– A matematika könyörtelen dolog ésa számok egyértelmûek a mi bajnoki tabellánkon is. Szükségünk van három pontra,mert minden más esetben, valóban leszakadunk az élmezõnytõl. Van tehát egy kisnyomás most a csapaton, de ez tulajdonképpen minden esetben és minden csapatraigaz. Ezt a nyomást ezért én inkább motivációs tényezõnek tartom, amit nem feldolgoznikell, hanem inkább erõt kell belõle meríteni. A Soroksár SC ellenimérkõzésünket nagyon sajnálom, mert azon két értékes pontot veszítettünk el. Ezeketszeretnénk most pótolni az Aqvital FC Csákvár otthonában.

Az átigazolási idõszak legvégén isérkeztek még játékosok a vasárnapi ellenfelünkhöz. Ennek ellenére, sikerült feltérképezniaz Aqvital FC Csákvár csapatát?

– Simon Gyula kollégámmal elutaztunkés megnéztük a Csákvár – Siófok bajnoki mérkõzést, az elmúlt hétvégén. Láttuk ésazt gondolom, hogy meg is ismertük a következõ ellenfelünket. El kell mondanom,hogy kimondottan tetszett a csákváriak nyílt, bátor támadó játéka, amellyelegyértelmûen gyõzelmet érdemeltek volna a Siófok ellen. Felkészülten ésremélem, hogy egy eredményes taktikával futballozunk majd vasárnap Csákváron,de azt is pontosan tudjuk, hogy nem lesz könnyû dolgunk.

Máté János már nem tart acsapattal, hiszen õ az elmúlt héten szerzõdést bontott a Gyirmót FC Gyõr sportszervezetével.A rutinos támadó nem tudott segíteni a csapatnak?

– Közös megegyezéssel bontottszerzõdést a klub és a játékos és mindezt megelõzte egy megbeszélés a szakmaistábbal és a klub vezetõségével. Máté János elégedetlen volt a helyzetével, desem a teljesítményével, sem pedig a munkájával nem gyõzött meg engem arról,hogy neki alap játékosnak kellene lennie a csapatunkban. Ezért kölcsönösen úgydöntöttünk, hogy felbontjuk Máté János szerzõdését, akinek így lehetõsége leszegy új környezetben bizonyítania, amihez sok sikert is kívánunk neki

Az NB III – as bajnoki mérkõzésenkiállított Czár Richárddal és Németh Zsolttal is volt egy elbeszélgetés?

– Velük és a csapattal is beszéltünkaz NB III – as mérkõzésen történtekrõl. A legfontosabb ugyanis az, hogylevonjuk ennek a tanulságait, hogy ilyen többé ne forduljon elõ. Németh Zsoltkiállítását, egy a játékban elõforduló rossz döntés okozta, de Czár Richárdesetében súlyos fegyelmezetlenség volt az ok. Mindkét játékos büntetést iskapott, de errõl többet nem is szeretnék mondani, hiszen ennek az öltözõn belülkell maradnia. Nagyobb probléma az, hogy a VLS Veszprém ellen, a másodikcsapatunk is elveszítette a fontos bajnoki pontokat.  

Mindezek után, talán most nemközhelyes a kérdés, hogy milyen állapotban van a csapatunk?

– Volt dolgunk és a feladtunk ahéten, mert megfogták a csapatot az elmúlt hétvége történései. Nehezebbidõszakai azonban minden csapatnak lesznek és ez alól nem lesz kivétel a mostfavoritnak számító MTK Budapest vagy Kisvárda sem. Én azonban maradéktalanulbízom a játékosainkban, mert õk egy jó csapatot alkotnak. Igaz, hogy nemmindegyik mérkõzésünk sikerült úgy, ahogyan reméltük, de semmilyen tekintetbensem játszottunk rosszabb futballt, mint az ellenfeleink.