Gyirmót FC Győr – Nyíregyháza Spartacus FC

2-3  (2–2)

Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion: 618 néző.

Játékvezető: Derdák Marcell (Kulman Tamás, Nagy Viktor)

Gyirmót: Rusák – Szegi, Hudák, Csörgő, Helembai (Nahirnij 13) – Vass Á.(Soltész 79) – Herrjeczki (Kovács 79), Kovács M., Nagy P.(Berki 63), Medgyes – Pethő (Simon A. 63)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Nyíregyháza: Nagy S. – Farkas B., Szokol, Baki, Gengeliczki, Jánvári – Gresó (Szerető 75), Sigér Á., Márkus, Pantovic (Pekár 79) – Novák (Csősz 92)

Vezetőedző: Huszák Géza

Gólszerző: Herjeczki (1-0) a 15., Novák (1-1) a 17., Medgyes (2-1) a 38., Pantovic (2-2) a 47. percben

15. perc: Bal oldali akciót követően a középen érkező Herjeczki elé került a labda, aki 12 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtt (1-0).

17. perc: Kovács Milán és Hudák Dávid bizonytalankodása után Novák Csanád kerülhetett helyzetbe, ő pediga bal összekötő helyénél 14 méterről a kivetődő Rusák lábai alatt a kapu közepébe lőtt (1-1).

38. perc: Szegi kitűnően ívelt középre a jobb oldalról, a bal összekötő helyénél érkező Medgyes Zolltán pedig 10 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (2-1).

47. perc: Gresó jobb oldali beadása után a rossz ütemben kivetődő Rusák mögött érkező Pantovic 4 méterről könnyedén helyezett a kapu jobb oldalába (2-2).

59. perc: Novák Csanád kapott labdát a bal összekötő helyénél, levitte az alapvonal közelébe, majd onnan visszacselezett és 12 méterről jobbal a hosszúsarokba lőtt (2-3).

perc: Berki játszotta tisztára magát egy csellel a jobb összekötő helyénél, majd 15 méterről jobbal lőtt, a labda a jobb oldali kapufa tövéről hagyta el a játékteret.

Szomorú esemény árnyékolta be a találkozó elejét, ugyanis szűk tíz perc elteltével a labdáért folytatott harc közepette Farkas Bendegúz ütközött Helembai Márkkal a hazai tizenhatos előtt, ami után a kék- sárgák fiatal védője elvesztette eszméletét és bár külső sérülés nem látszott a fején, agyrázkódása miatt a mentőnek kellett ellátnia, majd kórházba szállították.

Az első negyedórát követően gyors gólváltással nyitottak a csapatok, amikor Herjeczki Kristóf találatára a volt gyirmóti támadó Novák Csanád válaszolt. Ezt követően alábbhagyott az iram, a játékrész végén azonban Medgyes Zoltán fejessel ismét megszerezte a vezetést. Ez sem tartott viszont sokáig, ugyanis a hosszabbítás pillanataiban Nikola Pantovic használta ki Rusák hibáját.

Szünet után szűk egyórai játék elteltével a vendégekhez került az előny, amikor Novák Csanád bal oldali egyéni alakítása után örülhettek. A játékrész derekán Berki István egyenlíthetett volna, de a jobb kapufáról kifelé pattant a labda, mint ahogyan Hudák Dávid fejese után a bal oldali kapufáról egyaránt. Csapatunk ezzel sajnos harmadik hazai vereségét szenvedte el.

Csertői Aurél: Fiatal játékosunk, Helembai Márk sajnálatos sérülése miatt másodlagos a vereségünk. Védekezésünk ne volt stabil, hibát hibára halmoztunk, szereztünk kettő gólt magunknak, kettőt pedig a vendégeknek. Hazai pályán nem szabad három gólt kapni. Kevés volt a kreatív gondolat a szikla szilárd védelemmel szemben.

Huszák Géza: Sajnáljuk a sérülést, mielőbbi felépülést kívánunk a hazaiak védőjének. A Gyirmót igazolta jó hírét, kiváló meccset játszottunk, ami után óriási gratuláció jár csapatunknak.