A 24 éves szerb támadó a Hévíz FC-tõl érkezett Újmecsekaljára. Két éve az NB III-ban gólkirályként segítette a zalai csapatot feljutáshoz, a tavalyi szezonban a Hévíz házi gólkirálya lett, 5 gólt szerzett az NB II-ben.

A jobb lábas csatár próbajátékon gyõzte meg a szakmai stábot, így 1+2 éves szerzõdést kötött vele a klub.

 

Komoly sérült nélkül várjuk a rajtot

Az öthetes alapozást komolyabb sérülés nélkül tudta le a csapat, annak ellenére, hogy több edzõmérkõzés mellett a megszokottnál nagyobb terhelés érte a játékosokat. Több labdarúgó éppen a szokatlan edzésmunka miatt bajlódott ugyan kisebb izomsérüléssel, ám ezeket menet közben tudtuk kezelni, így sem a keret összetételére, sem a szakmai munka megvalósítására nem voltak hatással – mondta el dr. Papp Zsolt, a csapat orvosa. Hozzátette, jelenleg három játékos szerepel a gyengélkedõk listáján.

Schultz Levente térdére a legutolsó, horvátországi edzõmérkõzésen estek rá, ezért a szalagok meghúzódtak, ám várhatóan a szombati mérkõzésre már elmúlik az apróbb sérülés. Ezt támasztja alá, hogy Levi kedden már edzett, így valószínûleg számíthat rá Kiss László vezetõedzõ a hétvégén. Várhatóan két-három hetet viszont még várni kell arra, hogy Horváth Zsolt pályára léphessen. A támadó a lovaglóizmát fájlalja, amit a nyáron meg is mûtöttek, azonban egyelõre nem tökéletes.

Mûtéten esett át Irakly Kvekveskiri is, akinek a térdét maga Papp Zsolt operálta meg még a tavalyi szezon végén, ám a középpályás már otthon lábadozott. Ezt a sérülését ki is pihente a grúz vendégjátékos, ugyanakkor az egyik edzésen combizom-sérülést szenvedett, így egyelõre kérdéses, hogy hétvégén számíthat-e a középpályásra a vezetõedzõ.

—————————–

Az élvonalba vágyik Bozsik József
 Utolsó frissítés: 2010 augusztus 10. (kedd) 15:21
Írta: Marton Ferenc
2010 augusztus 10. (kedd) 14:53

Élvonalbeli játékos szeretne lenni Bozsik József, a PMFC új igazolása. Céljának eléréséhez a pécsi bajnoki címen keresztül vezehet az út, ez komoly motivációt jelent a Szigetszentmiklósról érkezõ középpályásnak. A 23 éves játékos már csak a családi hagyományok miatt is szeretne az NB I-ben focizni, hiszen édesapja a Zalaegerszeggel bajnokágot nyert, nagyapja pedig az Aranycsapat legendás Cucujaként világbajnoki ezüstig jutott.

A PMFC tavalyi bajnoki szezonjának utolsó idegenben kapott gólját – egy lecsorgó labda kapuba helyezésével – Bozsik József szerezte. Az akkor szigetszentmiklósi színekben játszó középpályás nyáron igazolt Pécsre, ahol támadó középpályásként számítanak rá.

– Meg kell harcolnom a csapatba kerülésért, hiszen ezen a poszton Schultz Levente a favorit, de nem félek a versenytõl – mondta el Bozsik József. – Az elmúlt idõszakban rendszeresen meg kellett küzdenem a kezdõcsapatért, így hozzászoktam a kemény munkához. Legutóbb például Szigetszentmiklóson jártam így, ahol 7 forduló után verekedtem be magam a kezdõbe, de az utolsó 7 fordulóban már stabilan játszottam.

Hogy Bozsik József mikor kap szerepet, az persze az aktuális forma és a motiváltság mellett a csapat játékrendszerétõl is függ. A fiatal játékos úgy látja, idén nagyon egy irányba húz a csapat, mindenki bízik a feljutásban.

– Rengeteg munkát végeztünk el, mert Kiss László vezetõedzõ szerint ez a siker alapja – fogalmazta meg Bozsik József. – Más csapatoktól eltérõen nálunk a bajnoki idõszakban is minden nap lesz edzés, ez is mutatja, hogy a mester milyen nagy hangsúlyt fektet a tréningekre, és az ott végzett munkára.

A fiatal pécsi játékos szerint Pécs érett egy NB I-es csapatra, amit mind a szurkolók, mind a támogatók nagyon várnak már. Bozsik József szintén, hiszen lépésrõl lépésre fejlõdõ karrierje következõ állaomásaként mindenképpen élvonalbeli játékos szeretne lenni.

– Már csak az elõdök miatt is szeretnék letenni valamit az asztalra – mondta határozottan az Aranycsapat legendás, százszoros válogatott játékosának unokája és a korábbi szövetségi kapitány Boszik Péter fia. – A családi örökség egyébként néha öröm, néha teher, hiszen a legtöbb helyen szívesen, jóindulattal fogadnak, ugyanakkor a szurkolók könnyen megtalálnak, és összehasonlítanak az elõdõkkel, fõleg, ha nem megy annyira a játék. Mindenesetre én szeretnék bizonyítani, és minden meccsen kihozni magamból a maximumot.

A Bozsik családban egyébként nem erõltették rá az idõsebb fiúra a focit: Bozsik József például 7 éves koráig labdába sem rúgott. Aztán egyre többet járt apjával edzésekre, így került a labda, majd a Ferencváros utánpótlásának közelébe, ahonnan több vidéki csapat érintésével felnõtt játékosként érkezett Pécsre.

A 23 éves játékos azt mondja, nem szeret jósolni, mindig csak a következõ mérkõzésre koncentrál. Így most a Tatabánya elleni mérkõzésre összpontosít, szerinte szoros meccsen gyõz a hazai csapat, ami nagy lendületet adhat a következõ, kozármislenyi helyi rangadóra.

(pmfc.hu)