Honlapunk megkeresésére a szakember megerõsítette mindezt, és hozzátette, Gellei Imre ma délben közölte vele a hírt, indoklást viszont nem fûzött ahhoz.

A pepsifoci.hu információi szerint váltás következett be a Videotonnál az edzõi stábban. Úgy tudjuk, már nem Varga István az NB II Nyugati csoportjában szereplõ második együttes szakvezetõje.

Honlapunk megkeresésére a tréner megerõsítette a hírt, és a következõket mondta:

– Ma délben Gellei Imre közölte velem és Tamás Gyulával, hogy nem tart igényt a munkánkra a továbbiakban. Nem indokolta semmivel a döntést, én pedig nem kérdeztem, szóval többet nem tudok mondani. Meglepett, ami történt – nyilatkozta Varga a pepsifoci.hu-nak.

Gellei Imre négy nappal ezelõtt szegõdött a Videoton kötelékébe, a Puskás Akadémia vezetését vette át.

(pepsifoci.hhu; https://www.pepsifoci.hu/node/70144)
 
———————————————————————-
 
ÚJ NB II-S EDZÕNK A VIDI LEGENDÁS CSAPATÁNÁL IS DOLGOZOTTHARTYÁNI A VPA ÉLÉN

Szombaton Ajkán kezdi meg szereplését NB II-es együttesünk, a Videoton-Puskás Akadémia, amelynek szakmai felügyelete a hétfõi döntés értelmében a Videotontól visszakerül Akadémiánkhoz . A kuratórium határozatát edzõcsere is követte az együttesnél, amelyet az eddigi csapatmenedzser, Hartyáni Gábor irányít majd – közölte a Szakmai Irányító Testületünk döntését Mészáros Lõrinc, az Akadémia elnöke.


Szakmai Irányító Testületünk új elnöke, Gellei Imre két napja tárgyal és egyeztet Felcsúton. Hétfõn este bemutatkozott az utánpótlás-edzõknek, kedden reggel pedig az általa vezetett testület döntését közölte Varga Istvánnal, az NB II-es csapat eddigi, s most felmentett szakvezetõjével, valamint a szintén távozó Tamás Gyula kapusedzõvel.


A döntés elõzménye, hogy az NB II-es csapat szakmai felügyelete visszakerült a Puskás Akadémia hatáskörébe, és az ennek megfelelõ új filozófia szerint a Videoton-Puskás Akadémia együttese legalább annyira az utánpótlásnevelõ-központ csúcscsapata, egyfajta kifutási lehetõség az akadémisták számára, mint amennyire az NB I-es gárda tartalékcsapata. Az új szakvezetõ, Hartyáni Gábor egykor Kovács Ferenc segítõjeként dolgozott az UEFA-kupa-döntõs Videotonnál, s a klubnak korábban játékosa is volt, sõt az NB I-ben vezetõedzõként is irányította a Vidit, 1992 és 1994 között, de az ugyancsak a megyében alakult Gázszernél is volt szakmai fõnök az élvonalban 1997 és 2000 között.


A csapatnál maradt pályaedzõ az ugyancsak exvideotonos játékos Csucsánszky Zoltán, aki átmenetileg Hartyáni Gáborral, az eddigi csapatmenedzserrel közösen az együttes körüli technikai teendõk ellátását is vállalta. Az NB II-es tervekrõl Hartyáni Gáborral, az Akadémia szakmai stratégiájáról pedig Gellei Imrével hamarosan részletes interjút olvashatnak honlapunkon.


(pfla.hu)