Erős Gábor, korábbi gyirmóti labdarúgónk ül a Kisvárda Master Good együttes kispadján.

Gyirmóton nagyon szép éveket töltöttem el, ott van az otthonom, öt percre lakom a pályától, rengeteg emberrel tartom a kapcsolatot, sokakkal megmaradt a barátság. Nagyon tisztelem a klub két tulajdonosát, Horváth Ernőt és Horváth Ferencet, hiszen rengeteget áldoztak a labdarúgásra, de a csapat vezetőedzőjével, Csertői Auréllal is jó a kapcsolatom.”

Nagy lehetőség előtt áll Erős Gábor, a 41 esztendős tréner irányíthatja a dobogós helyen álló Kisvárda Master Good csapatát.

– Két hete sincs, hogy Joao Janeiro segítőjeként a Ferencváros elleni rangadóra készült, múlt szerdán viszont kiderült, hogy az esztendő utolsó öt bajnokiján megbízott edzőként irányíthatja a Kisvárda Master Good csapatát. Meglepődött, amikor kiderült, hogy Janeirót a szlovákiai DAC kivásárolta a szerződéséből?
– Annyiban nem, hogy tudtam, Joao Janeiro nagyon jó szakember, biztos voltam benne, előbb vagy utóbb lesz ajánlata – mondta lapunknak a 41 esztendős Erős Gábor, aki 2014-ben még játékosként került Kisvárdára, s az utóbbi időben ő segítette a portugál edző munkáját. – Baráti volt a viszonyunk, de azt nem tudhattam, ha elmegy, mi lesz a szerepem. A jelen helyzetben talán ez volt a legjobb megoldás, hiszen ismerem a játékosokat, ugyanazt a munkát visszük tovább, amit idáig, sőt, tulajdonképpen azt, ami már évek óta folyik a klubnál.

– Mit érzett, amikor megtudta, hogy a Gyirmót, az MTK, a Fehérvár, a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia ellen megbízott edzőként dolgozhat?
– Nagy megtiszteltetés, egyben hatalmas feladat is. A stáb többi tagjával együtt próbáljuk segíteni a csapatot, fontos, hogy ami eddig működött, ezután is működjön. Bízom benne, hogy eredményesek leszünk, de nincs kristálygömböm, nem látok a jövőbe, az eredmények adnak választ rá, mennyire volt jó ez a döntés. Sportigazgatónk, Révész Attila nagyon alapos ember, biztosra veszem, hogy a játékosoknak, a klub alkalmazottainak vagy éppen az akadémia igazgatójának, Szentes Lázárnak a véleményét is kikérte, mielőtt döntött volna. Egyébként az nem új, hogy edzést kell vezetnem, megtettem korábban is, a hétvége, a bajnoki találkozó azonban természetesen új helyzet lesz.

– Az élet nagy rendező. Hét és fél évvel ezelőtt Gyirmótról igazolt Kisvárdára, szombaton pedig éppen korábbi csapata ellen mutatkozhat be megbízott edzőként.
– Ennél érdekesebb csak az lenne, ha nevelőklubom, az ETO lenne az ellenfelünk. Gyirmóton nagyon szép éveket töltöttem el, ott van az otthonom, öt percre lakom a pályától, rengeteg emberrel tartom a kapcsolatot, sokakkal megmaradt a barátság. Nagyon tisztelem a klub két tulajdonosát, Horváth Ernőt és Horváth Ferencet, hiszen rengeteget áldoztak a labdarúgásra, de a csapat vezetőedzőjével, Csertői Auréllal is jó a kapcsolatom.

– A Kisvárda eddigi szereplése sokaknak kellemes meglepetés. Számolgat, hány ponttal jöhetnek ki a két novemberi és három decemberi bajnokiból?
– Most csak a Gyirmót elleni meccs fontos, de nyilván tisztában vagyok vele, utána milyen ellenfelek várnak ránk. A tizenkét csapatos mezőnyben nincs olyan ellenfél, amelyik ellen biztosra mehetsz, egyik meccsen sem adják ingyen a pontokat. Mindig nyerni akarok, és így vannak ezzel a játékosok is. Persze, alakulhat úgy egy-egy mérkőzés, hogy elégedettnek kell lenni az egy ponttal is, de vannak céljaink és álmaink, elérésükhöz leginkább győzelmek kellenek. A Gyirmót ellen a Fradi is megszenvedett az Alcufer-stadionban, az MTK három nullás legyőzése pedig nagy lökést adhat a győri klub labdarúgóinak.

– Játékosként hét éve szerződött Kisvárdára, gondolta volna, hogy 2021 telén edzőként ülhet majd a csapat kispadján?
– Az NB III-as csapathoz érkeztem, kötelező volt feljutni – abban tudtam segíteni. Két és fél év alatt játszottam hetvenegy bajnokit, rúgtam negyvenegy gólt, elfogadtak az emberek, megszerettem a várost. Amúgy már a profi karrier közben is volt korosztályos csapatom, később pedig olyan kiváló szakemberek mellett tanulhattam, mint Kondás Elemér, Dajka László, Miriuta László, Bódog Tamás, Supka Attila és Joao Janeiro vagy Révész Attila. A játékosoknak elmondtam, nem szeretném túljátszani a szerepem, kölcsönösen tiszteljük egymást, bízom benne, hogy az eredmények sem maradnak el.

Forrás:https://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-a-jelen-helyzetben-talan-ez-volt-a-legjobb-megoldas-eros-gabor-2861047