Úgy utazott el csapatunk a Soroksár elleni fővárosi találkozóra, hogy az előtte játszott három meccsen belül domináns győzelemnek örülhetett hazai pályán az ETO ellen, ellentétes félidejű rangadón gól gazdag mérkőzésen osztozott a pontokon Szombathelyen a Haladással, majd egy gyengébb produkciót követően alulmaradt a Siófokkal szemben hazai környezetben. Ezeket figyelembe véve és elemezve próbáltunk bízni a sormintában, ami alapján most ismét egy sikeres meccsnek kellett volna következnie.

A találkozó színvonalában és iramában nem csalatkozhattunk, hiszen a mérkőzés első negyedórájában esett gólváltást követően mindkét kapu előtt alakult ki kisebb helyzet, de az igazi lehetőség egy óra elteltével a hazaiak előtt adódott, de büntetőből sem tudtak vele élni, hiszen most Rusák Edvárd bizonyította kivételes képességeit. Újabb gól azonban nem született, így be kellett érnünk a döntetlenért járó egy ponttal, ami azt is jelentette, hogy megszakadt az a bizonyos sorminta, így tovább kell folytatnunk a harcot a dobogóért zajló küzdelemben.

Vezetőedzőnk Csertői Aurél is kiemelte a lefújást követően, hogy jól focizott csapatunk, ami számtalan helyzet kidolgozásával is járt. Szünet előtt el kellett volna döntenünk a javunkra a meccset, azonban ezután voltak forduló pontok, büntetőt fogott a kapusunk, majd volt helyzet mindkét oldalon, ezért kissé hektikus mérkőzés alakult ki. Hasonló összecsapásra számítottam, azonban kevesebb helyzettel a hazaiaktól, jobb helyzetkihasználással a saját játékosainktól.

A bajnoki pontvadászat következő játéknapján a középmezőnyben, de számukra sem megnyugtató pozícióban lévő Tiszakécskei LC együttese látogat a Gyirmóti Sportcentrumba. A szintén sárga-kék színeket viselő Tisza-partiak 2000-ben alapított jelenlegi egyesülete nem jogutódja az 1999-ben megszűnt korábbi élvonalbeli Tiszakécske FC-nek. A hetedosztályból indulva küzdötte fel magát az NB III-ig, amit 2018-ban nyert meg, így jogot szerezve a másodosztályú szereplésre. Egy év múlva búcsúztak, majd 2021-ben újra visszakerültek.

A 2022-23-as szezon eddigi 32 fordulójában 11-szer örülhettek győzelemnek, 7-szer osztoztak a pontokon aktuális ellenfelükkel, míg 14 alkalommal maradtak alul vesztesként. 32-41-es gólarányuk mellett így 40 pontot szereztek, ami a 12. helyre sorolja őket. Ezzel szemben mi 15 siker, 8 döntetlen és 9 kudarccal végződő találkozón belül 56-40-es gól mellett 53 ponttal továbbra is a dobogósok mögötti 4. helyről várhatjuk a folytatást.

Az egymás ellen eddig játszott négy találkozó mindegyikén gyirmóti siker született, hiszen 2018 augusztus 5-én hazai pályán 5-0-ra, 2018 december 16-án a Tisza parton 4-3-ra, 2019 október 6-án ismét az ALCUFER Stadionban 1-0-ra, majd végül 2022 október 30-án Tiszakécskén tudtunk nyerni 1-0 arányban.

Vezetőedzőnk Csertői Aurél a találkozót megelőzően elmondta, szeretnénk megnyerni a vasárnapi mérkőzést, de előre játékban racionálisabban, célra törőbben kell futballozni, a védekezésünket viszont stabilabbá tenni.

Tudjuk természetesen, hogy mindezek az adatok csak statisztikai mutatók, és a papírformát a gyakorlatban néha nagyon nehéz gólokra és pontokra váltani, amit már sokszor saját bőrünkön is tapasztalhattuk, de játékosaink ez irányban is többször bizonyítottak már, így joggal bízhatunk a jó eredményben.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 33. fordulójának mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – Tiszakécskei LC találkozó 2023 április 23-án, vasárnap  17.00.-kor kezdődik az ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.