A téli átigazolási időszakban érkezett csapatunkhoz a huszonöt éves támadó Molnár János. Az NB II. Merkantil Bank Liga 19. fordulóban a Gyirmót FC Győr- Soroksár SC mérkőzésen Tamási Zsolt vezetőedző bizalmat szavazott részére, így csereként pályára is léphetett.

Molnár Jánossal beszélgettünk.

Hogyan kerültél a foci világába?

 –  A harmadosztályban szereplő ESMTK csapatából érkeztem Gyirmótra, azzal a céllal, hogy több tapasztalatot, és játéklehetőséget kaphassak, valamint fejlődni tudjak az másodosztályban. Elmondhatom, hogy az NB II teljesen más fizikálisan, illetve játékban is sokkal gyorsabb, de igyekszem felvenni a ritmust.

Pályafutásomat tekintve 2011-tól a Grosics Akadémián nevelkedtem, majd a 2017/2018-as bajnoki szezonban a Szeged 2011-Grosics Akadémiával már a másodosztályban szerepelhettem. Itt fél évet töltöttem el, ez idő alatt tizennégy alkalommal kaptam lehetőséget kezdőként. Ezt követően kölcsönjátékosként folytattam a pályafutásomat a harmadosztályban a szerződésem lejártáig. A Dabas – Gyón FC-nél töltöttem egy évet, és ezt követően kerültem az ESMTK csapatához a 2021/2022-es bajnoki évben. Itt kettő és fél évet tölthettem el, majd most csatlakoztam a Gyirmót FC Győr csapatához.

Milyen poszton játszol, mit tartasz az erősségednek?

 – Posztomat tekintve szélsőt játszom, általában jobbszélsőt, viszont ritkán játszottam balszélsőt is. Erősségeim közé tartozik a gyorsaság és az egy az egy elleni játék.

Céljaim közé tartozik, hogy több játéklehetőséghez tudjak jutni, valamint a kezdő csapat tagja legye, de ez nehéz feladat, hiszen a posztomon nagyon jó játékosok vannak, de ez engem arra ösztönöz, hogy minél többet dolgozzak.

Milyennek látod a csapatot, hogy sikerült a beilleszkedésed?

 – Úgy gondolom, hogy a beilleszkedéssel nem volt igazán gondom, befogadtak a srácok. Mivel a meglévő csapathoz csak én csatlakoztam újként, így elmondhatom, hogy egy nagyon jól összeszokott csapathoz kerültem. Jelenleg a hétvégi mérkőzést követően a tabella hatodik helyét foglaljuk el, de ez a csapat sokkal többre hivatott a keretet elnézve.

Meglátásod szerint mi a különbség az NB III és az NB II között?

 – Elmondhatom, hogy óriási különbség van a két osztály között. Fizikálisan is, valamint a játékban is sokkal gyorsabb, tempósabb mérkőzéseket láthatunk. Úgy hiszem, hogy a „szakadék” nagyobb az másod és harmadosztály között, mint az első és a másodosztálynál.

Mit üzensz a fiatalabb játékosoknak, akik profi labdarúgók szeretnének lenni?

 – Elmondhatom, hogy nekem is voltak mélypontok az eddigi karrieremben. Tizennyolcévesen NB II-ben játszottam, után pedig elég gyorsan fordult velem a világ. Játszanom kellett második számú csapatban, ami megye I. osztály volt. De azt tudom mondani, hogy soha nem adják fel, és amit szívvel, lélekkel csinálnak abba adjanak bele százszázalékot. Legyenek alázatosak és kitartóak.