Elsõként Margitai Zoltán cégvezetõ mondta el, hogy félidõnél tartunk, de nem más a cél, mint az NBI-be felkerülni. A cégvezetõ többek között elmondat, hogy a létesítményi feltételek, az anyagi háttér, a szakmai munka mind adottak, hogy a következõ 2019-2020-as bajnoki szezonra NBI-es csapat legyen Gyirmóton. A feljutást követõen a bennmaradás lesz a cél és fokozatosan szeretnének elérni, hogy az NBI egyik középcsapata legyen a Gyirmót FC Gyõr. A fejlesztések között kiemelte, hogy elõre láthatólag még idén elkészül a 44 szobás kollégium, ahol a fiatal játékosainkat tudjuk majd elszállásolni, de késõbb, a többi infrastruktúrának is köszönhetõen – 2 fûthetõ pálya, több füves, mûfüves pálya, termál medencék – sporthotelként is tud majd üzemelni.

A cégvezetõ után Hannich Péter sportigazgató elmondta, hogy az Õsz a vártnál jobban sikerült. 21 mérkõzésbõl 14 gyõzelem és 46 rúgott gólt értek el. A mag kész és a csapattal az NBI-re készülnek. A két igazolásból Lipták a rutint és Kamarás a fiatalságot képviseli. A felkészülési meccseken olyan csapatok ellen játszottak (Haladás, Trnava, Sered), akik magasabb szintet képviselnek.

Szepessy László vezetõedzõ elmondta, hogy a tanulási folyamat kezdetén járnak és úgy vannak az elsõ helyen, hogy a csapat nem úgy játszik, ahogy azt igazán szeretnék. Nehéz szezonra számít, de Gyõrben nagy hagyománya van a megalkuvást nem tûrõ támadójátéknak és ennek szellemében fognak játszani.

Kiemelte, hogy a rossz idõbõl megyünk a jó idõ felé és a csapat játéka is így fog változni bajnoki fordulóról fordulóra.

Szilvási Péter csapatkapitány elmondta, hogy érzése szerint a felkészülés jól sikerült, de fel kell kötni a gatyájukat, mert minden csapat az skalpjukat szeretné, de lépésrõl lépésre haladnak a cél megvalósítása felé.

Lipták Zoltán Hannich Péter hívására érkezett Gyirmótra, aki nem gondolkodott sokat a megkeresésen és örül, hogy itt lehet. A beilleszkedéssel nem volt gond és a 2-3 hónapos kihagyás után most már 100%-osnak érzi magát.

Kamarás György fiatal támadónk elmondta, hogy a Balmazújvárossal már sikerült kiharcolnia a feljutást, de most elsõ helyen szeretne az NBI-be kerülni. Az elsõ meccsen sajnos nem játszhat kisebb sérüléssel bajlódva, de a többi mérkõzésen már szeretne szerepelni. Nagyon erõsnek tartja a keretet és a mérkõzés keretbe kerülésért is meg kell küzdenie, de minden edzésen azon dolgozik, hogy a szakmai stáb számoljon vele.

Hajrá Gyirmót!