A 17. fordulóval az év végi ünnepek előtti napokban december 19.-én búcsúzott az OTP Bank Liga az elmúlt esztendőtől, hogy a korábbi évekhez viszonyítva rövidebb téli szünetet követően január utolsó hétvégéjén aztán ismét élet költözhessen a stadionok játéktereire és lelátóira.

       Az említett játéknapon az 1902-ben alapított hétszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes Debreceni VSC-t láttuk vendégül az ALCUFER Stadionban, de sajnos egy gól nélküli mérkőzésen meg kellett osztoznunk a bajnoki pontokon, így azonban nem tudtunk elkerülni a sereghajtó pozícióból.

A téli szünetben klubvezetésünk kiemelt energiát fordított a keretünk megerősítésére, aminek köszönhetően az érkezőket sajtótájékoztató keretében be is mutatták.

A kéthetes pihenő után január első hetében el is kezdte csapatunk a felkészülést annak reményében, hogy tavasszal sikerül ledolgozni a hátrányt, és ha már bekerülhettünk hazánk legjobb 12 csapata közé, miért ne lehetne ezt a hátralévő időszakot úgy teljesíteni, hogy a 10 között végezhessünk, ami így a bennmaradást is jelenthetné egyben.

A sorozat első állomásaként a január utolsó hétvégéjén induló tavaszi idény kezdő fordulójában, az első játéknap záró meccseként a fővárosba látogatunk, ahol a Budapest Honvéd FC vendégeként szeretnénk megkezdeni a pontgyűjtést.

       Az 1909-ben alapított piros-feketék 14 alkalommal szereztek bajnoki címet és 8-szor ünnepelhettek Magyar Kupa győzelmet. A fővárosiak együttese a jelen pontvadászatban a tabella nyolcadik helyét foglalja el a 17 forduló alatt 6 győzelemmel, 2 döntetlennel és 9 vereséggel szerzett 20 pontjával, míg mi 3 győzelem, 5 döntetlen és 9 vereség eredményeként 14 ponttal vagyunk ellenfeleink üldözői.

       Az egymás elleni összevetést tekintve jobban állnak vendéglátóink, hiszen a közelmúlt öt összecsapásából egy gól nélküli döntetlen mellett négyszer örülhettek. Utoljára szeptember 25.-én, a mostani pontvadászat 7. fordulójában találkozott a két csapat, amikor egy gól gazdag mérkőzésen 2-4-es vendégsiker született.

       A hatályos jogszabályoknak megfelelően érvényes védettségi igazolvánnyal és személyazonosító igazolvánnyal lehet csak belépni a stadionba. Itt hívjuk fel a figyelmeteket, hogy az oltást igazoló papír, illetve a PCR-teszt nem jogosít belépésre, kizárólag a QR-kóddal ellátott plasztikkártyát, vagy annak telefonra letöltött alkalmazását fogják elfogadni! 18 éven aluli szurkolók védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel léphetnek a stadion területére!

A tizennyolcadik forduló szombati játéknapjának záró mérkőzése, a Budapest Honvéd FC – Gyirmót FC Győr találkozó 19.30 órakor kezdődik a fővárosban, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.