Fokozott érdeklődés előzte meg csapatunk záró fordulóban játszott mérkőzését, ugyanis az elmúlt napokban bajnoki címet és immár kupa-győzelmet is ünneplő Ferencváros együttese látogatott az ALCUFER Stadionba.

Az első igazán veszélyes helyzet öt perc elteltével a mi kapunk előtt alakult ki, de Széles Imre fejjel szögletre mentett, míg a másik kapunál Zeke Márió veszélyeztetett távoli lövéssel. Tíz perc elteltével Gavric bal oldali lövése után Bassey maradt le cm-ekkel a labdáról, majd néhány perc múlva ismét Széles volt veszélyes fejjel saját kapujára. Húsz perc elteltével megint csak Bassey állt közel a gólszerzéshez, de a remekül kimozduló Rusák Edvárd ismét parádézott, majd Loncar keveredett át a bal oldalra, remek cselekkel tört kapura, de lövése után a labda cm-ekkel a bal alsó sarok mellé szállt., majd kis idő múlva újra csak Rusák Edvárd bizonyította tehetségét. Az első félidő utolsó perceiben Medgyes előtt adódott nagy lehetőség, de lövése után a labda elkerülte a vendégkapu bal oldalát, majd Bogdán Ádámnak akadt dolga Florent Hasani lövése után. A hosszabbítás pillanataiban kissé váratlanul szerzett vezetést a vendéggárda, a mikor Fortune Bassey lőtt a kapu bal oldalába.

Szünetben vezetőedzőnk Csertői Aurél komoly frissítést eszközölt, így érkezett Herjeczki Kristóf, Radics Márton és Hajdú Ádám. A lelkesedés szűk egyórai játék elteltével meghozta az egyenlítő találatot amikor Medgyes Zoltán bal oldali betörése után Varga Barnabás lőtt jobbal, fordulatból a zöld-fehérek hálójába. Egy órai átékhoz közeledve Zeke Márió és Hajdú Ádám bal oldali összjátéka után ismét megzörrent a vendégek hálója, amikor utóbbi lőtt a kapu bal oldalába, de a játékvezető a VAR vizsgálatát követően érvénytelenítette a találatot. Játékban méltó partnerei voltunk a bajnoknak, amely ennek ellenére az utolsó negyedóra elején Eldar Civic révén ismét előnybe került. A záró pillanatokban mindkét csapat támadói előtt adódott lehetőség, hogy növeljék a gólok számát, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

Nem játszott alárendelt szerepet együttesünk a bajnok és kupagyőztes Ferencvárossal szemben, mi több, voltak kimondottan jó periódusai is a mérkőzésnek játékosaink részéről, de sajnos így sem sikerült elrontani örömüket.