A legtöbb labdarúgó egészséges drukkról, bizonyítási vágyról beszél, amikor lehetősége nyílik egyesülete első csapatában bemutatkozni, bár tudjuk ilyenkor azért nagy az izgalom, a feszültség a játékosokban. Nem volt ez másként Hársfalvi Andrással sem, aki a Lipót és a Kerekegyháza elleni kupa alálkozókat követően a hétvégi VASAS FC elleni NBII-es rangadón először állhatott a Gyirmót kapujában bajnoki mérkőzésen.

– Amikor gyermekként elkezdtem focizni, eleinte védő voltam,  majd később édesapám javaslatára, hatására lettem kapus, aki bár alacsonyabb osztályban, de szintén ezen a poszton játszott. – kezdte bevezetőjében Hársfalvi András. Sportos családból származom, hiszen ikertestvérem Júlia  válogatott kézilabdás, nővérünk Zsófia pedig NBII-es kézilabda játékvezető és az MKSZ alkalmazottja. Ifjüsági koromban Tapolcán, Keszthelyen, majd Felcsúton játszottam, de úgy érzem Zalaegerszegen vált belőlem igazi profi sportoló, ahonnan a fejlődésem érdekében kölcsönadtak Balatonfüredre, majd Veszprémbe


Játékosunk nevét azonban akkor ismerték meg igazán futballberkekben, amikor Fehérvárra igazolt.

– 2017 nyarán kerültem Fehérvárra, ahol szintén szép időszakot töltöttem el, hiszen bajnoki címet ünnepelhettem velük, valamint az EURÓPA LIGA csoportkörébe jutottunk, ami azt hiszem nagy szó egy magyar csapattól. Minden meccsen az utazó keret tagja voltam, így rengeteg tapasztalatot szerezhettem, hiszen a Bate Boriszov mellett játszottunk a nagy nevű Chelsea otthonában a Stamford Bridge-en is Londonban.

Hársfalvi András  tavaly nyáron igazolt  hozzánk, elmondása szerint nagyon jól érzi magát és szeretne sikeres lenni a Gyirmót FC színeiben.

– Immár egy éve vagyok  itt és azt hiszem nagyon jól döntöttem, amikor igent mondtam a hívó szóra, hiszen mind a körülmények, mind pedig a szakmai munka igazán profi az egyesületnél. Nagyon jó pályákon készülhetünk a napi edzéseken és jó szakemberek kezében vagyunk. Jövő nyárig van szerzódésem, remélem sok szép siker részese lehetek még addig a csapattal, hogy mi lesz a késóbbiekben, arról még korai lenne beszélni, hiszen nem is tudom. Csak reménykedni tudok, hogy többször kapok lehetőséget a bizonyításra, hiszen még fiatal vagyok a kapusok között. Úgy érzem fizikálisan jó genetikával rendelkezem, de taktikailag is rengeteg rutint kellene még szereznem.


A hétvégi fordulóban mindjárt a „mély vízben” érezhette magát hálóőrünk, hiszen a nagy múltú fővárosi piros-kékek ellen kellett bizonyítania, de remekül ráhangolódott a rangadóra, meghatározó tagjává vált győztes csapatunknak.

– Természetesen tudtuk, hogy az egyik, ha nem a legerősebb játékoskerettel rendelkező VASAS FC.-t fogadjuk az ALCUFER Stadionban, de azzal is tisztában vagyunk, hogy ha megfelelően felkészülünk a találkozóra, nagy baj nem lehet, hiszen bizonyítottuk már, hogy ebben a mezőnyben bárkit is képesek vagyunk legyőzni. A Vasasnak eddig nem jött ki a lépés, biztosan szerettek volna jelenlegi helyzetükön javítani, de mi csak magunkkal kell, hogy foglalkozzunk, így tettük ezt továbbra is. Mint minden eddigi ellenfelünknek, nekik is több mérkőzésüket megnéztük, kielemeztük erősségeiket, amire fokozottan figyelnünk kell, de tudtun a gyengébb pontokat is, ahol van lehetőségünk föléjük kerekedni. Sajnos a világon terjedő koronavírus a sportolókra, így magyar labdarúgókra is erősen hatással van, így mint az ellenfelünknél, nekünk is voltak hiányzóink, de azért van a keret többi tagja, hogy ilyenkor pótolni tudjuk hiányzóinkat.

Hálóőrüknek igazán kijött a lépés, hiszen amellett, hogy végig magabiztosan oldotta meg feladatát, többször is kitűnő összhangban irányítva az előtte álló védőket, kettő gólos előnyünk birtokában főszerepet vállalt  a büntető hárításával, így a Vasas „nem tudott visszajönni a mérkőzésbe”!

– Kapusedzőnk Tőkés László segítségével minden meccsen rendkívül hasznos istrukciók birtokában állhatunk a kapuban. Nem volt ez másként most sem, hiszen megnéztük és elemeztük mindhárom játékosuk büntetőit, akik erre náluk ki voltak jelölve, így nagy részben ennek köszönhetem, hogy hárítani tudtam Birtalan Botond lövését. A meccs előtt még nem döntöttem el, de amint letette a labdát, már tudtam, hogy milyen irányba fogok vetődni. Örülök, hogy ezzel én is hozzá tudtam tenni a magam részét a sikerünkhöz és a későbbiekben ezt az előnyünket rendkívül motivált, zárt védekezésünkkel meg is tudtuk tartani. Ha az adódó kontráinknál kicsit jobban koncentrálunk, még szebb is lehetett volna az eredmény, de a lényeg a győzelem, amihez a látottak alapján nem férhetett kétség.


Természetesen szívet  melengető érzés a a tabella jelenlegi állása, de mindannyiunk számára tudvalevő, hogy a bajnokság ezen szakaszában ebből messzemenő következtetéseket felelőtlenség lenne levonni!

– Ezzel a kijelentéssel csak egyet tudok érteni, hazudnék, ha azt mondanám, hogy egyáltalán nem beszélünk a helyezésünkről, de tisztában vagyunk vele, hogy nem hitethetjük el magunkkal, hogy most még valamit is elértünk, hiszen az út elején vagyunk, s céljaink eléréséig még rögös letet az az út, amit meg kell tennünk, de azért vagyunk egy csapat, hogyha nehézségeink támadnak, akkor azokon együtt tudjunk keresztüljutni.