Túl vagyunk a 2023-2024-es bajnoki szezon első három fordulóján és szomorúan kell tudomásul vennünk, hogy a szakemberek nyelvén szólva „bennragadtunk a rajtnál”! A tények makacs dolgok, s nem hazudnak, s ez a megállapítás arra is vonatkozhat, hogy az elmúlt években nem kezdtünk ilyen visszafogottan egy évet sem. Az eredményeket tekintve először a szomszédvári zöld-fehérek vitték el a pontokat az ALCUFER Stadionból, majd egy kezdés utáni percekben szerzett góllal múlt felül minket a Soroksár gárdája. Ezeket követve fogadtuk az elmúlt hétvégén azt a Budafoki MTE csapatát, amely ellentétes előjelű rajtot vett a pontvadászatban, hiszen kettő győzelemmel a tarsolyában érkezett hozzánk.

Az első játékrészben a vendégek kétszer is közel jártak a gólszerzéshez, de a kapufa megmentett minket, támadóink szintén eljutottak helyzetekig, de gól itt sem született. Szünet után Soltész Dominik egy jobb lábas lövés után megszerezte a vezetést számunkra, de hamar jött a válasz Oláh Bálint révén. A hátralévő időben két Hudák fejes jelentett veszélyt a vendégek kapujára, de egyik után sem jöhetett gólöröm, így maradt a szünet utáni gólváltás eredményeként kialakult döntetlen. Ezzel legalább az első pontunkat megszereztük a bajnokságban, de ez sem volt elég ahhoz, hogy elkerülhessünk a tabella alsó részéből.

Vezetőedzőnk Csizmadia Csaba sem volt boldog a lefújás után: – Ha azt nézem, hogy megszereztük a vezetést, és kezünkben volt az irányítás, akkor elégedetlen vagyok az eredménnyel. Egy rögzített szituáció után később egyenlített az ellenfelünk, amit a koncentráció hiánya idézett elő, azonban ha az első félidőbeni kettő kapufára is gondolok és a játék összképét tekintjük, akkor igazságosnak vélem a döntetlent. Nyitott találkozó volt, ami után bánt, hogy nem tudtuk megtartani a vezetésünket, így sajnos a legfontosabb dolog nem jön, az eredményesség.

A fővárosiak szakvezetője, a múltban szintén gyirmóti kötődéssel bíró Erős Gábor is reálisan nyilatkozott: – A mérkőzésen mindkét csapat előtt adódott olyan periódus, amikor közelebb állhatott a győzelemhez, ezért egy jó iramú találkozón összességében elégedett vagyok a megszerzett egy ponttal.

 Nem lesz azonban könnyű dolgunk a következő fordulóban sem, ugyanis a negyedik játéknapon ahhoz a Szeged-Csanád Grosics Akadémiához látogatunk, ami a nyitó fordulóban Kazincbarcikán győzött (0-1), majd egy gól gazdag találkozón fektette két vállra a fővárosi Vasas SC együttesét (4-3), legutóbb viszont Ajkán osztozott a pontokon a hazaiakkal (0-0).

A 2011-ben alapított egyesület Szeged-Csanád egyházmegye 100 %-os tulajdonában áll, életében 2019-ben új időszámítás kezdődött, amikor a jelenlegi nevén kezdte meg szereplését a másodosztályban, majd szeptemberben birtokba vehette a 8000 fő befogadására alkalmas Szent Gellért Fórumot.

2023.05.14. (vasárnap) 17:00 | Szeged, Szent Gellért Fórum | Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Gyirmót FC Győr 3-0 (2-0) | Merkantil Bank Liga NB II. | 37. forduló.

Az egymás elleni mérleg tanúsága szerint általában kevés gól szerepel e két csapat párosításának mérkőzésein, hiszen 2019 augusztus 18-án Gyirmóton és 2020 február 9-én Szegeden sem született gól, 2020 október 21-én Szatmári István góljával idegenben sikerült nyernünk, ami után 2021 március 7-én ismét egy gól nélküli meccs következett a Marcal-parton, majd 2022 november 26-án a kék-feketék vitték el a pontokat az ALCUFER Stadionból Szakály Dénes találatának köszönhetően. Legutóbb a híres városban találkozott egymással a két csapat, amikor 2023 május 14-én Géresi kettő büntetőből szerzett találatával és Bíró kései góljával tudott nyerni a hazai gárda.

A tavalyi pontvadászatban mindkét gárda harcban volt a feljutó helyekét, később pedig a dobogóért, végül azonban a kék-feketék a negyedik, míg mi a hatodik helyen végeztünk. A jelen csatározásában a tisza-partiak kettő győzelemmel és egy döntetlennel, 5-3-as gólkülönbséggel és az így szerzett hét ponttal a harmadik helyen állnak, míg mi kettő vereség és egy pontosztozkodás után, 3-5-ös góllal és egy ponttal a 15. helyről várjuk a jobb folytatást.

2022.11.26. (szombat) 13:00 | Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion | Gyirmót FC Győr – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1 (0-1) | Merkentil Bank Liga 18.forduló

Vezetőedzőnk Csizmadia Csaba bizakodva utazik Szegedre: – Erőt kell venni abból, hogy tudtunk a Budafok ellen már tudtunk vezetni, ami után megszereztük az egyik pontot, reményeim szerint Szegeden még ezeken is javítani tudunk. Aki látta az eddigi találkozóinkat, láthatta, hogy az ETO ellen a szünet után, majd az ezt követő meccseken is dominálni tudtunk, ha ebből indulunk ki, akkor nem szabad nagy jelentőséget tanúsítani a tabellán elfoglalt helyezésünknek, sokkal többet kell magunkkal foglalkozni és bátrabban játszani, ugyanis még érzem a csapat tagjain a túlzott óvatosságot és félelmet. Ha megszereznénk az első győzelmet, az feloldhatná ezt a gátat is. Nem szabad az eddigiekhez hasonló könnyű gólokat ajándékozni az ellenfelünknek, játékban, taktikailag a csapat rendben volt, most már ennek eredményben is meg kellene mutatkoznia.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozatának 2023-2024-es kiírása 4. fordulójának mérkőzése, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Gyirmót FC Győr találkozó 2023 augusztus 16-án, szerdán 19.00-kor kezdődik a szegedi Szent Gellért Fórumban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.