SV Lafnitz – Gyirmót FC Győr  1-3   (1-1)

Lafnitz (Ausztria): 50 néző

Felkészülési mérkőzés

Játékvezető: Thomas Ofner

Gyirmót: Hársfalvi – Lányi B.(Szegi), Hudák D., Csörgő (Hajdú), Helembai  Hudák M. ( Kiss N.) – Horváth R. (Erdei), Madarász(Kovács D.), Katona M., Ominger B. (Molnár J.)Adamcsek (Pyshchur)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Lafnitz: Danilovic (Suprun)–Schreibel (Fressejger), Feyrer(Stimac), Mihajlevic, TrimmelSiegel (Mahmic), Stefanic  – Pejanic(Prohart), Kögl, Butkovic Klavcic(Visna)

Menedzser: Robert Weinstabl

Gólszerző: Kögl ill: Adamcsek, Pyshchur, Erdei

Felkészülésünk derekán a szomszédos Ausztriába utaztunk, ahol az 1964-ben alapított SV Lafnitzvendégei voltunk, akik 2018 óta szerepelnek az ottani másodosztályban. Ellenfelünk nem volt ismeretlen számunkra, hiszen januárban ők szerepeltek nálunk, és már az első félidőben megleptek minket, amikor ötgólos előnyre tettek szert, amit szünet után Jevhenyíj Kicsun góljával sajnos csak kozmetikázni tudtunk.

Mostani mérkőzésünk első igazi helyzete szűk félórai játék után csapatunk előtt adódott, amikor Horváth Rajmund szólója utáni szabadrúgásból Hudák Martin lőtt 17 méterről, de a gól elmaradt. A játékrész vége felé eredményesség szempontjából is felpörögtek az események, ugyanis előbb AdamcsekMáté lepte meg a hazai hálóőrt, amikor bal oldali szabadrúgásból a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). Az előnyünk azonban sajnos csak egy percig tartott, hiszen egy baloldalról indított támadás végén Kögl lövése után a labda a lécről a gólvonal mögé pattant (1-1).

Fordulás után ismét sikerült megszerezni az előnyt, amikor egy tetszetős jobb oldali támadás végén a kapusról lecsorgó labdát Pyshchur3 méterről helyezte a kapu bal oldalába (1-2). A záró pillanatokban Mahcic állt közel a gólszerzéshez, de lövése után a bal kapufa volt segítségünkre. Az utolsó momentummal Erdei tette fel a pontot az i-re, amikor Szegi jobb oldali keresztlabdája után a kapu bal oldalába fejelt. A fokozatos cseréknek köszönhetően a második félidőben is jó iramban zajlott a játék, amiben csapatunk maradéktalanul partner volt a hazaiakkal szemben. Mind védekezésben, mind pedig a támadások felépítésében taktikusan és lelkesen futballoztak játékosaink, így ezzel – ha nem is ez volt az elsődleges cél, sikerült elhomályosítani a januári hazai eredményt is.

Tamási Zsolt: Azért ítélem hasznosnak a mai mérkőzést, mert több játékelemben megerősítést kaptunk arra, hogy annak ellenére, hogy még messze nincs kész a csapat, jó úton járunk. Jó focit játszó ellenfél vendége voltunk, akik végig nyomás alatt tartottak minket, ennek ellenére meg tudtuk valósítani játékunkat, elképzelésünket. Annak is örülök, hogy a három góllal eredményesek voltunk, de a legfontosabb, hogy csiszolódik össze a csapat, a játékkapcsolatok kezdenek kialakulni, azonban olyan dolgok is előjöttek, amiken bőven van még javítani való.