SWIETELSKY HALADÁS – GYIRMÓT FC GYÕR: 1 – 2  (0 – 1)
2017.05.27. szombat, 19.00 óra, Sopron, Soproni Városi Stadion
OTP Bank Liga, 33. forduló
JÁTÉKVEZETÕK: Szilasi Szabolcs – Takács Gábor, Lémon Oszkár – Aradi József – Solymosi Péter, Gyarmati II Tibor
SWIETELSKY HALADÁS:

Király – Schimmer (Polgár), Jagodics M., Devecseri, Bosnjak – Kiss B., Jancsó – Tóth M., Kovács L. (Halmosi), Rácz – Williams

VEZETÕEDZÕ: Mészöly Géza
GYIRMÓT FC GYÕR: Rusák – Achim, Lengyel, Kolcak, Szegi (Szabó T.) – Kiss M. (Borkai), Madarász, – Vass, Simon A., Csiki (Novák) – Máté 

VEZETÕEDZÕ: Urbányi István
GÓLSZERZÕK: Szegi 9. perc, Máté 71. perc / Williams (11 – es) 62. perc

SÁRGA LAPOK: Tóth M. 71. perc, Kiss B. 77. perc, Jagodics M., 86. perc / Simon A 33. perc, Szegi 51. perc, Kolcak 62. perc 

PIROS LAPOK:
TUDÓSÍTÁS:

1. perc: A hazai csapat fehér mezben, fekete nadrágban és fekete sportszárban, a Gyirmót FC Gyõr pedig a megszokott tiszta sárga felszerelésében kezdte a mérkõzést.
9. perc: Egy jobb oldali bedobást végzett el a csapatunk a 11 – es pont magasságából. Vass dobta be a labdát, amelyet Máté megcsúsztatott és a tétovázó, egymásra váró védõk között érkezõ, Szegi hat méterrõl a hosszú sarokba lõtt. 0 – 1

10. perc: Rácz bal oldali indítása után, a másik oldalon Tóth Máté került helyzetbe. Kolcak a tizenhatoson belül, az utolsó pillanatban. becsúszva tudta szerelni. 
15. perc: Simon András szerzett labdát és a bal oldalon Csikit indította. A szélsõ badására a rövid saroknál Máté érkezett, de Devecseri becsúszva szögletre tudott menteni. 
22. perc: Egy jobb oldali Vass – Madarász összjáték után, az utóbbi beadását, most fejjel sikerült Devecserinek mentenie, az érkezõ Simon András elõl. 
26. perc: Rácz próbálkozott egy lövéssel, amely azért lett veszélyes, mert megpattant a védõinken és így kevéssel csúszott el a középen érkezõ Wiiliams elõtt.
33. perc: Simon András buktatta a félpályánál Ráczot és ezért sárga lapot kapott. 
35. perc: Szegi nagyon harcosan szerelt és így három a kettõ ellen vezethettünk egy kontrát. Ezt a védõk szerelték, de a kipattanó labdát, Simon 24 méterrel kapura bombázta és Király, egy nagy vetõdéssel ütötte ki a labdát a jobb sarok elõl.
36. perc: Rácz nagyon ügyesen cselezett a bal oldalon és pontos labdát a középen érkezõ Kovács Lórántnak. A Haladás támadója azonban, nagy helyzetben erõtlenül rúgott kapura, amit Rusák lábbal hárított. A felperdülõ labdát, Rácz még kapura fejelte, de ebben sem volt erõ és Rusák vetõdve védett.     
45. perc: Egy perc hosszabbítás után véget ért az elsõ félidõ, amelyben egy nagyon szervezett és összeszedett Gyirmót FC Gyõrt láttunk. Ezért a hazai csapat, egy teljesen meddõ mezõnyfölényen kívül, semmi mást nem tudott felmutatni. 
46. perc: Elkezdõdött a második félidõ, amely elõtt nem cseréltek a csapatok. 
50. perc: Egy lényegesen motiváltabb és aktívabb Haladás jött ki a második félidõben. Végi is támadták a második játékrész elsõ öt percet. 
51. perc: Szegi kapott sárga lapot, mert megrúgta Ráczot.
53. perc: Csere nálunk, Madarász helyén Novák Csanád folytatja. 
54. perc: A második csere nálunk, Szabó Tibor lépett pályára, aki most mutatkozik be a Gyirmót FC Gyõr csapatában az élvonalban. 
56. perc: Rácz próbálkozott egy távoli lövéssel a bal oldalról, befelé cselezve. A lövése nem sokkal kerülte el kapunk hosszú sarkát. 
60. perc: Halmosi Péter lépett pályára – azonnal meg is kapta a csapatkapitányi karszalagot Király Gábortól – Kovács Lóránt helyére. 
62. perc: Büntetõbõl egyenlített a Haladás. A tizenhatosunk bal oldalának vonalán történt egy ütközés, amely után Tóth Máté került a földre. Szilasi játékvezetõ pedig, a partjelzõvel történt konzultáció után is megerõsítette, hogy büntetõt ítélt. Ezt pedig, Williams védhetetlenül rúgta a jobb sarokba. Ennél az esetnél még, Kolcak egy sárga lapot is kapott. 1 – 1
70. perc: 1. 785 nézõ van jelen a mérkõzésen a soproni stadionban. 
71. perc: Egy középpályás labdaszerzés után, Novák indította Vass Patrikot a bal oldalon. A támadónkat, Tóth Máté a tizenhatos elõtt lerántotta, amiért sárga lapot is kapott. A 17 méteres szabadrúgást pedig, Máté János mesterien csavarta a rövid felsõ sarokba. 1 – 2
72. perc: A megsérült Schimmer helyett, Polgár folytatja a Haladásban.
74. perc: Tóth Máté játszotta tisztára magát a jobb oldalon és 14 méterrõl nem is sokkal rúgta a kapunk fölé a labdát.  
  
