PAKSI FC – GYIRMÓT FC GYÕR 3-0 (3-0)
2017.05.13. szombat, 18.00 óra, Paks, Paksi FC Stadion
OTP Bank Liga, 31. forduló
JÁTÉKVEZETÕK: Bognár Tamás – Léman Oszkár, Farkas Balázs – Huszár Balázs – Szilasi Szabolcs, Gaál Gyöngyi  
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:

PAKSI FC: Molnár P. – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Báló – Papp (Kecskés 76. perc) – Szakály (Daru 79. perc), Hajdú, Bertus, Bartha – Haraszti (Hahn 79. perc)

VEZETÕEDZÕ: Csertõi Aurél
GYIRMÓT FC GYÕR: Nagy S. – Achim, Bojovic, Radeljic, Szegi – Bori, Kiss M. – Madarász (Csiki 60. perc), Szalánszki, Vass (Veres Sz. 89. perc)  – Novák (Máté 74. perc)

VEZETÕEDZÕ: Urbányi István
GÓLSZERZÕK: Bartha 19. perc, Szakály Dénes 25. perc, Szakály Dénes 30. perc 

SÁRGA LAPOK: Lenzsér Bence 75., Báló Tamás 89. perc /Kiss Máté 51. perc

PIROS LAPOK: 
TUDÓSÍTÁS:

1. perc: A hazai csapat zöld mezben, fekete nadrágban és zöld sportszárban, a Gyirmót FC Gyõr pedig a megszokott tiszta sárga felszerelésben lépett pályára. 

7. perc: Achim indította a jobb oldalon Novák Csanádot, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, de a rövid sarokra tartó lapos lövését, Molnár szögletre ütötte. 

16. perc: Bertus próbálta megjátszani a labdát a jobb oldali alapvonalnál. A védõink azonban szerelték, de a labda pontosan a középen érkezõ Haraszti elé került. A paksi támadó egybõl kapura lõtt, a lapos lövését Nagy Sándor lábbal hárította. 
19. perc:  Bartha László vállalkozott egy lövésre a kapunktól 25 méterre. A félmagas, erõs lövés pedig akadálytalanul jutott a gyirmóti kapu bal sarkába. 1 – 0
22. perc: Novák beverekedte magát a tizenhatoson belülre, de sokat várt a beadással és a védõk végül is beérték. 

25. perc: Hajdú hosszan elõre ívelt labdáját, Radeljic elvétette a bal oldalon. Így a labda a kilépõ Szakály elé került, aki a kifutó Nagy Sándor mellett,  könnyedén gurított a hosszú sarokba. 2 – 0
28. perc: Ismét Bartha próbálkozott egy távoli lapos lövéssel. Ez is erõs, pontos bomba volt, de a labda most egy fél méterrel elkerülte a kapunk jobb sarkát. 
30. perc: Bertus jobb oldali szögletét, a középen tejesen egyedül felugró Szakály Dénes könnyedén fejelte a hálóba. Nagy Sándor csak beleütni tudott, az öt méterrõl érkezõ fejesbe. 3 – 0

38. perc: Bertus csavart be a jobb oldalról egy szabadrúgást, amelyet középen Szakály Dénes csúsztatott kapura. Nagy Sándor pedig vetõdve, nagy bravúrral mentett szögletre. 
45. perc: Az elsõ félidõ, hosszabbítás nélkül véget ért. 
46. perc:  A szünetben nem cseréltek a csapatok. 
51. perc: Kiss Máté kapott sárga lapot, mert megrúgta a félpályánál, Bertust.
53. per: Kiss Máté bal oldali szögletét, Bojovic fejelte vissza, de a rövid saroknál a nagy helyzetben lévõ Novák elvétette a labdát.  

59. perc: A bal oldali védõ, Báló Tamás engedett el egy kapás lövést a tizenhatos bal sarkáról. A labda, nem is sokkal ment a kapunk fölé.  
60. perc: Madarász helyett, Csiki Norbert folytatja nálunk. 
62. perc: Báló bal oldali beadása után, Haraszti vette le a labdát és 15 méterrõl fölé lõtt. 
66. perc: Kiss Máté jobb oldali pontos szabadrúgása után, ketten is gólt fejelhettek volna középen, de Novák és Radeljic sem találta el a labdát fejjel. 
68. perc: Egy nagyon szép jobb oldali paksi támadás futott végi a pályán. Ennek végén, Szakály sarokkal óriási helyzetbe hozta Harasztit. A támadó 12 méteres lövését azonban védte Nagy Sándor. 
73. perc: Achim jobb oldali beadását, Molnár Péter ütötte ki a középen érkezõ gyirmóti támadók elõl. 
74. perc: Máté János érkezik a pályára, Novák Csanád helyére. 
75. perc: Lenzsér Bence kapott sárga lapot, mert lerántotta Máté Jánost.
76. perc: Kiss Máté jobb oldali beadása után, a középen érkezõ Bojovic élesen fejelt kapura, de nem volt elég pontos és a labda elkerülte Molnár kapuját. 
76. perc: Kecskés Tamás érkezett, Papp Kristóf pedig lement a hazai csapatban.
79. perc: Kettõs csere a hazai csapatban, Szakály helyett Daru és Haraszti helyett pedig Hahn játszik az utolsó tíz percben. 
80. perc: Kulcsár a jobb oldalon becselezte magát egy lövõhelyzeteik és 24 méterrel alig lõtte a labdát a jobb felsõ sarok fölé. 
85. perc: Hajdú két jó csel után, lapos lövésre szánta el magát. A bal oldalról leadott lapos lövését, Nagy Sándor egy bravúros vetõdésel ütötte ki szögletre.  
 
89. perc: Vass Patrik helyett, Veres Szilárd a pályán. Báló Tamás pedig sárga lapot kapott, egy korábbi félpályánál történt szabálytalanságért. 
90. perc: 2 perc hosszabbítás következik. 
92. perc: Véget ért a mérkõzés. 
Csertõi Aurél vezetõedzõ értékelése: 

– Jól futballoztunk helyenként az elsõ félidõben és szépgólokat rúgtunk. El is döntöttük a találkozót és így a folytatás már nem nagyonakartunk elõre menni. Valahol megértem a játékosaimat, de nekem mint edzõnektermészetesen van hiányérzetem, Ezzel azonban most nem akarok foglalkozni, merterrõl az öltözõben kell majd beszélni. A pontok, a siker és a megbecsülés a számunkratovábbra is fontosak.


Urbányi István vezetõedzõ értékelése: 

– Az elsõ helyzetünk nekünk volt és sokat segített volna hakihasználjuk, mert utána már gyengébbek sõt gyengék voltunk. Erre pedig csakrészben ad magyarázatot a helyzetünk. Az elsõ félidõben nem az Gyirmót FC Gyõr játszott, amelyversenyképes volt a bajnokságban. A második félidõben már zártabbak voltunk, demár csak néhány kóbor lehetõségünk volt, amelyek hit nélkül nem is lehetettekeredményesek. Ma nem voltunk egy súlycsoportban az ellenfelünkkel és ezelsõsorban a koncentráció hiányában mutatkozott meg. Nagyon nehéz két mérkõzésvár még ránk és ezt nem a tét miatt mondom.