Az elmúlt forduló hazai mérkőzésén sem sikerült itthon tartani a bajnoki pontokat a sereghajtó vármegyei rivális Credobus Mosonmagyaróvár csapata ellen, így tovább várat magára az idei bajnoki kiírásban szerzett első győzelmünk. Azért is szomorú tény ez, hiszen az ominózus mérkőzésen kétszer is vezettünk, de sajnos vendégeink mindkét előnyünk után rövid időn belül egalizálni tudták az eredményt, ami aztán végül 2-2-es pontosztozkodással zárult. Kutakodhatunk az emlékekben, de szomorú tényként kell tudomásul vennünk, hogy a Gyirmót 1993-as újjáalakulásának történelmében még soha nem kezdett ilyen visszafogottan csapatunk. Azért is bosszantó, hogy öt fordulóval a hátunk mögött a tabella alsó régiójában találjuk nevünket, mert a mutatott teljesítményt látva jóval előrébb kellene tartanunk, hiszen több mérkőzésen is meg vannak a helyzetei támadóinknak ahhoz, hogy az összkép szebb lehessen, mégis valami nem úgy működik, ahogyan azt az előzetes tervek sugallták. Természetesen a klub kötelékébe tartozók egyöntetűen bíznak a szebb folytatásban, s abban, hogy rövidesen visszatérhetünk a győztes útra, de úgy tűnik, ezért kettőzött erővel kell küzdeni. Örökbecsű az a mondás is, miszerint „minden sorozat megszakad egyszer”, miért ne lehetne ezt átültetni jelen esetünkben a hétvégi mecseki kirándulásunkra.

Jön tehát ismét egy igazi rangadó egy szebb napokat is megélt igazán nagy múltú csapat ellen, akik 1973-ban alakultak újjá öt klub (Pécsi Dózsa, Helyiipari SK, Ércbányász, Pécsi Bányász, Pécsi Építők) egyesülésével, s 1995-ig Pécsi Munkás Sport Club néven szerepeltek a magyar bajnoki osztályokban. Legnagyobb sikerük az 1990-es Magyar Kupa győzelem, majd a 2009-ben elért Ligakupa ezüstérem. 2015-ben NBI-esként visszasorolták őket a megyei bajnokságba, ahonnan egy év múlva feljutottak az NBIII-ba, onnan pedig 2020-ban a koronavírus járvány miatt félbeszakított harmadosztályú mezőny listavezetőjeként visszakerülhettek az NBII-be.

Leendő Baranya-megyei ellenfelünk jobban kezdte a bajnoki pontvadászatot nálunk, hiszen öt forduló után három győzelemmel, és kettő döntetlennel büszkélkedhet, jól záró hátsó alakzata eddig még gólt sem kapott. A nyitányon az MTE-t fogadva győztek (1-0), majd a Balaton-parti Siófokról hozták el a pontokat (0-1). Ezek után Kazincbarcikán és otthon a Vasast fogadva játszottak gól nélküli döntetlent, végül pedig a tavalyi bronzérmes Ajka otthonában örülhettek (0-2).

Az eddigi eredménysor után tehát három győzelem, kettő döntetlen és a 4-0-ás gólkülönbség 11 ponttal párosul, ami az előkelő harmadik helyre rangsorolja őket. Ezzel szemben mi kettő vereséggel indultunk, hiszen igazi közönségszórakoztató rangadón veszítettünk a szomszédvári ETO ellen hazai pályán (2-3), majd egy gólos meccsen maradtunk alul Soroksáron (0-1). Ezeket követte a jelenlegi éllovas Budafok elleni (1-1), majd szegedi (1-1), végül az MTE elleni (2-2) hazai pontosztozkodás, ami után a 6-8-as gól, valamint az így szerzett 3 ponttal a tarsolyunkban a 17. helyről várjuk az áhított felzárkózás megkezdését.

A Mecseki kirándulás előtt Csizmadia Csaba vezetőedzőnk is derűlátóan fejtette ki véleményét:

Nem eddigi ellenfeleink, hanem mi magunk leptük meg saját magunkat. Sajnálatos, hogy a gyönyörű góljaink tán kettő könnyű találatot ajándékoztunk az MTE-nek. Tény, hogy a pécsiek az eddigi fordulókban még nem kaptak gólt, de a Budafok is így volt, amíg velünk nem játszott. Most is magunkkal kell foglalkoznunk, hiszen az előző mérkőzéseinken is inkább egyéni hibák miatt maradt el a siker, nem taktikai, vagy csapat hibák miatt. Ezeket minél alacsonyabb fokra kell redukálni, mert ez így nem jó. Masszív csapatot kell hibára késztetnünk, ami nagyon nehéz lesz, de nem szeretnénk változtatni azon a játékstíluson, amit eddig is próbáltunk alkalmazni. Nem veszítettük el a hitünket, bízunk benne, hogy az erőfeszítéseink után az eredményesség is jó irányba fog fordulni.

A Baranya-megyeiek győri kötődésű vezetőedője az a Weitner Ádám – aki korábban két ciklusban is szerepelt Gyirmóton (2006-2007, 20 mérk./ 15 gól, 2010-2012, 34 mérk./ 13 gól).

2023.04.30. (vasárnap) 17:00 | Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion | Gyirmót FC Győr – PMFC 0-0 | Merkantil Bank Liga NB II. | 35. forduló | ÖSSZEFOGLALÓ

Az egymás elleni összevetést tekintve az utóbbi hat találkozón kettő pécsi és egy kék-sárga siker született, míg az utóbbi három párharcban megosztoztak a csapatok a bajnoki pontokon, így e tekintetben is fontos lenne a jó eredmény elérése hétvégén.

2022.11.09. (szerda) 18:00 | Pécs, PMFC Stadion | PMFC – Gyirmót FC Győr 1-1 (1-0) | Merkantil Bank Liga NB II. | 16. forduló | ÖSSZEFOGLALÓ

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozatának 2023-2024-es kiírása 6. fordulójának mérkőzése, a Pési MFC – Gyirmót FC Győr találkozó 2023 augusztus 27-én, vasárnap 19.00-kor kezdődik a PMFC Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.