2021.10.27. 18:00 | MOL Magyar Kupa, 4. Forduló | Szombathely, Szombathelyi Haladás Sportkomplexum nézőszám: 1310

Szombathelyi Haladás: Verpecz I- Tóth D.,Romic, Devecseri G.(Németh M.,90.p.), Debreceni Z.- Szekér Á.,Holdampf G.- Monori N, Kállai Z.(Szijjártó Á., 63.p.), Horváth R.(Doncsecz L.,52.p.)-Délczeg G.(Hegedűs M., 28.p.)| Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gyirmót FC Győr: Rusák E.- Major M.,Karacs D., Széles I., Zeke M.- Radics M.(Nagy P., 85.p.)-Hasani F., Csonka A., Vogyicska B.(Hajdú Á., 46.p.), Medgyes Z.-Lencse L.(Simon A., 67.p.)| Vezetőedző: Csertői Aurél

A Magyar Kupa sorsolása Szombathelyre szólított minket, ahol az NB II éllovasához, a tulajdonosváltás előtt álló Haladáshoz látogattunk, akik az előző körben Dabason tudtak nyerni 2-1-re, míg csapatunk az Ajka otthonából távozott egy gólos sikerrel.

A dunántúli fellegvárak csatáját kezdetekben meddő mezőnyjáték jellemezte, egyik oldalon sem jeleskedtek a támadók, a játékrész derekánál azonban mi váltunk kezdeményezőbbé, Vogyicska, Medgyes majd kis idő múlva Hasani is próbálkozott lövéssel, de egyik sem vezetett eredményre. Az első félidő legnagyobb gólszerzési lehetősége a záró pillanatokban a hazaiak előtt adódott, de szerencsénkre Hegedűs Márk ordító lehetőséget puskázott el. Az iramra nem lehetett panasz, azonban a játék kevés elképzeléssel, viszont annál több hibával párosult mindkét oldalon, így élt az a tézis, miszerint a játékosok egymás hibáiból éltek. 

Fordulás után kissé megélénkült a játék a sorozatos cseréknek is köszönhetően, de továbbra is sok volt a hiba, így folyamatos játék nehezen tudott kialakulni. Bő egy órai játék után egy baloldali szögletet követően felzárkózó védőnk Zeke Márió előtt adódott hatalmas lehetőség a gólszerzésre, de egy támadáson belüli két próbálkozása után sem örülhettünk a gólnak. Ezt követően Simon András is eldönthette volna a továbbjutás sorsát, de a hazaiak halóőre nagy bravúrt bemutatva mentett. A záró pillanatokban ismét Simon András állt közel a gól szerzéshez, de fejese utána  léc volt a hazaiak segítségére, így a rendes játékidőben nem született döntés.

A kezdeti nehézségek után az idő múlásával egyre élénkebbé vált a mérkőzés, nagy küzdelem mellett mindkét oldalon adódtak lehetőségek a támadók előtt, amelyekből vendég és hazai oldalon is eltalálták játékosok a kapufát, de a játék sava-borsa a gól elmaradt, így a hosszabbítást követően jöhetnek a tizenegyesek. 

Összességében igazi kupacsatát láthattunk amin belül az idő előrehaladtával kissé feljavult csapatunk játéka, így ha a rendes játékidőben és a hosszabbításban nem is a tizenegyes párbajban megérdemelten vívtuk ki a továbbjutást. 

Csertői Aurél: Az első játékrész kiegyenlített volt, második félidőben számos lehetőséget kidolgoztunk, ennyi helyzetből gólokat kellett volna rúgnunk, nem hiányzott nekünk ez a hosszabbítás a szombati mérkőzés előtt. Stabil masszív ellenféllel álltunk szemben, akik jól védekeztek, a végjátékban a minőséget nem tudtuk belevinni, a tizenegyesek pedig ,már kérdőjelesek. Sok sikert kívánunk a Haladásnak.

Németh Szabolcs: Nagyon büszke vagyok a csapatomra, azt gondolom a a rutinosabb játékosokkal, Devecseri, Romic vezérletével tisztességgel helyt álltak a fiatalok is. Csúsztunk másztunk ebben a 120 percben, igazi csapatként funkcionáltunk, megtettünk mindent, hogy megnehezítsük az ellenfelünk dolgát. Próbálkoztunk, voltak lehetőségeink, de az ellenfélnek is adódott számos lehetősége, a tizenegyesekről pedig csak annyit, hogy olyan mint az orosz rulett.