Négy gólt rúgott Walesnek a nõi válogatott

Válogatottunk mindkét félidõben két gólt rúgott a walesi U19-es válogatottnak Gyirmóton.

Vágó Attila együttese az augusztusi nõi U19-es Európa-bajnokság házigazdája ellen lépett pályára péntek délután. A mérkõzés elõtt Török Gábor, az MLSZ nõi bizottságának elnöke 25. válogatottsága alkalmából köszöntötte a csapat két védõjét, Demeter Rékát és Tóth II Alexandrát. A mieink a Szõcs Réka – Szeitl Szilvia (Palkovics Nóra, 56.), Tálosi Szabina, Demeter Réka (Szabó Zsuzsanna, 51.), Gál Tímea – Smuczer Angéla (Zeller Dóra, 68.), Csiszár Henrietta – Szabó Boglárka, Pádár Anita (Mosdóczi Evelin, 63.), Rácz Zsófia (Fogl Katalin, 68.) – Zágor Bernadett (Vígh Viktória, 56.) összeállításban léptek pályára.

A magyar válogatott már az elsõ percekben jókora mezõnyfölényre tett szert, a walesiek erejébõl támadásra egyáltalán nem futotta, viszont az elsõ 20 percben jól szûrték az akcióinkat. A játékrész felénél sikerült vezetést szereznünk, Pádár Anita volt eredményes (1-0). A folytatásban maradt a nyomasztó magyar fölény, és a félidõ hajrája elõtt Szabó Boglárka emelt okosan a 16-os bal sarkától a jobb sarokba (2-0).

A fordulás után sem kellett sokat várni a harmadik magyar gólra, Pádár Anita második találatát szerezte (3-0). Vágó Attila ezt követõen lehetõséget adott több fiatal játékosnak is, akik éltek a bizalommal, az utolsó percben Zeller Dóra állította be a 4-0-ás végeredményt.

– Kissé nehéz volt a meccs eleje, de miután felvettük a megfelelõ ritmust, nem engedtük ki a kezünkbõl az irányítást, és magabiztos gyõzelmet arattunk – mondta Vágó Attila a találkozó után. – A magyar nõi fociban minden pici sikert meg kell becsülnünk, lépésrõl lépésre kell haladnunk elõre. Fontos, hogy nemzetközi mérkõzésen is ki tudjuk próbálni a fiatalokat, ezúttal Mosdóczi Evelin, Zeller Dóra és Vígh Viktória személyében hárman mutatkoztak be a válogatottban. Szépen alakul a csapat, a mai mérkõzés is elérte a célját, választ kaptam néhány nyitott kérdésre, és több játékos formájáról is meggyõzõdhettem.

(https://www.mlsz.hu/2013/05/negy-golt-rugott-walesnek-a-noi-valogatott/)