Reményeink szerint élénken él a gyirmóti szimpatizánsok emlékeiben csapatunk tavalyi tavaszi menetelése, ami a bajnoki hajrában aztán feljutást ért. Nos, a mostani tavasz is remek sikerekkel indult, így joggal bizakodhatunk, hogy a mostani idény egy talán még értékesebb végkifejletet eredményez majd, ami után meghosszabbodhat élvonalbeli tagságunk. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ebben a rendkívül kiegyenlített, sűrű mezőnyben nagyon gyorsan változhat egy-egy csapat tabellán elfoglalt helyezése, így „ebben az öldöklő háborúban minden héten csatát kell nyernie” annak az alakulatnak, amelyiknek akár az élbolyban, akár pedig a hátsó alakzatban komoly céljai vannak.

       A rögös, betegségektől gyötört téli felkészülés után a mi tavaszunkat most napsütés kíséri, hiszen az eddigi három megvívott mérkőzésen sikerült begyűjteni csapatunknak a maximális kilenc pontot, azonban hogy ez így is maradhasson, és ne térhessenek vissza a viharfelhők, még sok sikerrel megvívott mérkőzésre lenne szükség. A Budapest Honvéd, az Újpest, majd a közelmúltban a bajnok Ferencvárost a Groupama Arénában legyőző Paks elleni sikerek most jó hangulatot varázsoltak a Gyirmóti Sportcentrum környékére, de az elkövetkezendő fordulókban is nagyon nehéz mérkőzések következnek.

       Visszatérve a múlt heti találkozónkra, tudtuk előre, hogy nehéz kilencven perc elé nézünk, ami be is igazolódott, hiszen annak ellenére, hogy házi gólkirályunk Varga Barnabás ismét bizonyította tehetségét és duplájával már szűk félórai játék elteltével megadta a találkozó alaphangját, az emberhátrányban lévő Paks mostanában válogatott formában játszó támadójában Ádám Martinban még így is volt annyi, hogy visszahozza csapatát a meccsbe és bő egy óra múlva egalizált. Ezt követően érkezett együttesünkbe Denis Ventura, aki néhány napja a békéscsabai kupamérkőzésen már megszerezte első gyirmóti találatát, s aki pályára lépése után három perccel immár bajnoki mérkőzésen is eredményes tudott lenni, ezzel az itthoni sikerünk után idegenben is sikerült legyőzni az atomvárosi alakulatot. A párharc különös pikantériája volt, hogy vezetőedzőnk Csertői Aurél szép éveket töltött korábban a hazaiaknál, akiknél azonban jelenleg az a Bognár György ült a kispadon, aki klubcsapataival még soha nem tudta legyőzni a mi mesterünk éppen aktuális együttesét. A két szakembernek ez volt a hatodik egymás elleni mérkőzése – ebből három a másodosztályban – és midig Csertői örülhetett.

       Most hátvégén ismét nehéznek ígérkező erőpróba vár játékosainkra, hiszen a tabellán három ponttal előttünk álló Zalaegerszegi TE látogat hozzánk az ALCUFER Stadionba, akikkel a zalai megyeszékhelyen is szoros meccset játszottunk az októben 22.-ei 10. fordulóban. Ekkor a kék-fehérek Koszta Márk és Nikola Serafimov góljaival már bő félóra elteltével, kettő góllal vezettek, amire azonban a szünet előtti pillanatokban még Szegi Vince tudott válaszolni, azonban a második félidőben érintetlenek maradtak a hálók, így a hazaiak akkor otthon tudták tartani a három pontok.

       Az OTP Bank Liga 2021-2022-es kiírásának jelenlegi állása szerint ellenfelünk 20 fordulót követően 7 győzelem mellett 5 döntetlennel, 8 vereséggel, 30-39-es gólkülönbséggel és az így megszerzett 26 ponttal a 7. helyen áll, míg mi 6-5-9-es és 22-30-as mutatóval,  23 egységgel a 9. helyről várjuk a folytatást. A zalaiak a tavaszi nyitó fordulóban Pakson szenvedtek vereséget (3-2), majd idegenben tudtak nyerni az MTK otthonában (0-2), míg a múlt héten szintén otthon győzte le őket a bajnok Ferencváros (1-3). A mi rajtunk eddig csodálatos, hiszen a Bp. Honvédot idegenben, majd az Újpestet hazai környezetben sikerült 1-0 arányban legyőzni, míg szombaton Paksról tudtuk elhozni a bajnoki pontokat (2-3).

       Az egymás elleni összevetésben jobban állnak vendégeink, hiszen az elmúlt öt mérkőzésünkből ők háromszor (2018, o: 1-1, i: 1-2, 2021 o: 2-1), mi pedig egyszer örülhettünk (2017, i: 2-4), mellette 2021-ben volt egy gól nélküli döntetlen eredményünk.

       Mint ahogyan azt ezen a fórumon korábban is jeleztük szurkolóink felé, klubunk vezetőinek felajánlása értelmében a mérkőzés előtt és azt kövezően térítésmentesen vehetik igénybe a győri Eszperantó úti állomás és az ALCUFER Stadion között oda-vissza közlekedő buszjáratot.

A jegyinformációkat ide kattintva olvashatják!

A huszonegyedik forduló második játéknapjának délutáni, kellemes időtöltést kínáló mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – Zalaegerszegi TE találkozó szombaton 17.00. órakor kezdődik, amit a Magyar Televízió Duna World / M4 Sport+ csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.