Sajnos saját bőrünkön tapasztalhattuk az elmúlt időszakban, hogy ismét bizonyságot nyert a futball sokarcúsága, hiszen amíg a nem is olyan távoli csodás tavaszi menetelésünkön ámult a honi labdarúgó társadalom, amikor a tizenhét mérkőzésből álló veretlenségi sorozatunkat megkoronázva az utolsó fordulóban kivívtuk és ezzel jogot nyertünk az élvonalban való indulásra, addig mára számunkra az első osztály küzdelmeinek őszi idénye elmarad a várakozástól. Természetesen korábban sem kergettünk illúziókat a feljutást követően, hiszen tudtuk, hogy újonc csapatként nem lehet más célunk, mint a „karcsú” tizenkettes mezőnyben a végelszámolásnál a legjobb tízben végezni, ami ugye a bennmaradással egyenértékű. A mögöttünk hagyott hét fordulóban mutatott játék alapján erre meg is lehetne a reális esélyünk, de e mellett sajnos eredményesség tekintetében sokat kellene javítani. Voltak találkozók, amikor a produkció alapján szebb eredményt érhettünk volna el, de ugye a „volna” még nem ér pontokat. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a harminchárom fordulóból álló küzdelemsorozatnak még nagyon messze a vége, így mindenképpen lesz még lehetőségünk a javításra, így talán a most következő újpesti vendégszereplésünk alkalmával is, amikor annak a csapatnak az otthonában lépünk pályára, amely szintén hasonló helyzetben várja az összecsapásunkat. Annál is inkább lehetünk bizakodóak a tekintetben, hogy rövidesen kilábalunk a gödörből és megkezdhetjük a felzárkózást, hiszen korábban is tapasztalhattuk, hogy a Tamási Zsolt és Csertői Aurél páros irányította szakmai stáb igen is meg tud birkózni a nehéz feladatokkal.

Ellenfelünk az első fordulóban hazai környezetben szenvedett vereséget a Puskás Akadémiától (1-2), majd ezt követően döntetlent játszott Debrecenben (2-2) és a Honvédot (1-1) fogadva. Ezután ismét otthon maradt alul az MTK Budapesttel (1-2) szemben, majd az atomvárosi Pakstól (2-1) kapott ki, utána ismét hazai pályán osztozott a pontokon a Zalaegerszeget (2-2) fogadva, az elmúlt fordulóban pedig a bajnok Ferencváros elleni derbin maradt alul 3-1 arányban. A három döntetlennel megszerzett három pont birtokában, 9-14-es gólkülönbséggel a 11. helyen áll lila-fehér vendéglátónk. Mi szintén háromszor osztoztunk ellenfelünkkel (MTK Budapest 1-1, MOL Fehérvár 1-1, Mezőkövesd 0-0), így nekünk is három egység szerepel a nevünk mellett, de rosszabb gólkülönbségünknek (5-14) köszönhetően szorulunk leendő ellenfelünk mögé. Eddig három mérkőzésen játszottunk egymás ellen az élvonalban, kétszer győztek az újpestiek (3-1, 2-1), míg egyszer döntetlenre (2-2) végeztünk.

Mint ahogyan azt egyesületünk elnöke Horváth Ernő is kiemelte hétközi nyilatkozatában, „ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz, hiszen a két kieső helyen lévő csapat találkozik, de a párharcból a Gyirmótnak kell kijönnie győztesen és megindulni felfelé a tabellán. Nagyon bízunk abban, hogy ezt a felelősséget a csapatból mindenki átérzi és mindent megtesz azért, hogy Újpesten győztesen tudjunk lejönni a pályáról.”

A nyolcadik forduló szombati játéknapjának ebéd utáni kellemes időtöltést kínáló nyitó mérkőzése, az Újpest FC – Gyirmót FC Győr találkozó szombaton 14.45 órakor kezdődik, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.