A válogatottunk Nemzetek Ligája mérkőzései, és az eddigi eredmények ismét igazi futball-lázat hoztak hazánk labdarúgó szimpatizánsai körébe, ugyanis Gulácsiék úgy vághattak neki a pénteki lipcsei, majd a hétfői hazai mérkőzésnek, hogy a halálcsoportnak titulált kvartettben, Európa- és világbajnok ellenfeleit megelőzve az élről várták a folytatást. Mint ismert, a németek elleni lipcsei találkozón folytatódott a csoda, hiszen az immár visszavonuló Szalai Ádám parádés góljával ismét győzelemnek örülhettünk, utána azonban az újra telt házas Puskás Arénában nem bírt a Rossi legénység az Európa-bajnok Olaszország együttesével. Legutóbb az 1972-es EB-n volt a magyar labdarúgó válogatott Európa legjobb négy csapata között, ötven év elteltével adódott a lehetőség, de a mostani menetelés ellenére a szakemberek szerint is az olaszok voltak az esélyesek, viszont mi sem voltunk esélytelenek. Ezzel az eredménysorral is óriási büszkeséget érezhetnek a futballbarátok, hiszen pl. a mögöttünk végző németek (7) és angolok (3) együtt szereztek annyi pontot, mint a magyar nemzeti tizenegy (10). Óriási sorozatot produkált a magyar válogatott, hiszen korábban a C ligából indulva egészen az A liga halálcsoportjának élére, majd végül annak második helyére küzdötték fel magukat a fiúk. Ezzel véget ért egy sorozat, de bátran kijelenthetjük, hogy nem félig üres, hanem félig tele van az a bizonyos pohár.

A Nemzetek-ligája küzdelmei miatti szünet után azonban újra a honi mérkőzések kerülhetnek fókuszba, hiszen folytatódik a hazai pontvadászat, mind az első, mind pedig a másodosztályban. Számunkra ismét nehéz feladat adatik meg, ugyanis vasárnap a Nyíregyháza Spartacus FC látogat az ALCUFER Stadionba. Mély tisztelettel fogadjuk a közel száz éves, 1928-ban alapított nyírségieket, akik fennállásuk során eddig 13 szezont tölthettek az élvonalban, most azonban az NBII középmezőnyének végén tanyáznak. Az eddigi nyolc fordulóban kettőször tudtak nyerni, kettő döntetlen mellett azonban négyszer szenvedtek vereséget, 9 lőtt és 9 kapott gól mellett így 8 pontot szereztek, ami a 15. helyre sorolja őket. Ezzel szemben mi öt győzelem, egy döntetlen és kettő vereséggel, 15-6-os gólkülönbséggel és 16 ponttal a második helyről várhatjuk a folytatást.

Az egymás elleni mérleget tekintve kiegyenlített az eredménysor, hiszen az utóbbi öt mérkőzést figyelembe véve a 2018 december 2.-ai hazai mérkőzésünkön Villám Balázs öngóljának köszönhetően vendégsiker született (0-1), majd 2018 május 19.-én Hornyák Marcell és Szarka Ákos találatával alakult ki az 1-1-es döntetlen. Ezt követően 2019 november 3.-án Herjeczki Kristóf góljával mi tudtuk elhozni a bajnoki pontokat idegenből (0-1), majd 2020 november 11.- én ismét Hornyák volt eredményes nálunk (0-1). A 2021 április 28.-án rendezett bajnokin pedig Varga Barnabás talált be a nyíregyháza kapujába, így akkor pedig mi örülhettünk vendégsikernek (0-1). Ezek alapján érdekes, hogy mindkét csapat idegenben tudott nyerni kettő-kettő alkalommal, míg egyszer osztoztak a pontokon.

Csapatunk célját és a két együttes tabellán elfoglalt helyezését figyelembe véve óvatosan kijelenthető, hogy talán esélyesebbként léphetünk pályára ezen a találkozón, de ahogyan szokták mondani, ezt pontokra is kell tudni váltani, hiszen az előbbi gondolatsort is tekintve igenis komolyan kell venni a nagy múltú piros-kékeket, akik már többször okoztak kellemetlen meglepetést számunkra. 

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata kilencedik fordulójának mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – Nyíregyháza Spartacus FC találkozó vasárnap 15.00.-kor kezdődik a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján az ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.