A Gyirmót FC Győr II. vezetőedzője Nagy László, ígyvélekedik a bajnoki mérkőzés előtt:

– Hasonló ellenfélre és mérkőzésre számítok, mint amilyen aPuskás Akadémia FC elleni volt az elmúlt pénteken. A Videoton FC II. játékoskeretét viszont én erősebbnek tartom és ezért még több türelemre ésszervezettségre lesz szükségünk ahhoz, hogy győzni tudjunk ellenük. Gyenge évet zárt tavaly a Videoton második csapata, hiszentulajdonképpen kieső helyen végzett. Az is biztos tehát, hogy most sokkalnagyobb figyelemmel kísérik majd az NB III – as bajnokságot, hiszenSzékesfehérváron is fontos szempont a fiatal labdarúgók versenyeztetése. A mi elsőcsapatunk most szerda – vasárnap ritmusban játszik bajnoki mérkőzéseket, aVideoton pedig nemzetközi kupa kötelezettsége volt. Így mindkét oldalról kérdésesa visszajátszók szereplése. Elképzelhető tehát, hogy most kizárólag fiatalokalkotják majd a csapatokat, de mi így is felkészültünk erre a mérkőzésre. Akéztörésből felépülő, Sandal Dominik viszont szerepet kap majd nálunk és ígyvele is erősödünk.

 

Nagyon rosszul sikerült az előző bajnokság a Videoton FC II.számra, hiszen kiesette a harmadik vonalból, mint a legrosszabb mutatókkalrendelkező 13. helyezett csapat. A Szigetszentmiklósi TK visszalépése után,azonban ismét az NB III. Nyugati csoportjában indulhattak.  

13 helyezés     32mérkőzés    10        5          17        41 – 60            -19       35 pont

Új vezetőedző és szakmai stáb irányít az új bajnokságban ésSzékesfehérváron, ahol megpróbálnak Videoton kötődésű, fiatal és ambiciózus edzőketalkalmazni a második számú csapatuknál. Tímár Krisztián az új vezetőedző, ésToldi Gábor pályaedző valamint, Milinte Árpád kapusedző pedig ilyen szakemberek.

Nagyon odafigyeltek az igazolásoknál is, hiszen az 1999 – esszületésű Takács Martin U 19 –es válogatott játékos. A húsz éves Lőrincz AttilaLászló és Molnár Dominik is korosztályos válogatottak voltak. A 2000 – esszületésű, Galacs Erik pedig a tavalyi U 17 –es bajnokság gólkirálya volt.

A Videoton FC első csapatából is sok segítséget kapnak afiatalok, hiszen az eddig lejátszott két bajnoki fordulóban, már a következő hétlabdarúgó is visszajátszott: Mirko Maric, Hársfalvi András, Tóth Bence, Szabó Bence,Mocsi Attila, Bolla Bendegúz és a Gyirmótról igazolt Tamás Krisztián

 

NB III. Nyugati Csoport 1. forduló – Székesfehérvár, 2017augusztus 13. vasárnap 11. 00 óra

Videoton FC II. – Puskás Akadémia FC II.  0 – 2 (0 – 0)

Gólszerzők: Péter Bence 78. perc, Radó Dániel 83. perc

Videoton FC II: Hársfalvi – Mocsi, Réti, Lencsés, Tarnóczi, Lőrincz, TakácsM. (Kondor 79. perc), Szabó B. (Magda 79. perc), Galacs E. (Hadzic 77. perc),Tóth B., Bolla

 

NB III. Nyugati Csoport 2. forduló – Veszprém, 2017augusztus 19. szombat 17.30 óra

VLS Veszprém – Videoton FC II.  1 – 2 (0 – 1)

Gólszerzők: Gunther Zsolt 72. perc / Takács Martin 15. perc,Elver Hadzic 85. perc

Videoton FC II: Hársfalvi – Tóth B., Réti, Kondor, Lencsés,Lőrincz, Takács M., Tamás K., Bolla (Tarnóczi 19. perc), Solomun (Hadzic 68.perc), Maric (Galacs E. 53. perc)  

 

A Videoton FC II. játékos kerete:

Kapusok:

Borsos Vilmos, Meskó Ádám

 

Védők:

Újvári Ádám, Kónya Krisztián, Lencsés Balázs, Haász TamásBertold, Tarnóczi Roland,  Szalai Tamás

 

Középpályások:

Réti Patrik, Lőrincz Attila László, Burka Bendegúz, PápaiKristóf. Lassú Zsombor, Kondor Kristóf, Takács Martin, Magda Dávid, MolnárDominik, Ante Solomun (horvát)

 

Támadók: 

Galacs Erik, Elver Hadzic (bosnyák)