Harmadik tavaszi mérkőzésünket játszottuk szerdán, amikor a december 10-re kisorsolt – de akkor az ETO Park centerpályájának sérülésveszélyes talaja miatt elhalasztott városi rangadót pótoltuk a zöld-fehérekkel. A 2023-2024-es bajnoki rajton is velük indítottuk a pontvadászatot, amikor július 30-án ránk ijesztettek a nyári melegben, hiszen szünet után már 0-3-at is mutatott az akkor telt házas Alcufer Stadion eredményjelzője, azonban ezt követően visszajött a meccsbe csapatunk, és kettő gólt szerezve ismét nyílttá tette a találkozót, de az erőfeszítések ellenére az egyenlítés nem sikerült.Az érdeklődésre most sem lehetett panasz, annak ellenére, hogy a szerda délutáni időpont nem éppen szurkoló barát. A két csapat helyezését és eddigi tavaszi eredményeit ismerve azonban sokan várták és fokozott figyelemmel kísérték a két győri együttes újabb megmérettetését, ugyanis amíg a zöld-fehéreknél kimondott cél az élvonalba jutás, aminek érdekében a játékoskeret kialakításakor is nagy áldozatot hoztak, addig a korábban már kettő alkalommal is NBI-be jutó együttesünk a tavaszi szezonban mindkét meccsét megnyerve jó formáról tett tanúbizonyságot, így ismét igazi rangadó volt kilátásban.

A mérkőzés lefújását követően Tamási Zsolt, csapatunk vezetőedzője reálisan értékelt, bár kissé csalódott volt, hiszen a látottak alapján szomszédunknál hagytunk kettő pontot: – A kispadról érezve feszült hangulatú mérkőzés volt, mindkét csapat felkészült ellenfeléből. Tudatosan visszaálltunk területet nyitva ellentámadásainknak, éppen ezért számomra félig üres az a bizonyos pohár, hiszen az adódó lehetőségeinket nem tudtuk minőségileg befejezni. A területek, a passzsávok lezárását hiba nélkül megoldották játékosaink, csak átlövésből adódtak lehetőségei a hazaiaknak. A csapat a mentális erejét, tartását ismét bizonyította, végig jól bírtuk a mérkőzést, sajnálom azonban, hogy nem tudtuk gólokkal befejezni az ellentámadásainkat. Külön öröm, hogy a találkozó utolsó negyedórájában hat magyar fiatallal tudtunk minőségi játékot produkálni, ami szintén mutatja, hogy lehet rájuk bátran számítani.

Természetesen a mérkőzés elemzését követően szakembereink levonják a tanulságokat, de több idő már nincs ezzel foglalkozni, hiszen néhány nap múlva ismét rangadó vár együttesünkre, amikor a bajnoki tabellán negyedik helyen álló Szeged-Csanád Grosics Akadémia látogat hozzánk az ALCUFER Stadionba. Leendő ellenfelünk 2011-ben alakult, s amely Szeged-Csanád egyházmegye 100 %-os tulajdonában áll, szoros szakmai együttműködésben a gyulai székhelyű utánpótlás nevelő GrosicsAkadémia Futballklubbal. A kék-feketék életében 2019-ben új időszámítás kezdődött, amikor a jelenlegi nevén kezdte meg szereplését a másodosztályban, majd szeptemberben birtokba vehette a 8000 fő befogadására alkalmas Szent Gellért Fórumot.

Az egymás elleni mérleg tanúsága szerint általában kevés gól szerepel e két csapat párosításának mérkőzésein, hiszen 2019 augusztus 18-án Gyirmóton és 2020 február 9-én Szegeden sem született gól, 2020 október 21-én Szatmári István góljával idegenben sikerült nyernünk, ami után 2021 március 7-én ismét egy gól nélküli meccs következett a Marcal-parton, majd 2022 november 26-án a kék-feketék vitték el a pontokat az ALCUFER Stadionból Szakály Dénes találatának köszönhetően. Ezek utána híres városban találkozott egymással a két csapat, amikor 2023 május 14-én Géresi K. kettőbüntetőből szerzett találatával és Bíró kései góljával tudott nyerni a hazai gárda. Legutóbb 2023 augusztus 16-án a Szent Gellért Fórumban mérettek meg a gárdák, amikor Hudák Dávid révén tudtunk vezetést szerezni, de bő egyórai játék után Bíró Bence egyenlített.

Vezetőedzőnk Tamási Zsolt kissé bosszús volt a zöld-fehérek elleni meccsen kimaradt helyzetek miatt, de bizakodva tekint a Szeged elleni hazai rangadó elé: Természetesen szerettünk volna győzni, s erre meg is voltak a gólszerzési lehetőségeink, sok veszélyes támadást vezettünk, amit viszont nem tudtunk végigjátszani. Az ETO-nak is voltak átlövései, valamint egy veszélyes akciójuk, amin belül kétszer is eltalálták a kapufát, ha így nézzük, akkor elégedettek lehetünk az egy ponttal, de mindezek ismeretében bennem nagy hiányérzet van. Kettő idegenbeli mérkőzésünk után jön hozzánk a Szeged, amely egy nagyon masszív csapat, ráadásul nem kellett bajnokit játszaniuk szerdán. Jó játékosállománnyal rendelkeznek vendégeink, kellemetlen a stílusuk, de nem foglalkozunk a sok döntetlennel, mindkét csapatnál van egy olyan érzés, ha ezekből néhány találkozót megnyertünk volna, jóval előrébb állnánk a tabellán. A frissítésen és a regeneráción lesz a hangsúly a köztes napokban. Nem panaszkodhatunk, hiszen tavasszal jól szerepelünk, bízunk a hasonló folytatásban.

Vasárnapi vendégünk kimondva, kimondatlanul, de rövid időn belül szeretne visszakerülni labdarúgásunk élvonalába. A jelenlegi pontvadászatban 20 forduló lejátszása után nyolc győzelemmel, tíz döntetlennel és kettő vereséggel, 21-16-os gólaránnyal és az így szerzett 34 ponttal szorosan a dobogósok mögött a negyedik helyen áll, míg mi kettő pozícióval mögöttük, 7-9-4-es meccs, 27-23-as gól mutatóval, és az ezek által kiérdemelt 30 ponttal a hatodik helyről várhatjuk az újabb rangadónk kezdő sípszavát.

A Merkantil Bank liga 2023-2024-es másodosztályú küzdelemsorozatának 21. fordulóra kisorsolt mérkőzése, a Gyirmót FC Győr –Szeged-Csanád Grosics Akadémia találkozó 2024 február 18-án, vasárnap 14.00-kor kezdődik a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján az ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.huoldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-onkeresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.