A Merkantil Bank liga küzdelemsorozatának 5. fordulójában ismét a várt régi arcát mutatta csapatunk, hiszen meggyőző, – és ami a legfontosabb – eredményes játékkal sikerült itthon tartani a bajnoki pontokat a megyei rivális Credobus Mosonmagyaróvár ellen. Az eredményen és az érte járó bajnoki pontokon felül azonban volt még egy abszolút pozitív főszereplője a találkozónak, ugyanis örömteli tényként könyvelhettük el, hogy ezen a meccsen csapatkapitányunk, Nagy Patrik rendkívül agilis játéka mellett háromszor is betalált ellenfelünk hálójába, így óriási érdemeket szerzett a győzelemben. Mindjárt a találkozó elején megadta az alaphangot, amikor egy jobb oldali támadást követően az elé lecsorgó labdát kapásból ellőtte, ami egy védő lábán megpattanva a bal alsó sarokba perdült. Nem sokat váratott magára az újabb találata, hiszen az első negyedóra végén a Simon András által kiharcolt büntetőből higgadtan helyezett a bal alsó sarokba. Szünet után még volt egy szépítő találatot eredményező fellángolása vendégünknek, de a találkozó utolsó negyedórája ismét Nagy Patrik góllal indult, amikor Szegi Vince betörése és buktatása után megítélt 11-esből nagy erővel lőtt a kapu jobb oldalába. Ez volt 32 éves kapitányunk pályafutásának első mesterhármasa, amivel joggal érdemelhette ki az országos sportnapilap értékelésében a forduló játékosa címet. Külön öröm, hogy előtte Dorogon is betalált már, így talán kijelenthető, hogy most öt forduló alatt elért négy góljával megtalálta – a korábban általa is keresett – góllövő cipőjét, amit reményeink szerint az elkövetkezendő mérkőzéseken is viselni tud majd.

Nagy Patrik nagy mérkőzése után mindjárt következik egy nagy utazás a győzelem reményében, ugyanis a hatodik fordulóban a Baranya megyei Kozármislenyre szólít minket a sorsolás. Ellenfelünk a bajnoki rajton, Soroksáron szenvedett vereséget (3-1), majd hazai környezetben győzte le a Tiszakécske gárdáját (3-1), utána Ajkán kapott ki (4-2), ezután gól nélkül megosztozott a pontokon otthon a PMFC-vel, végül Kazincbarcikán maradt alul egy egygólos találkozón (1-0). Ezzel az eredménysorral, a 6-9-es gólkülönbséggel és a négy ponttal a 16. helyen tanyázik, míg mi 11-3-as góllal és tíz ponttal, szorosan a dobogósok mögött a negyedik helyről várjuk a folytatást.

Tudjuk, hogy még csak néhány fordulón vagyunk túl, sok van még hátra, hogy az eddigi eredményekből bármilyen következtetést lehessen levonni, de az mindenképpen kijelenthető, hogy rendkívül szoros a tabella, hiszen az éllovas és a hetedik helyezett csapat között mindössze négy pont a különbség. Ezért is lenne fontos, hogy a mostani hazai teljesítményt a soron következő idegenbeli összecsapásunkra is át tudják menteni a fiúk és győztesen térhessenek haza.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata hatodik fordulójának mérkőzése, a HR-Rent Kozármisleny – Gyirmót FC Győr találkozó 2022 augusztus 28.-án, vasárnap 19.00.-kor kezdődik a kozármislenyi, Alkotmány téri stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.