédők, amiért ismét büntetőt kapott az MTE, amiből Horváth K. ballal, laposan a kapu jobb oldalába lőtt (2-1).

88.perc: Bal oldali beadást követően a fejelni szándékozó Hudákot akadályozta szabálytalanul Bekker, amiért a játékvezető itt is büntetőt ítélt, és sárgalapot adott a hazai védőnek, amiből Soltész ballal nagy erővel a kapu közepébe lőtt. (2-2).

Legutóbb 2023 augusztus 19-én Gyirmóton mérettettek meg egymással vármegyei szomszéd együtteseink, amikor Medgyes Zoltán kettő gólja mellett Szabó Bence és Illés Dávid volt eredményes a 2-2-es pontosztozkodást eredményező rangadón.

Ellenfelünkkel kapcsolatban Tamási Zsolt szakvezetőnk a találkozót megelőzően óvatosan fogalmazott.

A tabellán elfoglalt helyezésüket nem szabad figyelembe venni, új ambiciózus edzővel dolgoznak, szervezett csapatjátékot produkálnak. Csalóka a kép, hiszen tavasszal is kettő meccset is a hosszabbítás pillanataiban veszítettek el, ezért sem számítok könnyű mérkőzésre.

Az első negyedóra végén az ex-gyirmóti Radics Márton lövésébe Hajdú Ádám tette bele a lábát lazán, ami után ápolni kellett őt. Az emberelőnyt hamar gólra váltotta a hazai együttes, amikor egy labdáért folytatott harc közepette Hársfalvi András buktatta Máris Dominikot, ami után a megítélt büntetőt Szabó Bence értékesítette. Szerencsére nem kellett sokat várni az egyenlítésre, hiszen félórai játékot követően Hajdú Ádám és Medgyes Zoltán összjátéka után utóbbi volt eredményes, amivel a hetedik találatát szerezte a bajnoki küzdelemsorozatban.

Szünet után mezőnyfölénybe került csapatunk, de a kapuja elé szorított hazaiak jól zárták le a területeket, így igazán veszélyes helyzet nem tudott kialakulni. Bő egyórai játék elteltével emberelőnybe került a vendéggárdánk, amikor a bal összekötő helyén kilépő Medgyest buktatta Papp Szilárd, amiért második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott. Meglepetésre azonban, ismét a hazaiak szereztek vezetést, amikor egy lerántásért megítélt büntető után Horváth Kevin juttatta előnyhöz csapatát. Ezek után nagy erőket mozgósított sárga-kék együttesünk az egyenlítés érdekében, ami a rendes játékidő utolsó pillanataiban Soltész büntetőjével sikerült is, így küzdelmes találkozón a hazaiak megszerezték első pontjukat, míg mi fölényünk ellenére ismét döntetlennel zártunk.

Nagy Ádám: Mai mérkőzésünkön sok olyan elemet viszont láthattunk, amit a támadás és védekezés szempontjából edzéseken gyakorolunk. Kétszer is előnybe tudtunk kerülni, de sajnos csak döntetlennel végeztünk. Megemelem a kalapomat csapatunk előtt, amiért emberhátrányban is kiválóan küzdött. Bántó, hogy meccslabdáink ellenére sem tudtuk megnyerni a meccset, de ami az említett elemekben hozzátett, az mindenképpen bizakodásra ad okot.

Tamási Zsolt: Azt mutatta a meccs képe, amire számítottunk, a nehéz talaj ellenére próbáltunk játszani, de nehéz volt a szervezetten védekező hazaiak ellen. Sajnos olyan hibákat követtünk el, ami az elmúlt időszakban nem volt ránk jellemző. Játékosaink óriási erőket mozgósítottak, hogy a magunk javára fordítsuk a mérkőzést, de főleg a kiállítás utáni fölényünk ellenére nem úgy sikerültek, ahogyan szerettük volna. Nem tudok rosszat mondani csapatomról, de az eredmény miatt csalódott vagyok.