– Komoly feladat vár ránk pénteken este, hiszen a Soroksár SCegy nagyon jó képességû és jó összetételû ellenfél – nyilatkozta a Gyirmót FCGyõr vezetõedzõje. Nagyon sokat hasznosítanak a Ferencvárossal történõ együttmûködésükbõl és a szenvedélyességük is hasonló a budapesti zöld – fehérekhez.Lipcsei Péter személyében, a vezetõedzõjük is garancia erre és külön fogunkfigyelni, az elmúlt héten rendkívül gólerõs Gyepes Gáborra is. Egy nagyon nehézmérkõzésre számítunk tehát, egy olyan masszív vendégcsapat ellen, amelyneknehéz gólt rúgni.

Nekünk sikerült az elmúlt két forduló, hiszen hat pontotszeretünk és így értelemszerûen jó hangulatban készül a csapatunk a péntek estimérkõzésre. Egyértelmûen gyõzni szeretnénk, hiszen kizárólag ebben az esetbenérnek igazán sokat az elmúlt két találkozón megszerzett pontjaink. A rövidebbhét miatt, a felkészülésünk programján is változtattunk, hiszen sok mérkõzéstjátszottunk az elmúlt napokban. Sajnos többen bajlódnak, kisebb sérülésekkel ésezért csak pénteken tudom kijelölni a keretünket és a kezdõ csapatot.        

A Soroksár SC az egyik legdinamikusabban fejlõdõ magyar labdarúgóklub, amelyik minden évben, az eredményességet tekintve is elõre halad. A 2013/ 2014 – es évadban kerültek fel az NB II. be és ott elõször a kilencedik, majda hetedik, tavaly pedig a negyedik helyet szerezték meg. Évek óta nagyon szorosaz együtt mûködésük a Ferencvárossal és ezért sokan, Fradi II. – nek is hívják, a soroksári sárga – feketéket. Nagyonsok igazság van ebben, hiszen a Ferencváros meg is szüntette a tartalékcsapatát és a Soroksár SC jelenlegi keretében, nem kevesebb mint, 14 olyan labdarúgóvan, aki a Fradiban nevelkedett vagy játszott. Õket, nagy betûkkel emeljük kimost az alábbi játékos keretbõl, ahogyan a vezetõedzõ Lipcsei Péter nevét is. AFerencváros, 58 – szoros válogatott ikonja, a Fradi U 21 – es és Fradi Tartalékcsapatának edzõje volt és most a nyáron vette át a soroksári gárdát, LucsánszkyTamástól.       

 

A Soroksár SC játékos kerete:

Kapusok:

KERSÁK ROLAND, Kovács Dániel, Steer Bence

Védõk:

Dvorschák Gábor, FÜLÖP NOEL, GYEPES GÁBOR, MOHAMED ALHUSSEIN, Romic Danijel, SILYE ERIK, VALENCSIK DÁVID

Középpályások: 

Albert Ádám, Csillag Dárius, DEREKES ZOLTÁN, GÁRDOS ANDRÁS, GERA DÁVID, GYÖMBÉRGÁBOR, Huszák Tamás

Támadók:

JÁNOS NORBERT, LAKATOS ISTVÁN, OROSZ MÁRK, Pál András, PERGELBENCE


Sok fiatal, nagyon tehetséges, az utánpótlás válogatottakbanis megfordult labdarúgója van tehát Lipcsei Péternek. Soroksáron azonbantudják, hogy ezt a fiatalságot ötvözni kell, a tapasztalattal és ezért nagyonrutinos, magyar bajnok, kupagyõztes, sõt válogatott labdarúgóik is vannak. A 36éves, Gyepes Gábor például, bátran mondhatjuk, hogy szinte megújult a soroksáricsapatban. A 26 – szoros magyar válogatott védõ, az FTC, a Vasas és a VideotonFC játékosa volt itthon és Angliában szerepelt a Wolverhampton Wanderers, a CardiffCity és FC Portsmouth csapatiban, tehát a Premier Ligában is futballozott. Azelmúlt fordulóban két gólt is szerzõ Gyepes mellett, a szintén voltferencvárosi Gyömbér Gábor is nagy erõsségû a peremkerületi csapatnak. Azegyszeres válogatott, Gyömbér Gábor még csak 29 éves és Fradi utánpótlás után,a brazil bajnokságban is játszott, majd az FTC mellett, a Sopron, A pápa és aPuskás Akadémia FC gárdáiban is stabil élvonalbeli labdarúgó volt. Rajtukkívül, a többek között a Parma, az Ascoli és az Udinese csapataiban ismegfordult középpályás, Tamási Zsolt számít még meghatározó futballistának,akinek elsõsorban a játék szervezése a feladata a Soroksár FC gárdájában.   

 

A Soroksár SC elsõ hat bajnoki mérkõzésének eredményei:

1. forduló        VácFC – Soroksár SC                                   0– 0

2. forduló        SoroksárSC – Szolnoki MÁV FC                   0 – 1

3. forduló        BudafokiMTE – Soroksár SC                        1 – 1    Tamási

4. forduló        SoroksárSC – Budaörsi SC                           2 – 1    Albert, Gyömbér

5. forduló        NyíregyházaSpartacus – Soroksár SC         1 – 1    Lakatos

6. forduló        SoroksárSC – Dorogi FC                               2 – 1    Gyepes 2

  

Merkantil Bank Liga 6. forduló – Dabas, 2017 augusztus 27.vasárnap 17.30 óra

Soroksár SC – Dorogi FC 2 – 1  (1 – 0)

Gólszerzõk: Gyepes Gábor 2 (45. perc, 71. perc) / FaragóTomás 65. perc

Soroksár SC:

Kovács – Fülöp, Dvorschák, Gyepes, Valencsik – Gyömbér,Derekas – Albert, Tamási (Huszák 61. perc), János (Lakatos 65. perc) – Orosz(Pál A. 85. perc)

Vezetõedzõ: Lipcsei Péter

10. helyezés    6mérkõzés                  2          3          1          6-5                 9 pont

 

A Soroksár SC csapata tehát mindössze egyetlen ponttal szerzettkevesebbet a mi csapatunknál. Ennek tekintetében tehát komoly súlya lesz apéntek esti találkozónak, hiszen a hetedik forduló elõtt 16 pontos Kisvárda ésaz MTK Budapest csapataival, mindkét gárda lépést szeretne tartani. Egymotivált és elszánt csapat lesz tehát az ellenfelünk az Alcufer Stadionban. ASoroksári FC és a Ferencváros együtt mûködésébõl ugyanis nem csak lefelé vezetaz út, hanem akár felfelé is. A tavalyi másodosztályú bajnokságban, 23találattal gólkirályi címet szerzõ, Lovrencsics Balázs ugyanis, az idén már azFTC támadója.