Immár kettő fordulón vagyunk túl az OTP Bank Liga 2021-22-es kiírásában, és kijelenthetjük, hogy mind hazai pályán az MTK Budapest, mind pedig idegenben a Kisvárda Master Good otthonában is meg voltak a lehetőségeink akár arra is, hogy a győzelmet megszerezzük. Azonban ahogyan a szakemberek is kifejtették a mérkőzések után, a helyzeteket nagyobb százalékban ki kell használnia játékosainknak, hiszen ez elengedhetetlen a pont, netán pontok megszerzésében. Sajnos az eddigi találkozóinkon ez egy pontot eredményezett, annak ellenére, hogy a mutatott játék alapján több egység is lehetne csapatunk neve mellett. Keseregni és a sebeket nyalogatni azonban nincs sem idő, sem értelme, hiszen hétvégén ismét nehéz feladat elé néznek játékosaink, ugyanis a magyar labdarúgás hosszú idő óta meghatározó szereplője, a MOL Fehérvár FC látogat a Gyirmóti Sportcentrumba, hogy annak centerpályáján az ALCUFER Stadionban megmérkőzzön csapatunkkal.

Ellenfelünk az első fordulóban a Zalaegerszegi TE otthonában vendégeskedett, amikor a második félidő elején ifj. Dárdai Pál révén sikerült megszerezniük a vezetést, de örömük nem tartott sokáig, hiszen bő egyórai játék elteltével Babati Benjamin egyenlített, s mint később kiderült ezzel beállította a végeredményt. A piros-kékek a második fordulóra kisorsolt Ferencvárosi TC elleni hazai találkozójukat a két csapat nemzetközi vonatkozású kötelezettségei miatt szeptember 22-én szerdán pótolják. A fehérvári együttes így a zalai megyeszékhelyen elért 1-1-es eredménnyel és az ezért járó egy pontjával a tabella hetedik helyén várja a folytatást, míg mi a fővárosi kék-fehérek elleni 1-1-es pontosztozkodással szerzett egy ponttal, a kisvárdai 2-1-es vereséget követően 2-3-as gólkülönbséggel a tabella tízedik helyén állunk.

A két együttes egymás elleni találkozóinak összevetésében vendégeink felé billen a mérleg nyelve, de ez is egy bizonyos motivációs tényezőt kell, hogy jelentsen játékosaink számára, akik képességekben nem szenvednek hiányt, csapatként pedig többször is bizonyították, hogy előzetesen esélyesebbnek vélt ellenfelüket is le tudják győzni.

Az eddigi találkozóink elemzése, majd a tanulságok levonása, valamint aktuális vendégünk feltérképezése után nem lehet más célunk, mint a javítás és a siker reményében készülni a harmadik fordulóra kisorsolt Gyirmót FC Győr – MOL Fehérvár FC mérkőzésre, aminek akár mottója is lehetne a „menekülés a győzelembe”.

Mint ahogyan azt ezen a fórumon korábban is jeleztük szurkolóink felé, klubunk felajánlása értelmében a mérkőzés előtt és azt követően térítésmentesen vehetik igénybe a győri Eszperantó úti állomás és az ALCUFER Stadion között oda-vissza közlekedő buszjáratot.

A szombaton 20 óra 30 perckor kezdődő találkozót a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le a mérkőzésről, aki nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.