77. perc: Kiss Bence kapott sárga lapos figyelmeztetést. 
78. perc: Bosnjak bal oldali beadása után, a középen teljesen egyedül maradt, Williams nagy helyzetben, sarokkal próbált gólt szerezni. Ez azonban erõtlen lövés volt és ebben a nagy helyzetben, szerencsére nem is jó megoldás. 
83. perc: Williams jó lekészítése után, a felfutó Bosnjak lapos lövését, nagyon jó ütemben blokkolta Achim.
84. perc: Kiss Máté helyén, Borkai Ádám játszik tovább, aki szintén most mutatkozik be az élvonalban a csapatunkban. 
86. perc: Jagodics M. kapott sárga lapot, mert az oldalvonalnál leterítette Vass Patrikot. 
  
90. perc: 4 perc hosszabbítás következik. 
92. perc: Rácz szabadrúgása után, a bevetõdõ Jagodics M. elérte a labdát, de irányítani már nem tudta és így fölé lõtt.
94. perc: Véget ért a mérkõzés és gyõzelemmel búcsúztunk el az élvonaltól!  
 
VÉGEREDMÉNY:   1 –  2 

Mészöly Géza vezetõedzõ értékelése:

– Ez a mai vereség természetesen bántó és fáj, de a csapatunkegész éves teljesítményéhez és a hatodik helyezéshez csak gratulálni lehet. Amai találkozón is mentünk és akartunk, hiszen azt már a szezon elõtttisztáztuk, hogy ki lehet kapni, de lélektelenül nem lehet játszani. Az elsõfélidõ sajnos langyosra sikerült, de a másodikban már átvettük a játékirányítását. Az egyenlítés sikerült és megvoltak ahhoz is a helyzeteink, hogymegnyerjük ezt a találkozót. Egy védekezési hiba azonban megpecsételte asorsunkat, mert utána már csak futottunk az eredmény után.  Ez a mérkõzés tehát nem sikerült, de abajnokságban elért hatodik helyezésünk nagyon szép eredmény. 


Urbányi István vezetõedzõ értékelése:

– Sok féle gyõzelem van és én a mérkõzés után azt mondtam ajátékosaimnak, hogy ezt a mait nagyon becses helyre tegyék. A mi helyzetünkbenés különösen ennyi hiányzóval, elérni ezt a sikert, nagyon szép teljesítményvolt. Több volt ebben a bajnokságban is a számunkra és meggyõzõdésem, hogytöbbet is érdemeltünk volna. Senki sem mehetett biztosra ellenünk azélvonalban. Nagyon szépen köszönöm ezt a hozzáállást a játékosoknak és soksikert kívánok nekik a karrierjük folytatásában. Ugyanezt kívánom a Gyirmót FCGyõr csapatának is és nagyon bízom abban, hogy nemsokára lesz majd gyõri városirangadó az élvonalban.